Lok hopp Lidköpings ridklubb

Nu är vi hemma från tävlingen och jag har fått mat i magen så nu kan jag berätta hur det har gått! Det var inte riktigt vår dag idag resultatmässigt. Jag red ju 1m två faser med totalfel och större delen av banan kändes riktigt bra men så fick vi ett par missar jag inte är nöjd över.

Mot tredje hindret som var en oxer blev han så distraherad/rädd för ett gäng funktionärer som stod precis bredvid att han drog sig jättemycket åt vänster så vi kom helknasigt på hindret. På något underligt sätt lyckades han ändå ta sig över oxern felfritt även om det kändes som om han hoppade den stillastående. Resten av fas 1 kändes riktigt bra, men mot första hindret i fas 2 så kändes han återigen distraherad. Jag ville ta en snäv sväng mot hindret (oxer) men han var inte med mig alls utan bara sköt ut bogen och böjde in huvudet istället för att svänga fint för ytterhjälperna som han brukar göra. Därför blev det en volt där då jag inte kunde styra mot hindret. Resten av fas två gick riktigt bra och jag fick till bra tempo och vägar, men det hjälper ju inte när jag hade ett stopp med mig. Så 0+4 fel blev resultatet!

Trots att det inte var vår dag är jag nöjd med både mig och Bopps. Han kändes mer spänd och okoncentrerad än vad han brukar vara på tävling på Lidköpings bana, så antagligen fanns det mycket och många att kolla på, men det är bara att komma igen till nästa gång! Jag får helt enkelt se till att vara med ännu mer med ytterhjälperna om något liknande skulle hända igen :) Nu är jag bara glad över att vi får bra flyt, och det känns som om han lyfter bättre på tassarna numera. Vi har ju sluppit det där irriterande petet de två senaste tävlingarna, även om vi idag fick ett irriterande stopp istället ;)

1

Film kommer antagligen ikväll!

/ Emma

Lok hopp Trollhättans Sportryttare

Dagens tävling kunde verkligen inte ha gått bättre! Vi red en 1m A:0 + A:0, blev dubbelnolla och var tillräckligt snabba i omhoppningen för att knipa fjärdeplatsen! Är så fruktansvärt nöjd med tanke på att han ännu inte är lika stark och lydig som han är när han är på topp. Det är ändå en bra check på att han är otroligt välriden i grund och botten :)

Grundomgången fick vi superfint flyt i. Han hoppade riktigt bra förutom på ett par hinder där han klonkade i. Omhoppningen tyckte jag också att jag fick till bra. Först var det en distans på ca 25 meter, men där snävade jag lite och red på så vi fick fem språng emellan. Bra med storgalopperad häst jao ;) Sedan fick jag ett jättebra framåtläge på en oxer för att sedan rida en snäv sväng tillbaks på en annan oxer. De två sista svängarna fick jag inte till lika bra utan det blev mer ”backlägen” men jag vågade inte rida på fram då det första hindret var kombinationen (ville inte att han skulle komma snett in) och det sista hindret hade han kikat lite på först. Är ändå sjukt nöjd. Vem rider en helt perfekt runda första tävlingen på fyra månader liksom? Dessutom, ryttarna häromkring är så sjukt jävla snabba så att ens få rida ärevarv är grymt! Bästa Boppis ♥

fyra

Det blev inga bilder idag men däremot film som jag tänkte ladda upp imorgon :)

/ Emma

Regional hopp Uddevalla RF

Dagens tävling var inte direkt vår bästa resultatmässigt, men jag är ändå väldigt nöjd! Ibland stämmer känslan helt enkelt inte överrens med resultatet. Dessutom var det vår första regionala på 3,5 år + att jag är förkyld så jag blir flåsig bara av att galoppera ett varv, haha. Är så nöjd att han kändes energisk idag nu när vi haft två CR/träningar där han bara varit såå oengagerad.

I 1m kändes han så förbannat fin på framhoppningen. Helt perfekt i princip! Samma känsla hade jag med in på banan där han var huuur fin som helst. Helt klart en av våra bättre rundor. MEN så droppar han frambenen på näst sista hindret så det blir 4 fel i grunden. Riktigt surt när han inte var i ett hinder innan och kändes megafin.

På framhoppningen inför 110 tappade han en sko, men det brydde han sig inte om, utan han kändes lika fin ändå. Bra känsla även här på framhoppningen, men på banan ville inte resultatet vara med oss. Vi rev samma jävla hinder som i klassen innan, men den här gången var detta hinder nummer två. Har verkligen ingen aning om varför han rev detta hinder i båda klasserna för jag tycker att jag rider bra mot det. Det är synd att han är lite nonchalant ibland. Därefter flöt banan på bra fram till näst sista hindret som var… ett nedhopp! Herreminskapare, ett sådant hinder har jag aldrig stött på på hopptävling förut, och inte Boppen heller. Han har aldrig tränats terräng och är ju en väldigt mesig häst, så det blev ett stopp uppe på banken. Efter lite klapp på halsen och pepp att ”kom igen Bopp, du klarar det” klarade vi nedhoppet på andra försöket, om än något tveksamt. 17 år but still mesig ;) Efter nedhoppet var det en linje till ett avslutande räcke, som Boppis rev. Tror det var pga att han blev spänd och ofokuserad i och med nedhoppet. Är ändå nöjd med resten av banan, och vad tusan, nu borde vi fixa ett nedhopp utan stopp på kommande tävlingar :) Ni ska få se på filmen imorgon att resultatet inte är så katastrof som det kanske verkar vara!

1

Jag måste även berömma Uddevalla för en fin och effektiv tävling. Har aldrig varit med om att en tävling gått så snabbt och smidigt förut. Vi återkommer gärna även om det är utanför vårt distrikts gränser :)

/ Emma

Inte vår dag

Nope, idag var det inte vår dag. Både resultaten och känslan kändes riktigt dåligt, men så är det ibland. De senaste hoppassen har ju känts så himla bra så det kanske inte är så konstigt med ett litet bakslag idag. Jag vet faktiskt inte riktigt varför det gick dåligt dock. Han rev 4 hinder totalt på banan (2 klasser) och var allmänt slappfotad idag. Så irriterande när han lyft så bra på benen det senaste. Istället för att kännas kvick så kändes han mest lång och tung samtidigt som han var spänd. Jag tyckte det var lite konstigt att han var spänd för det fanns absolut inget att titta på, men han är ju speciell vår store grabb och får för sig saker ibland ;) Kanske var han lite trött i bakkärran, tyckte gräset var lite skumt (tvivlar dock på det) eller bara allmänt otaggad. Jag själv var lite irriterad också då stövelhelvetets dragkedja åker ner hela tiden, och ni vet hur det är: ens egen sinnesstämning smittar ju av sig på hästen.

I vilket fall som helst kändes det inte konstigt att rida på gräset, så det känns skönt att ha checkat av det innan lördagens tävling. Förhoppningsvis är Boppen kvickare i benen då så resultatet och känslan blir bättre. Bara att ta nya tag! Ett dåligt pass är inget att bryta ihop för :)

1

Fint matchat va? ;) Kom på idag att vi inte hade några passande boots så det fick bli mycket snygg matchning med rosa på frambenen, haha. Ska bege mig till Djur & Natur i veckan och köpa vanliga svarta, hehe.

/ Emma

Dagens tävling

Idag var jag och Tage iväg och tävlade en LB:1 i Gråbo. Han kändes så fruktansvärt jäkla fin på framridningen! Pigg, alert, fräsch och med rejäl framåtbjudning. Jag satt bra(trots hoppsadel, inte det lättaste) och han gjorde till och med superfina travlängningar som framför allt jag har svårt för.

Men sen kom vi in på banan och då försvann ALLT detta. Framåtbjudningen, alertheten och det pigga. Eller ja, jag kände det redan i collectingring men det var ingen direktstart så jag tyckte att jag fick igång honom hyfsat innan domaren blåste i pipan och gav oss startsignal. Under programmet blev han så jääävla seg, blev rädd, gjorde en avsaktning och allt gick allmänt dåligt. Resultatet hamnade på 57,58%, vilket absolut inte är något katastrofresultat men det kändes just det, katastrof.

Det finns fasen inget tråkigare än när hästen känns GULD på framridningen och sen går det så dåligt på banan. Jag red för kung av fosterland och jag vet att jag inte hade kunnat göra något åt saken.

Jag försöker leva på känslan vi fick på framridningen(FAN att vi inte filmade det!!) och så får vi se vad som händer med Tagis rent tävlingsmässigt. Känns inte motiverande när vi började såhär.

4
Domaren var läskig idag till och med, det brukar han inte tycka ;)

/ Anna

Lok hopp Vänersborgs RF

Efter en lång tävlingsdag har vi äntligen landat hemma och hunnit med att chilla, handla och fixa, så nu tänker jag blogga även om jag är helt slut i huvudet, haha. Här kommer dagens resultat:

1m bed A:0+A:0 – 0+0, tredjeplats! Är så himla nöjd med Boppen i den här klassen :) Vi fick riktigt bra flyt i båda faserna och jag fick till en snabb omhoppning också. Helt klart en av mina bättre rundor! I omhoppningen fick jag till de två svängarna som fanns helt perfekt. Snäva men ändå med flyt och Boppen kom perfekt på hindren. Det enda jag kunde gjort annorlunda i denna klass skulle varit att rida på ett språng mindre den sista distansen, men även om jag gjort det tror jag inte att min placering skulle ändras. De två placerade innan mig red riktigt snabbt! Vi som blev placerade 1-3 i den här klassen startade som nr -2, 1 och 7 så det var många snabba ekipage i början av klassen, vilket jag ju inte visste efter min ritt så jag trodde aldrig att min tredjeplacering skulle hålla sig hela klassen. Därför blev jag extra glad över resultatet :)

110 bed A:0+A:0 – 4 fel fas 1. Jag var som ni vet nervös inför min 110-debut efter skadan, men debuten gick jättebra och jag är så nöjd med Boppen. Han smekte ner ett räcke ur sväng då jag hade lite dålig galopp i den svängen, så det var mitt fel! Resten av hindren hoppade han riktigt bra på, bättre än i 1m, så jag är svinnöjd :) Det kändes inte högt, utan lagom högt fast lite utmanande. Kul!

Det känns som om jag äntligen börjat hitta ridningen på Boppen nu. Fler och fler nollor trillar in, och nu i vår har jag själv presterat så mycket bättre på tävlingsbanan. Jag är fokuserad på vad jag ska göra, och skiter i hur det ser ut. Effektivitet snarare än snygghet liksom, och det funkar. Nu känns det lite surt att det antagligen inte blir någon tävling för vår del på två månader, men jag får väl tänka på att vi avslutade vårterminen på topp :)

1

Tyvärr har jag inga filmer att bjuda på eftersom vi inte hade vår filmkamera. Däremot kommer det komma upp fler bilder när vårt internet är tankat igen. Just nu går det knappt att lägga upp några.

/ Emma

Lok hopp Partille RK

Nu är vi äntligen hemma efter en låååång och blöt dag i Partille. Jag är nöjd med dagen även om vi inte fick med någon placering hem. Herregud vilken stor omställning det är att rida på en gigantisk ridbana om man jämför med ett litet ridhus. Tror banan idag var typ 80*100 eller något sånt och jag har liksom tränat i 20*50 ridhus hela våren. Nu hoppas jag att vädret kan hålla sig OK så vi kan träna ute på Thereses stora utebana så ska vi nog vara lite mindre ringrostiga till nästa tävling ;) Tror det kommer bli toppen när jag verkligen får träna på att låta honom galoppera på utan att bli lång, stark och tappa tryck. Då kommer nog nollorna rulla in!

I 95 cm med totalfel rev vi andra hindret i fas 1. Så jäkla irriterande med det skitpetet för vet ni? Vi hade kommit tvåa av 50 ekipage om B bara kunnat lyfta lite mer på tassarna över det hindret. Positivt att jag lärt mig att rida omhoppning i alla fall, haha ;) Han kändes lite spänd men fin i den här klassen och hoppade med marginal över alla hinder utom det han rev.

I 105 fick vi 8 fel. Vi rev ett hinder och så gjorde jag en avsaktning/ny anridning en gång. Jag tyckte nämligen att han drog iväg och blev alldeles för lång —> jag hittade inget avstånd till ett hinder. Eftersom jag ändå rivit hindret innan så var det lika bra att få till en bra anridning tyckte jag. Förutom rivningen är jag nöjd med denna klass också även om resultatet inte blev det bästa.

Jag är dock en smula irriterad över rivningarna. I första klassen kom han bra på hindret han rev men lyfte bara inte på benen. Jag tror att han eventuellt tappade lite tryck i galoppen mot det hindret, men vad fasen, han kan gött hoppa upp sig lite ändå. I andra klassen rev han b-hindret i kombinationen. Dessa jäkla kombinationer, haha. Jag förstår verkligen inte varför han rev denna. Det var cirka 8m emellan hindren = långt avstånd för 1 galoppsprång, vilket var perfekt för vår del. Jag galopperade bara emot i en bra galopp utan att den blev lång (tyckte jag), kom perfekt in på a-hindret, han fick precis lagom avstånd emellan men ändå så rev han b-hindret. Väldigt frustrerande! Jag har granskat filmen och kan verkligen inte se något fel jag själv gjorde när jag red kombinationen så det var nog helt enkelt bara B som inte ville lyfta ordentligt på benen. Nu blir det hårdträning av kombinations- och styrkehoppning för såhär kan vi ju inte ha det ;)

2

Stort tack också till Susanna och Rebecka för dagens trevliga sällskap och att ni var snälla och fotade/filmade mig. Nu kommer jag att ha dubbla uppsättningar bilder att visa här, tjoho :D

/ Emma

Lok dressyr Grästorp

Här kommer lite uppdatering från dagens tävling. Väljer att skriva allmänt istället för varje klass då det kändes ganska likvärdigt :) Jag red två stycken LB:1 med Boppen, väldigt spontant, så vi var inte förberedda för fem öre egentligen. Trots detta är jag supernöjd med Boppen!

I första klassen kändes han riktigt avslappnad på banan. Andra klassen blev han lite spändare då det låg läskiga slangar utanför banan, men han var ändå 100 ggr mer avspänd än på katastroftävlingen i Skövde i mars. Tyvärr var han lite seg och saknade energi idag. Han har inte riktigt vant sig vid värmen än, så det är inte så konstigt. Andra klassen fick jag dessutom rida utan sporrar då en av dem gick sönder inne på banan när jag red första klassen. Så knäppt! Han kändes dock mjuk och fin i kroppen, plus att han var lydig. Båda programmen red jag utan några större missar så det var gött. Tyvärr var inte procenten på min sida idag, och jag landade på 60-61% i båda klasserna. Kan tycka att jag förtjänade mer i åtminstone första klassen, men så är det ibland. Boppen är inte den optimala dressyrhästen eftersom han är så stor och lång med långsamt rörelsemönster. Han rör sig liksom nästan aldrig energiskt, inte ens när han är pigg och har tryck. Domare vill ju gärna se hästar som ”sprätter” fram mer, men ”tyvärr” är inte alla hästar byggda för att göra det.

1

Det är bara att jobba vidare på dressyren hemma :) Måste ta ut kameran och filma något ”vanligt” pass någon gång så ni får se hur fin och lydig han är hemma. Tyvärr tappar vi endel när vi far iväg eftersom han blir lite spänd.

/ Emma

Dagens outfit

Kunde inte låta bli att ha samma outfit som på förra tävlingen.  Det är ju ett måste med rosa/vitt även på dressyrbanan ju!

image

Jag har för övrigt ridit första klassen och är jättenöjd med B som var avspänd. Vi fick inga större missar tycker jag förutom lite ”lätta baken” i första galoppfattningen. Dock var intw poängen med oss den här klassen och vi landade på ynka 60%. Tycker vi var värda mer än så men det är bara att ladda om till nästa klass. Då ska jag försöka sätta lite mer tryck i honom så kanske resultatet kan bli bättre. Dock gick mina sporrar sönder undrr ritten så jag får försöka sparka på så gott jag kan med mina arma ben ;)

/ Emma

Lok hopp Essunga RF

Då var vi äntligen hemma så jag kan berätta hur det gått idag :)

95 cm, totalfel: 0+0. Är väldigt nöjd med B i den här klassen. Vi fick riktigt bra flyt i grunden, men i omhoppningen blev han lite väl seg i svängarna och jag fick inte så bra flyt där. Som jag skrev i tidigare inlägg trodde jag att det gick mycket snabbare än det gjorde, så jag blev lite sur när jag fick reda på hur långsamt jag red. Inte lätt att bedöma snabbhet med STOR häst ;) Efter denna klass bestämde jag mig för att om jag skulle komma till omhoppning i 1m var det ingen mesridning som gällde, hehe.

1m, A:0 + A:0: 0+0, TREDJEPLACERING. Sagt och gjort. Grunden flöt på nästan lika bra som i 95 och B kändes fin. I omhoppningen använde jag galoppen mycket bättre. Det var egentligen bara en sväng som han segade till i. Är riktigt nöjd med både min och Boppens insats i den här klassen. Vi kämpade med varandra, jag red tydligen rätt snabbt i omhoppningen, så det räckte till en tredjeplacering av cirka 40 ekipage. Superkul! Tydligen kan jag också rida omhoppning om jag rider ordentligt, haha ;)

1

Nu måste jag bara träna lite mer på att rida omhoppning så kanske vi får fler placeringar i framtiden. Är mycket nöjd med Boppens resultat hittills på årets tävlingar (och de första sen juni): 0+4, 0+0, 0+0 och 0+0(3 plac). Snälla statistik, fortsätt såhär plz!

/ Emma

Lok hopp Falbygdens HF

Hola! Här kommer dagens resultat:

1m A:0 + A:0 – Den här klassen kändes verkligen grymt bra! Han var alert inne och försiktig inne på banan och var inte i ett hinder… förutom det han rev. Vi rev tyvärr utsprånget i kombinationen i grunden då han blev lite flack in. Riktigt surt med tanke på att jag faktiskt red bra och följde min plan, plus att B var sjukt fin också. 4 fel.

1m A+A:0 – Den här klassen kändes inte riktigt lika bra som den förra, men det kändes ändå bra. Jag blev lite ofokuserad och glömde att rida ibland, och Boppen var lite slappare i benen. Dock var han inte så slapp att han rev, utan vi fick faktiskt till en dubbelnolla i den här klassen. Riktigt kul! Vi fick helt OK flyt, men jag är så arg på mig själv för jag backade så till ett hinder både i grunden, men framför allt i omhoppningen i den här klassen. Annars fick jag till en riktigt bra sväng i omhoppningen, men jag behöver träna mer på att rida snabbt och snävt för att kunna knipa en placering nästa gång. 0+0 fel.

Överlag så är jag verkligen svinnöjd med dagen, vi hade knappt kunnat fått en bättre hoppstart efter skadan. Bopps har skött sig som en stor ängel utan några fjanterier. Framhoppningarna gick också fint, även om han faktiskt kändes bättre innan andra klassen. Nu ska vi bara träna vidare så vi orkar två klasser ännu bättre, och för att bli av med de onödiga peten. Boppen är ju ingen häst som lyfter på benen i onödan, utan det gäller som ryttare att rida bra HELA tiden. Dags för piloten på ryggen att börja göra det också ;)

Jag hade bara Anna med mig så tyvärr blev det inga bilder fotade förutom outfitbilder, men film kommer upp under dagen imorgon om youtube vill samarbeta med mig (det har strulat endel idag).

faölköping

Ha en go lördagkväll folks! :)

/ Emma

Dagens tävling

Ja, dagens tävling blev inte riktigt som planerat vilket är riktigt tråkigt. Here is what happens:

Jag började rida fram i lagom tid och Boppen kändes riktigt lugn och avspänd i skallen, vilket inte händer alltför ofta. Visst kunde han varit mer lösgjord kroppsmässigt, men jag är nöjd bara hans skalle inte kokar över när vi far iväg. När jag ridit fram i tjugo minuter säger funktionären på framridningen att det är 5 minuters fördröjning i klassen, vilket innebar att jag skulle starta 5 minuter senare (funktionärerna hade walkie talkies att kommunicera med). 5 minuter innan jag skulle starta min ”senare tid” blir jag tillsagd att gå till ridhuset för att rida, vilket jag hade planerat också. När jag kommer ner hör jag de säga i högtalarna att ”Emma Elfstrand är utesluten pga att hon ej var på banan i tid”. Jag blir ändå insläppt på banan och går till domaren (som också var överdomare) och förklarar situationen, att kommunikationen hade brist. Hon är då så sjukt jävla otrevlig mot mig och blåser i pipan så jag måste börja rida programmet direkt. Jag hade alltså inga möjligheter att lugnt och sansat visa Boppen domartornet och banan i övrigt. Detta resulterade i en spänd häst (och ryttare) såklart, och han stannade dessutom och blev rädd/stegrade för domartornet två gånger i programmet eftersom jag inte hunnit visa honom detta. Skallen kokade över med andra ord.

Efter ritten var så jävla arg. Både på den bristande kommunikationen hos funktionärerna, men mest pga domaren. Eftersom det var sittande överdomare och att jag var så arg (vilket innebar att jag lipade av ilska på hästryggen såsom vi Elfstrandare gör) så kände jag inte för att dra igång en diskussion när hon sitter och ska döma ritter liksom. Jag blev så jävla arg eftersom i dressyren så ska alla ha samma förutsättningar inför sina ritter. Det var inte mitt fel att kommunikationen brast, och därför anser jag att jag precis som alla andra skulle få tid på mig inne på banan så Boppen kunde bekanta sig. Nåja, jag har i alla fall lärt mig två saker om dagen gällande dressyrtävlingar:

1. Jag ska inte lita på vad några funktionärer säger utan ska utgå från starttiden på pappret till 100%.
2. Jag ska inte åka till Skövde RF och tävla igen.

Min älskling har i alla fall skött sig superbra idag och var såå himla fin i sitt nya pannband ♥ Love U B!
2

Nej, nu är det bara att ta nya tag igen. Nästa tävling jag rider blir antagligen en hopptävling och det ska bli skönt, men jag får spana in tävlingsterminen och hitta någon bra dressyrtävling att göra comeback på också.

/ Emma

Tummen ner

På grund av en funktionärsmiss så gick det pretty much åt helvete idag. Jag är så jävla arg(inte på Boppen) men förklarar lite mer när jag kommer hem. Tråkig start på tävlingssäsongen!

/ Emma

Dagens resultat

Den här omgången gick det bättre för laget, men tyvärr blev det en rivning för mycket för placering. Efter våra 1m-ryttare låg vi på en tredjeplats, men tyvärr så var 110-hästarna alldeles för slappbenta idag och några bommar föll. Bra jobbat av alla tjejer i alla fall som red kanoners, och grattis Felicia till din individuella placering! Laget slutade på sjätte plats av 14 lag, men nästa gång tycker jag vi satsar på placering, hehe ;)

4_149085235

/ Emma

Kungsbacka ridklubb

I fredags så begav vi oss mot Kungsbacka Ridklubb på lokal hopptävling. Hanna skulle tävla sin häst Catcher för första gången på ett år och vi var såklart med som häst/hundskötare. Eftersom de inte varit ute på så lång tid så hade Hanna inga större förväntningar, men det gick verkligen hur bra som helst för dem trots en rätt kaotisk framhoppning. I 90 cm var de felfria i clearrounden. 1m gick i den nya bedömningen där alla (förutom de som är uteslutna) rider både fas 1 och fas 2 och så räknas totalfelen ihop. I fas 1 så fick de ett pet på andra hindret, men de var felfria på hinder i fas 2, dock med ett tidsfel eftersom Hanna red långa vägar för rutinens skull. Både häst och ryttare skötte sig grymt bra och Hanna var väldigt nöjd.

Här kommer några bilder från dagen:

1 2

Hej jag heter Nemo och jag ser ut som Dobby i Harry Potter, hihi.
3 4 5 6 7

/ Emma

Looong day

Klockan är 21:20 och vi har precis ätit middag, det första ordentliga målet sen 12 ungefär. Annars har vi levt på typ godis och chips idag vilket inte är bra för systrarna Elfstrands blodsocker och humör, men vad ska man göra? ;) Efter tävlingen så åkte vi direkt och byggde bana till våra ponnytävlingar på söndag och nu blir det fredagsmys med Hanna som är hemma från Varberg.

I vilket fall som helst så är jag nöjd med dagen (resultat finns i inlägget under). Jag är väldigt nöjd med Bopps i första klassen även om jag inte red görbra där direkt. Jag backade en hel del på några distanser, men Boppis ställde upp och kändes mer uppmärksam än tidigare. I andra klassen så är jag mer nöjd med mig själv, men tycker att Bopps kunde lyfta lite mer på tassarna, haha. Nåja, jag fick en rätt bra känsla i alla fall och det är ju det viktigaste. I vilket fall som helst så har jag vunnit över min hjärna efter att den totalt ballade ur i onsdags. Dock har jag lite svårt för att se avstånd just nu och det är nog därför som jag har backat endel, men det löser sig snart. Jag kommer in i lite sådana perioder ibland.

Nu har jag ingen tävling igen förrän i början av augusti, så nu i sommar kommer det bli mycket träning för Boppen, men han kommer också att få lite vila i olika perioder. Jag ska fokusera på mycket kondition i sommar så han är i toppform till höstens tävlingar.

Knäppis Boppis idag. Han är så bra på att posa! Visst blev det läcker med rött + rött? Körde med marinblått till istället eftersom det var en marinblå kant på schabraket.
1

/ Emma

Lok hopp Götene

Tjoho! Nu är vi hemkomna från världens segaste tävlingsdag i Götene, trots att jag bara red en klass. Vädret var dessutom sjukt scizo. Först var det skitvarmt och lagom till att jag skulle börja rida så kom regnet, så jag och Boppis blev riktiga blötdjur, men om jag ska vara ärlig så var det rätt gött att rida i regnet. Vi fick för övrigt stå med transporterna en bra bit ifrån tävlingsplatsen och för att ta sig till dit så skulle man gå igenom skogen. Vi lyckades såklart gå vilse då det inte satt uppe några skyltar, och funktionärerna sa inte heller var man skulle. Lyckat när Anna var med i rullstolen och på kryckorna liksom!

Resultatet då. Jag fick irriterande nog 4 fel. As usual, typ. Hatar verkligen att få 4 fel när rundan annars känns toppen, för det gjorde verkligen denna runda. Boppis var väldigt spänd och rädd för publiken som hade paraplyer osv, men hindren hoppade han riktigt bra på, förutom det han rev då. Han är så slarvig! Det hindret han rev stod dock precis bredvid publiken så det kan hända att han spände sig pga det och inte tänkte på att lyfta på bakbenen. Jag är i alla fall nöjd med mig själv som faktiskt kan rida bra ibland även på tävling. Boppis var såklart duktig också förutom det slarvfelet. Han lyssnade fint, och jag fick till linjerna perfekt trots lite trånga avstånd. Rytmen och tempot var bra och ja, jag fick helt enkelt en go känsla.

Såhär blöta och härliga var vi idag:

1 2 3

Film kommer imorgon!

/ Emma

Dagens resultat

Ursäkta för sent inlägg, men det har varit en väldigt lång dag då tävlingen tog tid, och sedan fick vi bege oss iväg på möte direkt när vi kom tillbaks. Snacka om att det ska bli gött att däcka på soffan sen!

Idag så hade inte Boppen en speciellt bra dag, men jag red bra på tävling för en gångs skull. Normalt sett brukar jag vara nöjd med hästen och jättemissnöjd med mig själv, men idag red jag bra. Klapp på axeln för det!

I 1m fick vi 8 fel. Allt kändes bra, men så drog han med sig två bommar ner ändå. Tråkigt när det kändes bra i övrigt. En kul sak är att vi hade näst snabbaste tiden i grundomgången i den här klassen enligt pappa. Jag lär mig snabbt av mina misstag (fick tidsfel förra helgen) ;) I 110 så kändes det verkligen inte högt, utan det kändes kul och lätt. Dock rev han utsprånget i kombinationen (som han även gjorde i 1m) och sedan så stannade han på den kommande muren två gånger trots att han kom rätt. Eftersom han i princip aldrig stannar om man inte lägger honom åt helvete fel så valde jag att utgå. Jag vill inte tvinga min häst att göra någonting som han inte vill, och antagligen så tyckte han att muren var obehaglig i den här klassen eller så tog det emot i kroppen. Han hade hoppat muren superbra i första klassen, så något stämde inte i 110 helt enkelt. Jag hoppade dock ett lätt hinder som vi redan klarat innan vi gick ut från banan och det gick super.

Just nu är Boppen inne i en period som är jobbig för honom. Han har inte samma engagemang i hoppningen och känns loj att rida även om han är supermjuk och lydig. Jag tror att han är lite trött helt enkelt och därför kommer vi nu att lägga in en helt tränings- och tävlingsfri vecka. Han ska bara skrittas för hand och ridas ut lugnt i skogen. Det behöver han, och förhoppningsvis blir han sitt gamla vanliga ambitiösa jag efter lite vila :) I vilket fall så är jag nöjd med mig själv, och det känner jag är viktigast i det här läget eftersom jag annars brukar gräma mig över min egen ridning på tävling.

Dagens outfit. SÅ JÄVLA SNYGGT blev det på. Orange och marinblå kan inte bli fel!
1

Ursäkta för långt inlägg men det behövdes för att förklara denna tävling känner jag med tanke på att jag utgick osv. Vet att det säkerligen finns många som inte hade utgått om de vart mig, men jag känner min häst och han skulle aldrig stanna ”för att dumma sig” utan han gör det av en anledning (precis som nästan alla andra hästar). Mina hästars bästa är den enda som räknas för mig!

/ Emma

Dagens tävlingsresultat

Jahapp då var vi hemma från dagens gotaomgång i Ulricehamn. Denna tävling tycker jag var mycket bättre arrangerad än förra omgången, och eftersom tävlingen flöt på bra så kom vi hem hyfsat tidigt. Skönt! Tummen upp till Ulricehamn för en bra arrangerad tävling!

För mig så gick det väl helt okej. På framridningen så var Boppis som en dröm att rida. Väldigt mjuk och reglerbar. Även framhoppningen kändes bra, men inne på banan så gick det lite sämre. Vi var felfria på hinder men fick ett tidsfel. Det var ett tag sedan jag fick det nu, men jag red sjukt långsamt idag så det förtjänade jag. Jag tror att tidsfelet dels beror på att jag behöver mer rutin på tävlingsbanan igen. Jag har inte tävlat på 2 månader och dessutom tränat väldigt lite hoppning utöver det, då Anna har hoppat Boppen mer. Sedan tror jag också att det beror på omställningen framhoppning ute – tävlingsbana inne i ett litet, mörkt ridhus. Det blir svårt att hitta en bra galopp då på en riktigt stor häst och man får verkligen inte samma känsla som ute i paddocken. Inne på banan så tappade Boppen lite bjudning och mellan hinder 5,6 och 7 så backade jag honom istället för att rida på framåt. Men nu vet jag detta till nästa gång och kommer rida bättre nästa tävling! Eller så får jag satsa på dressyr istället eftersom det verkar vara det enda jag kan rida, haha.

Äntligen så är inomhussäsongen över också. Nästa tävling blir i Grästorp nästa helg på deras härliga utomhusbana. Då jäklar ska jag rida bra, och inte få några jävla tidsfel ;) 1m & 110 rider jag då. Längtar!

Här kommer de enda visningsbara bilderna från dagen. Min fotograf (Anna) befann sig i ridhuset hela dagen så hon knäppte bilderna där och pappa den ute på framridningen. Tyvärr var ridhuset väldigt mörkt så bilderna därifrån är inte Top notch, men bättre än inga bilder alls!

1 2 3

Vi hörs imorgon igen gott folk!

/ Emma

Arg tjej hej

Jag har inte riktigt hunnit smälta dagen, för jag vet att imorgon eller om ett par dagar så kommer jag vara nöjd.

Förklassen 90 cm clearround: Fick en bra känsla på framhoppningen och det gick fint på banan också. Bra flyt! Dock failade jag litegrann på näst sista hindret, istället för att bara driva på framåt så satt jag som en död sill så då stannade jag honom och vi fick ett stopp. Sen gick det bra igen! Jag fick nog ett par tidsfel också så jag vet faktiskt inte exakta felen.
Resultat: 4 fel + tidsfel.

Lagklassen 95 cm A:1a: Gick väl helt okej på framhoppningen till grundomgången, varken superdåligt eller superbra. På banan så var de två första hindrena lite sisådär, kom knasigt på ettan men jag klämde över honom och sen höll jag på att rida mot fel hinder så det blev konstig väg till tvåan. Men det hela gick bättre och vi fick ett bättre flyt så vi var felfria!
Sen kommer vi till det som jag är så sjukt missnöjd över, omhoppningen. Det blev som i första klassen, att jag bara backade för att jag inte hittade några avstånd så vi blev uteslutna för att jag stannade honom. SÅ SUR BLIR JAG, och det är så jäkla tröttsamt bara. Jag avskyr bedömningen dessutom, att behöva ladda om tre gånger är inte skoj någonstans.
Resultat: 0 fel i grunden, ute i omhoppningen.

Så förutom omhoppningen så är jag nöjd. Hästen har skött sig kalasbra så det är ju bara jag som ska ta åt mig felen. Jag tror inte att det blir fler Gotaomgångar för mig, utan Emma får ta över. Antingen får jag åka på clearrounder/pay & jumps tills jag hittar avstånden eller så får jag åka på lokala där de har bra bedömningar och inte den där jäkla A:1a, haha. Vi ska träna på som vanligt och så får vi se helt enkelt, men tävling känns inte rätt just nu. Jag tar med mig de bra ritterna i clearrounden och grunden och försöker tänka bort det dåliga!

Fler bilder och sådant kommer imorgon :)

IMG_7925

/ Anna