Lovord från Peter Eriksson

Hallå allihop! Idag ligger vi lågt efter gårdagens partaj men vi ska snart tillbaks till gården. Samuel ska rida och jag ska ha träning. Ikväll ska vi iväg igen på kalas så det är fullt upp!

Jag måste bara berätta en grej först. Vår kompis jobbar hos Olof Schmidt  (stavning?) och hon visade filmen när Samuel hoppade Tage för Peter Eriksson.  Peter sa att Samuel var en riktig talang. Härligt att höra från en os-ryttare ;)

Selfie stick-selfie från igår!

image

/ Emma

Vila i frid

Idag är en extremt tråkig dag. Tidigt i morse så förlorade nämligen Susanna sin Mackan. Det är så fruktansvärt orättvist och det kan gå så himla snabbt. Därför vill jag att ni skänker en tanke eller två till Susanna, och pussar/kramar om era djur, vänner, nära och kära lite extra idag.

Av respekt så tänker inte jag skriva så mycket om allt som hände, utan jag tror att Susanna vill göra det själv, om/när hon orkar. Men kort och gott så fick Mackan kolik.

Vila i frid finaste Mackan! Du lämnade ett stort avtryck trots att du inte hann vara på Lönnbacken så länge som vi hade hoppats. Men vi vet att du fick en grym sista tid i ditt liv, och det är det viktigaste ♥

10648187_10152627525231374_1759365487138360591_o

/ Anna

Klubb nästa år

Snart är det nytt år och för oss som tävlar gäller det att bestämma oss för vilken klubb vi ska tävla för. Jag och Anna är lite inne på att byta klubb eftersom vår klubb ändå inte är aktiv och jag är tveksam på att vi någonsin kommer få en ny anläggning av kommunen. Då vill vi hellre stödja en klubb/kommun som är aktiv med sina medlemmar.

Västgötar, vilken klubb tävlar ni för? Vad har de för förmåner och plikter för tävlingsryttarna? Ni andra, kommer ni byta klubb eller fortsätta tävla för samma?

/Emma

Balansträning

När ni har läst rubriken kanske ni tror att jag har tränat balansträning själv, men då har ni fel! Jag har nämligen kört balansträning med Boppis för första gången på superlänge, men jag är riktigt glad att jag fick det gjort idag. Hur tränar jag upp hästens egna balans då? Jo, nämligen såhär:

Idag red jag ett helt pass där jag bara höll i innertygeln, och jag minns inte ens när det skedde senast. Kanske för två år sedan. Jag måste säga att trots att jag inte varit nöjd med hösten dressyrmässigt har Boppen en förjäkla bra egen balans jämfört med andra hästar jag ridit det senaste. Det tycker jag är ett gott kvitto på att vi har tränat rätt långsiktigt! Idag red jag i alla tre gångarter och flyttade även lite för skänkeln och red skolor. Allt blir svårare när man inte hjälper hästen att balansera upp sig på yttertygeln, men åh vad nyttigt det är att rida såhär ibland också :) Boppis var extra fin i galoppen som blev väldigt snärtig, energisk men samtidigt var han lösgjord och avslappnad. Jag ska försöka rida ett sådant här kort och effektivt balanspass en gång varannan vecka nu, för att träna upp balansen ännu mer.

Mitt motto är: Rid antingen med stöd på yttertygeln hela tiden, eller aldrig! Glappande är inte bra ;)

/ Emma

Dressyrat

Idag tog jag mig ett ordentligt dressyrpass på Boppis. Det känns som om vi har en så stor svacka i dressyren just nu, eller rättare sagt: Vi står helt still. Det har inte varit lätt att träna dressyr eftersom han varit så spänd i paddocken hela hösten. Nu känns dock detta bättre så jag hoppas på att få till bättre dressyrpass den kommande tiden. Det är dags att ställa mer krav på både honom och mig helt enkelt. Just nu känns han mest som en stor orm som bara slingrar sig hit och dit utan mitt medhåll. Det är inte alltid lätt att rida en 1.82 hög häst med extremt mycket nerv!

Idag red jag i alla fall massor av övergångar och så satte jag honom rejält på baken i galoppen några gånger (dvs att han i princip galopperar stillastående). När jag samlar honom i galoppen vill han gärna skjuta rumpan åt vänster eftersom han är lite ojämn (även hur han är byggd i kroppen). Därför tycker jag det är lättast att samla galoppen riktigt mycket på fyrkantsspåret, i alla fall i högervarvet för då kan han inte skjuta ut rumpan utan samlar sig superfint. Det var lite svårare i vänstervarvet idag, men jag är ändå nöjd för han kämpade på fint :) Efter att ha ”satt honom på röven” blev han lättare att rida eftersom han kom ner mer på bakbenen. Duktig Bopps! Men mycket mer träning behövs ;)

6

/ Emma

Nästan klippt

Idag kunde jag äntligen klippa Bopput för det har varit solsken ute för första gången på veckor, woho. Jag hann inte riktigt klart för pappa och Anna hade träning, men det är bara finputset kvar :) Även om jag inte gillar boppens trökiga klippta vinterpäls tycker han nog det är skönt att slippa fluffet. Och det ser ju mycket mer välvårdat ut med kort päls, även om färgen är grå och tråkig ;)

Givetvis fick bopps tjusiga tofsar i manen under tiden, hehe.

image

Jag får se till att fota bilder på honom när allt är färdigt :)

/ Emma

Bra markarbetes/hoppövning

Jag tänkte visa en övning som jag ställde upp till mina elever igår. Denna övning är superbra för att få kontroll på hästen!

Först: Ett litet block (eller större hinder om man så önskar) som står mitt på ena kortsidan. Därefter saktar du av till trav och travar över travbommarna som står på mitten av långsidan.
2

Såhär ser travbommarna ut. Mittenbommen är upphöjd för att hästen ska bli lite extra uppmärksammad. För stor häst är det lagom med cirka en meters avstånd emellan bommarna.
4

Och efter travbommarna fortsätter du på bågen över räcket. Här kan du välja om du vill trava eller galoppera emot räcket. Fokusera på en bra väg efter räcket. För ytterligare lydnadstest kan du ha som mål att ha saktat av till skritt exempelvis vid A.
3

Det går såklart också att hoppa övningen baklänges. Det viktiga är att du har kontroll på hästen, håller rytmen och rider bra vägar.

/ Emma

Måndag

Idag tog jag och Anna oss en uteritt på grabbarna. Eftersom det har regnat så satans mycket går det knappt att trava eller galoppera på skogsvägarna, så det fick vi göra på grusvägarna. Imorgon tar vi nog bara en grusvägsrunda för att kunna jogga lite mer i trav och galopp :) Jag måste säga att Boppen var sjukt lugn och avspänd idag mot vad jag trodde att han skulle vara. Han hade inte ridits ut på en vecka och fått en extra vilodag förra veckan pga det hemska vädret. Ändå var han jättecool, men ändå lagom pigg. Ni anar inte hur härligt det var! Jag inbillar mig att det är magnesiumet som börjat inverka men vill inte ropa hej innan jag är över ån ;) Det hade varit väldigt skönt om det hjälper in any case!

Förutom detta har jag haft två hoppträningar idag och nu tänkte jag göra lite företagspill innan det blir chill framför TV:n :) Imorgon har jag skola på förmiddagen och tänkte dra till Skara hästsport direkt efteråt för att hämta ett par vita Kingsland-ridbyxor som de lagt undan till mig. Så jäkla gött att kunna ha dem på tävlingen på lördag!

5

/ Emma

Sjuk buhu

Idag har jag varit hemma från jobbet för att jag gått och blivit sjuk. Det är tredje(!!!!) gången på ett år tror jag som jag är hemma från jobbet med feber. Inte lätt att ha en kille som jobbar med barn ;) Har väldigt ont i halsen och ont i kroppen också, som man har vid feber. Jag skulle egentligen till kiropraktorn idag men har skjutit upp det till onsdag istället, då måste jag fasen vara frisk!!

Käkar massa piggelin nu för att lindra smärtan i halsen men det är inte kul att svälja alltså. Nåja, det går förhoppningsvis över snart! Har ni tips på hur man lindrar en öm hals så mottages tipsen tacksamt! Dricker dock inte te och käkar helst inte halstabletter, blä ;)

IMG_2951.JPG

Tack kära piggelinisar för att ni finns ❤️

/ Anna

Chill dag

Igår var vi ute och partajade så idag planerade vi tacksamt nog in vilodag för hästarna. Jag hade dock träning för Gabriella förut och det gick jättebra. Jonte blir bara finare och finare, och han är så ambitiös! På tisdag bestämde vi att jag ska skutta lite med Jonte och så får Gabriella prova lite efteråt. Det ska bli kul :) Imorgon ska vi även rida ut tillsammans på förmiddagen. Gött!

3

Nej, nu ska jag käka lite pizza och sedan blir det fix i stallet. Hoppas ni har haft en fin helg allihop :)

/ Emma

Dressyrträning i mörkret

Idag har jag och pappa dressyrtränat för Carina i mörkret, vi fick prova våra paddocklampor ordentligt och dom får helt klart godkänt! Dock ska det nog upp ett gäng till så det blir ännu bättre.

På träningen så red vi först ”fyrkanter” istället för volter i både skritt och trav. En väldigt basic övning som är jättebra för att få koll på utsidan! Sen red vi tempoväxlingar i galoppen. Det var väldigt jobbigt tyckte Taggen, men det gick över förväntan! Inga tjurerier eller något. Gött gött!

IMG_2572.JPG

/ Anna

Guldhästen ❤️

Idag red jag ut ensam på Tage, och vet ni vad? Jag behövde inte leda honom ner för asfaltsvägen, utan jag kunde rida hela rundan helt utan krångel eller rädsla!! Jag är så glad och stolt över min fina pålle :) idag är han dyr, hihi! Han blev väldigt pigg och glad efter galoppen så uteritten var uppskattad av oss båda.

Emma red dressyr utan stigbyglar på Boppen och han var riktigt avslappnad och fin. Nu börjar han lossa ordentligt i dressyren så det är kul :)

IMG_2778.JPG

IMG_2781.JPG

IMG_2780.JPG
Bilder från uteritten nu ikväll, mys!

/ Anna

Studshoppning och dum hjärna

Idag red jag Boppen i blåsten medan Emma tömlongerade Tage(vilket för övrigt gick bra). Han kändes så himla fin i dressyren! Superfin form som var lång, låg och avslappnad trots blåst och jättebra takt. Var som en dröm att rida!

Dock blev det inte alls bra när vi skulle gymnastikhoppa. Jag fick inte igång den där goa ”hoppgaloppen” med bra stamp, så vi ”brakade in” i hindrena ett par gånger. Blir så arg på mig själv för jag vet exakt vad jag gör för fel och så känner jag bara – hur svårt kan det vara?! Ja ja, dressyren gick bra i alla fall så det var positivt åtminstone :D

Går inte att ladda upp någon bild för mitt internet på mobilen är så segt och internet hemma är slut, segt!! Så sorry för trökinlägg, hihi!

/ Anna

Gamla videos

Jag måste bara visa alla dom här filmerna igen för dom är så roliga! Det är filmer från ”förr i tiden” när vi tävlar och sådär. Vet att det är uppskattat!

/ Anna

Fredagsuteritt

Idag har jag och pappa ridit ut med Tage och Boppen efter jobbet. Det fick bli en lugn uteritt med mestadels skritt och trav men det blev även en liten galopp bara för att pappa tjatade så ;) det gick i alla fall finfint! Imorgon blir det en vilodag för grabbarna, tror det är välbehövligt efter den här ganska intensiva veckan.

IMG_2587.JPG

Tage var lite trötter innan uteritten ;)

/ Anna

Ny design!

Jag kände att det var dags för en ny design nu! Det har väl trots allt gått ett år typ med den gamla? På blogg.se bytte vi ju hej vilt typ, men där var allt mycket enklare ;) Hehe.

I vilket fall som helst så är jag inte helt nöjd med bakgrunden, men det får duga så länge. Eller tja, själva utformandet på bakgrunden gillar jag, men jag vet inte riktigt vad jag tycker om färgen.. Vill ha något som passar tipptopp med färgerna i designen. Är så kass på bakgrunder så det finns inte, hade velat göra någon fräck men jag vet inte hur man går till väga. Kanske får bli enfärgad..? Vi får se!

gamla
Gamla designen

Nåväl, vad tycker ni om headern i alla fall? Ni får väl bortse från bakgrunden så länge ;) Tryck på F5 om ni inte ser nya designen!

/ Anna

Uteritt

Idag har jag, pappa och Gabriella ridit ut på alla grabbar i stallet. Det var skönt att känna att Tage var fit for fight igen!

Boppen hade lite sadeltvångliknande idag när pappa skulle sitta upp, antagligen för att han vilade igår. Därför så ledde pappa honom till grusvägen där han satt upp, och det gick trots att han var lite steppig.

För övrigt så får vi nytt internet på måndag så uppdateringen kan bli lite sisådär fram tills dess så ni vet. Men vi ska försöka att vara så aktiva som det går! :)

Går inte ens att ladda upp en bild på min telefon, mottagningen här ute i bushen är inte bra alltså.. Får bli ett bildlöst inlägg, haha!

/ Anna

Häng med Karin

Just nu så hänger vi med självaste Karin! Hon ska åka till London om ungefär en vecka så vi passar på att träffas innan dess, var ett bra tag sedan nu. Vi har käkat tacos och ska äta fruktsallad när matkoman har lagt sig ;)

Ha en bra fredag allihop så hörs vi mer imorgon!

image

/ Emma