Sicket bordsskick Boppen

Boppis är så jäkla söt när han äter i hagen. Först gräver han ner huvudet så långt det bara går…
mat1

och när han sedan får upp huvudet har han hösilage i hela ansiktet ♥
mat2

Bra bordsskick var det här ja ;)

/ Emma

Mer Boppis

Jag är så glad över att min underbara häst känns så fin och glad just nu ♥ Vi har varit med om extremt mycket motgångar, men där emellan har vi förjäkla kul! Han fyller 18 nästa år men känns fortfarande superfräsch och det är härligt att känna :)

9 10 11 12 13 14 15

/ Emma

Charmknutten

Det finns verkligen ingen charmigare häst än vår lilla röding. Han har verkligen en speciell personlighet som charmar alla ♥ Väldigt bildskön är han också, haha!

12 13 14 15 16

/ Emma

Vinterbilder

Vad jag har förstått är det väldigt milt väder i hela norden nu för årstiden. Själv älskar jag det eftersom jag hatar både vinter och snö, och för mig får det gärna vara en grön jul. För er som tycker snön är mysig tänkte jag dock bjuda på lite bilder som är ganska så exakt två år gamla. Även om jag avskyr snö och kyla går det inte att förneka att bilderna blir väldigt fina och stämningsfulla såhär i jul- och vintertider :)
1
3 4 6 7 10

Fick en liten chock när jag såg hur kort mitt hår var ”på den tiden”. Numera går det till midjan/svanken om jag inte lockar det.
1 6

/ Emma

Fixardag

Idag har det varit mindre trevligt väder så vi har passat på att ha en riktig fixardag här på Lönnbacken istället. Först var vi iväg till E-trädgård utanför Emtunga för att köpa julgranar och lite annat juligt. Vi köpte en utegran som vi har monterat upp men inte klätt än, och en innegran som vi nog kommer ta in och klä nästa helg :) Annars har vi städat i ladan, tvättat Tage och putsat grejer. Det känns riktigt bra såhär i efterhand!

Blöta och icke så glada hästar.
1

Krukan till vänster köpte vi idag. Nissen till höger har vi sedan tidigare och det ska sitta en lykta i magen på den.
2

Vår dörrkrans som vi köpte idag.
3

Inne i E-trädgårds orangeri. Mysigt!
4

Där bjöds det också på glögg och pepparkakor.
5

/ Emma

En solig dag på Lönnbacken

Igår njöt alla djuren på Lönnbacken av den underbara solen som äntligen fick för sig att kika fram ♥

1 2 3 4 5 6 7

Fluff-Sirran ♥ Hon ser verkligen ut att ha en extremt hängig mage, men jag kan avslöja att det är hennes väldigt fluffiga päls som luras ;)
8 9

/ Emma

Lugnt ihopsläpp & idioter till bilister

Eftersom hästarna har verkat vara så himla lugna med varandra passade vi på att släppa ihop hästarna redan idag då Susanna var här. Vi förväntade oss ett dramatiskt utsläpp med bus och eventuellt en elak Bopp, men oj vad fel vi hade. Detta var lätt det mest odramatiska ihopsläpp vi haft. När vi öppnade upp båda hagarna ville inte ens hästarna hälsa på varandra, haha. Tillslut bondade Jonte och Mackan, och efter lite mat hälsade även Tage och Boppen på Mackan. Allt gick superbra och de verkar redan ha funnit varandra :D Så himla skönt!

10 11 12

Vi och Susanna har kommit fram till en tjänster/gentjänster-deal och därför ska jag rida ut på Mackan två gånger i veckan. Jag startade idag och Mackan skötte sig fint. Däremot blir jag så jävla irriterad på de idioter till bilister som finns här. Mackan är inte riktigt lika trafiksäker som våra hästar, antagligen för att han hör sämre och dessutom tycker lastbilar/större fordon är lite läskiga. Då är det inte så trevligt när bilister kör förbi en i säkert 70-80 km/h på en väg som är max 5 meter bred. De lyssnar inte heller när jag gör ”sakta ner-tecknet”. När vi var påväg hemåt kom det en gubbe och körde så jävla snabbt. När han inte saktade ner trots att jag vinkade blev jag så jävla arg att jag tog mitt spö och kastade framför bilen. När han körde över det blev det en jäkla smäll och först då (när han kört förbi oss) saktade han ner, och undrade väl vad som hände. Då vände jag mig om och pekade finger mot honom (han såg det säkert inte men ändå). Moget? Kanske inte, men jag blir som sagt så jävla irriterad på alla idioter så förhoppningsvis lärde han sig en läxa. Spöet vart dessutom intakt efter interventionen ;)

Nu ska jag strax ut och ha träning för mina ponnyelever, men innan dess ska jag se om jag hinner maila Trafikverket så de kan sätta upp en ”varning för ridning”-skylt på vår väg. För jag har då aldrig varit med om mer respektlösa bilister som just på vår väg.

/ Emma

De tre vännerna och Mackan

Såhär tror jag hästarna tänkte igår när Mackan anlände till gården ;)

Åh kolla, en ny häst!
2

Hmm, en vit häst. En sådan kompis har vi inte haft förut!
3

Aj. Blåst i ögonen. Buhu.
4

Okej grabbar, let´s vandra längst staketet och se om nykomlingen vill hälsa!
5

Well hello there!
6

IIIIIIIIHHHHH!!!
7

Mäh, kom tillbaks då!
8

Tjoho, vad kul det är med en ny kompis :D
9

/ Emma

Känner ni igen honom?

ff fff ffff fffff ffffff
Lilla Tagis(som ser skitstor ut för att ryttaren var väldigt liten, haha) :D Kan tänka mig att bilderna är från -06/-07 när han var 6-7 år gammal. Kan bara säga att de som tycker han har liten pannlugg idag borde spana in dessa bilder ;) Fjösisen!

/ Emma

Slickipott

Igår efter ridpasset fick grabbarna såklart lite godis som vanligt. Tagisen njöt extra mycket av godiset igår och stod på riktigt och slickade sig runt munnen säkert fem minuter i rad efter matandet, haha. Charmknutten numero uno! ♥

4 5 6 7 8 9

Vilken är eran favorit-Tage- :P -bild? ;)

/ Emma

RIP Bohun

För några dagar sedan fick vi ett mail från en tjej som går på Strömmaskolan. Vår före detta häst Bohun (f. 1996) såldes dit (inte direkt efter att vi sålde honom utan lite senare) och har varit skolhäst där i några år. Vad jag har förstått har han varit en väldigt uppskattat skolhäst och jag tror att han har trivts riktigt bra där också.

De har tyvärr nyss fått ta bort honom då han fick pålagringar i framknäna, och det var tråkigt att höra. Han var verkligen världens snällaste häst, men jag är ändå glad att han fick avsluta sitt liv på ett bra ställe. Här kommer några bilder på oss och Bohun ♥

34747_1180186987 49632_1181243566 66167_1178456002 Emma_och_Bosse_Forsta_hindret_i_90_cm
18013_118263267543780_117845640874757_1185376931bossegrtååVinterbilder 058

Finns det några elever på Strömmaskolan som läser det här och har bilder på Bohun skulle det vara superkul att få se dem. Antingen om ni har blogg att länka till eller vill skicka några bilder till oss. elfstrands@hotmail.com är e-mailen i så fall :)

/ Emma

Bilder från Lich

Hindret han hoppade så fruktansvärt konstigt på. Could he BE more to the left? ;)
2

This horse is so damn fine ♥
3 4
6

Boppen! Inte ha korsgalopp/fel galopp i svängarna ;) (PS. Det var efter denna bild vi fick ”stoppet”)
5

/ Emma

Markarbete á la Taggs

Nu har äntligen datorn kommit igång hos oss igen så jag kan jobba och blogga igen :D Tänkte inviga det hela med att bjuda på några bilder på Taggs som är ett par veckor gamla. Jag hade extremt svårt att fånga Anna & honom på bild det här tillfället, men han tyckte i alla fall det var väldigt kul att skutta över bommarna :)

1 2 3 4

Idag är jag dessutom så snäll att jag ska ha båda hästarna fixade till 16 när Anna kommer hem från jobbet. Då ska vi sitta upp direkt och försöka rida en tur utan att mörkret faller över oss. Eller rättare sagt: Utan att behöva rida med pannlampa i kolmörker. Vi behöver köpa en/ett par nya pannlampor och tänkte kolla på det på lördag när vi ska iväg och shoppa :)

/ Emma

The pink pig

Bevis på att Boppis var väldigt jobbig att rida igår:

Den här bilden är faktiskt inte ”arrangerad” utan Anna fick bildbevis på mitt ”missnöje” när jag precis avslutat ridpasset, haha! Så snygg…
snygg1

Sen upptäckte jag ´na
snygg2

U just gotta love den grisrosa kulören som uppkommer i ens ansikte under ett riktigt jobbigt ridpass. Framhävs såklart allra bäst utan minsta lilla droppe smink och kyla i luften!

/ Emma

Bopput hopput

Här kommer några bilder på Bopps från gårdagen, och vid lunch lovar jag att lägga upp ett par mindre snygga bilder, om jag säger så ;)

2 3 4 5 6 7 8

/ Emma

Jontebilder

I förmiddags red jag Jonte och jag tänkte skriva mer om det sedan, men här kommer några bilder :) Kan i alla fall meddela att han definitivt tyckte det var lajbans att hoppa :D

1 2 3 4 5 6 7 8

/ Emma