Bra hopplektion med en grustuggning

Igår så var det dags för Samuel och Tage att ha sin tredje hopplektion, och det gick superbra! Vi struntade i att sätta upp någon bana, utan satte upp två block på en volt bara. Samuel måste få fler språng i kroppen och hitta balansen och sådär innan vi går på lite mer banaktigt igen.

Och båda killarna skötte sig alldeles kanonbra. Jag och Emma lade till och med upp hindrena till mittenläget på blocken, det vill säga att det blev cirkus 45cm högt. Det har de aldrig hoppat fristående förut, så jag är riktigt imponerad! Dock så ramlade Samuel faktiskt av en gång. Han hoppade före Tage som lite halvhjärtat hoppade ändå över hindret med frambenen, men sen slutförde han inte hoppet och backade bakåt så Samuel gjorde ett dyk över huvudet på Tage. Men som tur var så gick det bra, det som mest tog stryk var Samuels tumme som han landade på men det blev någon liten sträckning eller liknande bara :) Sen var det bara upp och köra några varv till, som gick lika fint som innan.

Här kommer filmklipp från min Instagram, det första är från avramlingen och det andra från när det gick bra också, hihi! Duktiga va? :D

Såklart stannar Tage a.k.a ”Kossan” när han fastnade i tygeln. Duktig pålle som inte får panik!

För övrigt så får stigbyglarna två tummar upp av Samuel också, vi behövde inte stanna för att rätta till foten en enda gång! Toppenbra :)

/ Anna

Samuel tycker till del 9

Äntligen dags för ännu en del av ”Samuel tycker till!” :D Har ni missat dom andra delarna? Då finns alla delar här: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 & 8.

Hjälmar:
hjälmar
(UvexPikeurKEP)
Uvex: Oj! Ser ut som ett kryp, typ en skalbagge. En korsning mellan en skalbagge och en fluga. Kolfiberlook med brunt, och glitter.. Antar att det är du(Anna) som har valt? Snyggast.
Pikeur: Den var ju rejält jävla ful, ser ut som en dammsugare! Väldigt plastig. Star Wars-gubbar hade kunnat ha den!
KEP: Den var ju ännu knäppare! Fast ändå lite elegant. Det i fram ser ut som där luften kommer ut inne i bilen.

Kavajer: 
kavajer
(JH CollectionHV PoloIris Bayer)
JH Collection: Tantig. Det är grandma material, inget girlfriend material. Alltså.. Jävligt trökig!
HV Polo: Mm.. Långa, smala armar. Ser ut som att en apa ska ha på sig den. Varför är det bett på fickorna? Det på axlarna ser ut som på min folkraceoverall, handtag för att dra ut föraren ur bilen. Snyggast.
Iris Bayer: *Fnissar * det var en riktig sköning! Han är inte riktigt nöjd med sina höfter så han måste ha händerna där. Kavajen var inte ful men inte snygg heller. Jaa, den var svart och lite vit. Märket ser ut som en uggla med solglasögon.

Stövlar:
stövlar
(De Niro – HorseheadKönigs)
De Niro: Mhm! Alltså ah, vad är det här för något? Det ser än en gång ut som ett ben och en sko. Den ser sjukt obekväm ut! Leopardfläckarna ser ut som stenar som är ditlimmade. Det är inget genomtänkt mönster. Skitful tycker jag!
Horsehead: Den var lite bättre! Lite western. Jag undrar hur svårt det kan vara att göra en stövel som inte ser tvådelad ut? Inte för att jag kan sy men. Jaa.. Härlig brun färg! Snyggast.
Königs: Är det ens en ridstövel? Den var ju fruktansvärt rak! Väldigt platt, man måste ha typ ankfötter. Och vad gör det spännet där? Dom sitter väl ändå?

Schabrak:
schabrak
(DyonJH CollectionHV Polo)
Dyon: Egoboost att ha tre stycken märken på samma schabrak, det räcker med två. Man ser ändå inte vad det står! Fin färg. Fint! Snyggast.
JH Collection: *Skrattar* det var ju inte dåligt fult! Det ser ut som en del av en häst, att dom typ har gjutit från en häst(själva formen på ”ryggen” på schabraket). Den där guldskiten är ju asful och det är två olika nyanser på guldet.
HV Polo: Handdukar? Eller grytlappar? Det känns inte så hästigt. Märket är jättekonstigt.

/ Anna

Dressyrlektion

Denna kväll har jag ridit dressyr på Tage för Anna. Vi repeterade ridvägar, korta och länga dom olika gångarterna och även sakta av från galopp till trav och från trav till skritt. Högergaloppen gick bra men i vänstergaloppen fick jag mjölksyra i knät(!) så då spände jag mig och Tage blev lite tjurig. Det gick bättre efter ett tag när jag tänkte på att slappna av lite mer. Övergångarna från trav till skritt gick mycket bättre då jag längde på tygeln och sträckte på mig mer.

Hur kändes passet?
Frågar jag mig själv. Jo det gick mycket bättre dennas gången än förra då jag kände mig mer stabil idag.

20140729-141235-51155641 Här är förövrigt min coola katt Felix

//Samuel

Fredagens pass – hoppning!

Hallå på er! Det var inte igår. Ska jag vara ärlig så är det så jäkla skönt att inte tänka på bloggen, även fast det poppat upp en och annan bloggidé sen jag tog paus. Dock för jag vidare idéerna till Emmsie ;)

I alla fall, anledningen till att jag bloggar är för att jag hade ett hoppass för Samuel och Tage i fredags! Och hur gick det då? Jo, hur bra som helst!

Här är en ritning på banan som dom fick hoppa:

Untitled-1
Alltså fyra små hinder som låg på det lägsta på blocken och tre travbommar.

Vi började att trava bommar. Sen fortsatte vi att trava över dom små hindren på långsidan, som på en volt. Efter det fick Samuel travhoppa den lilla banan(långsida – snett igenom – långsida – snett igenom). Sen provade vi faktiskt på att hoppa i galopp också, så vi började på bara långsidorna först precis som i traven och rullade lite där innan han fick prova att hoppa banan i galopp också. Vi avslutade sedan med att ställa upp en liten kombination där andra hindret var hela 40-50cm(mittersta på blocken) och det hoppade dom helt utan problem, i galopp!

Filmbeviset har ni HÄR, får det inte att fungera med att lägga in filmen i inlägget. Behöver jag ens säga att jag är stolt?! Så himla duktiga! Tage är en sådan bra nybörjarhäst och Samuel är så duktig och blir bättre och bättre för varje gång.

10748299_1726393490918550_949834613_n

Visst är de duktiga?! :D

/ Anna

Gårdagens ridpass

Igår så sa ju jag att jag tänkte rida, men så blev det Samuel som fick rida Tagis istället. Det gick så himla bra!! Är så stolt över mina pojkar :D

Vi övade först lite på att ställa hästen på volt, vilket Samuel tycker är svårt. Tage vill gärna gå in i volten den lille rackaren. Bara att träna vidare på det! Sen övade vi också på att korta och länga både skritten och traven vilket Samuel skötte alldeles utmärkt! Han tyckte att det var väldigt jobbigt dock för jag har lärt honom att först och främst klämma med låren för att få hästen att sakta ner ;) Sen hade vi framme fyra travbommar och ett litet hinder som låg på det lägsta på blockena som Samuel fick trava över i lätt sits. Gick fint det med!

Och så kom vi till galoppen. Jag sa åt Samuel att han först och främst skulle försöka att fatta galopp helt själv, utan att jag ropar på Tage. Vi hade fortfarande longerlinan dock. I vänster varv så gick det sådär för Samuel är svagare i sin högerfot/skänkel på grund av skada och Tage är svagare i vänstergaloppen, men ett par fattningar fick de allt till utan min hjälp.
I högervarvet däremot så gick det så himla bra! De satte alla fattningar :D

Det är så synd att vi inte filmade det här passet alltså.. Men det får bli nästa gång! Vi har bestämt att Samuel ska börja rida mycket mer kontinuerligt nu så varje torsdag ska han rida Tage, om inte vädret är pissdåligt då såklart. Ska bli kul, dom har utvecklats så otroligt mycket under få gånger trots långa uppehåll så nu lär utvecklingen gå ännu fortare.

Citat av Samuel igår; ”Jag kunde tänka mig att ridning var jobbigt, men inte såhär jobbigt!” ”Vänta du bara, det kommer bara bli ännu jobbigare ju mer du lär dig”, sa jag till honom ;)

10729306_787600614633652_1658304997_n
Gårdagens pojkar!

/ Anna

Samuel tycker till del 8

Äntligen dags för ännu en del av ”Samuel tycker till!” Har ni missat dom andra delarna? Då finns första delen HÄR, andra delen HÄR, tredje delen HÄRfjärde delen HÄRfemte delen HÄR och sjätte delen HÄR och sjunde delen HÄR.

Schabrak
schabrak
(Harrys HorseHerve Godignon – JH Collection)
Harrys Horse: Men NEJ! glansigt, rosa och fult. Ser inte ut som att sadeln kommer sitta så stadigt direkt
Herve Godignon: Fin färg och lite mer genomtänkt, men mönstret påminner om en kvinnokropp med extremt stora bröst och rumpa? Eller är min fantasi alldeles för konstig. Snyggast.
JH Collection: Sittdyna? ser tjock och skön ut men inte så snygg…Ser lite tantig ut (ursäkta alla läsare över 50).

Träns
träns
(Harrys HorseClaridge HouseGlen Gordon)
Harrys Horse: jaa, det är ett träns. ser ändå rätt standard och enkelt ut. Dock lite bredare nos…sak? är nog något jag skulle köpt om jag hade en häst….kanske.
Claridge House: Ser lite väl hårt ut, typ som att hästen knappt kan öppna käften…eller är det meningen med tränset? stackarn.
Glen Gordon: Lite mer enkelt, inte en massa onödig skit. Fint med den vita detaljen vid pannan. Passar mig när det inte är så mycket för då blir det lättare att tränsa ;) Snyggast.

Stigbyglar
stigbyglar
(JinFreejumpCompositi)
Jin: Åh jaaaa guld! Väldigt elegant och snyggt. Skulle haft en guldtacka vid fotstödet så hade man fått go tyngd i det. Snyggast.
Freejump: Fult, väldigt fult. ser nästan ut som att den ska åka isär när man trycker ner hälen. Väldigt plastigt och känns lite oseriöst.
Compositi: Är detta hästsportens motsvarighet till engångsrakhyvlar? Finns nu hos ÖoB för bara 86, 80 ,79KR!

Boots
boots
(VeredusGlööckerGlööcker)
Veredus: är det en push-up bh eller? väldigt hård sådan! ett robust balleskydd!
Glööcker: Märks att det är Anna som valt för är ju GLITTER SÅKLART. fint men ser lite halvdant ut, slarvigt sytt, vet ju jag för jag är symästaren..
Glööcker: Ett SD-skydd för trogna patrioter! Flaggan är ju fin men tänk om hästen är dansk som tage är?
Inget par boots tilltalade Samuel.

/ Anna

Samuel tycker till del 7

Då var det dags för del sju av ”Samuel tycker till!” Typ det roligaste på hela bloggen enligt mig och antagligen många av våra läsare ;) Om ni mot förmodan har missat dom andra delarna så finns första delen HÄR, andra delen HÄR, tredje delen HÄRfjärde delen HÄRfemte delen HÄR och sjätte delen HÄR. Vill även säga tack till Jenny som har gett oss en del tips till detta. Dom två första täckena och den första grimman har hon tipsat om :)

Kavajer: 
kavajer
(SpooksGlööckerImperial)
Spooks: Vad är det för färg? Aprikosfärgad! Vad är det svarta? Är det typ dold streckkod? Fint(sagt sarkastiskt)! Känns lite ”hattig”, det känns inte som att dom haft en riktig plan när dom gjort den.
Glööcker: Varför är hon i ett slott? Vilken ful jävla logga! Ser ut som att ett barn har gjort det, typ förstaklassare som ska lära sig att brodera. Den ser lite slapp ut, ingen direkt passform. Alltså nej den nej, nej, nej.
Imperial: Dutururuuu! En Anna-kavaj. Ahaa, blått glitter, och så är det lite turkost med. Det ser jättekonstigt ut när översta knappen är turkos och dom andra är blåa. Snyggast.

Schabrak:
schabrak
(Hv polo – ShockemöhleGlen Gordon)
Hv polo: Passar säkert till en vit häst. Det brukar ju vara rosa till vitt så, som en barbiehäst. Fult som fan!
Shockemöhle: Schockemöhle gör la aldrig bra saker eller?! Dom har en fruktansvärt taskig smak. Pissgul… Jag tänker lite på Elfsborg!
Glen Gordon: Det ser jävligt hårt ut! Det ser lite Adidas ut med strecken på sidan. Vilken jävla ful form det är på det!
Inget schabrak tilltalade Samuel.

Grimmor: 
grimmor
(Länk till första(står på Tyska så jag fattar inte vad som är namnet på grimman/märket, haha) –  Jacson – Hansbo)
Första grimman: Där har vi ju någon som verkligen hatar sin häst. Om ni gör det – köp den då i så fall! Så jävla ful. Alltså va?! Vem fan vill ha en sån grimma på sin häst egentligen??
Hansbo: Den var lite bättre! Dom har lite mer koll på färgkombinationer. Hansbo… Det kanske är Hans som har gjort den! Hans och Bo. Snyggast.
Jacson: Det ser ut som något djur! Jätteopraktiskt med färg, hästarna rullar ju sig i skiten och det blir fult. Fult med blommor på nosdelen. Lite silver, det tycker säkert Anna om!

Täcken:
täcken
(Snuggy HoodsEqui-themeEskadron)
Snuggy Hoods: What the fuck?! En jävla pansarvagn. Öööööh… Typ jägarhäst! Alltså den är ju verkligen bra dold i skogen, den hästen hade inte synts! Hästen ser väldigt stor ut i det täcket, den hade säkert sett mycket mindre ut om man tagit av det. Det tror jag fan! Inget täcke var snyggt, men det här var coolast.
Equi-theme: En jävla hund med, haha. Köp täcke och få hund på köpet! Varför ska dom blanda in en jävla hund?! Ska dom matcha varandras täcken? Gud, jag blir helt snurrig av det där jävla täcket. Varför ska en hund ha ett jävla täcke?! Dom har ju päls! Dessutom kan dom gå in i huset, det kan inte hästar(Annas tillägg; det kan dom, men det kanske inte är så smart ;) ). Dom ser ju rätt glada ut tillsammans, han får ha täcket hunden. Hästens täcke är kortkort.
Eskadron: Nu kommer det där jävla Eskadron igen. Farfarstäcke! Ser ut som när han sitter i sin fåtölj som han har haft i femtio år och löser korsord. Han ser ju gammal och lom ut, och vis. Istället för Arne Weise så hade han kunnat vara på jul istället!

/ Anna

Samuel tycker till del 6

Här kommer 6:e delen av ”Samuel tycker till”! Om ni har missat dom andra delarna så finns första delen HÄR, andra delen HÄR, tredje delen HÄRfjärde delen HÄR och femte delen HÄR.

Kavajer: 
kavajer
(CRWAnimoPikeur)
CRW: Vad är det för färg? Är det röd eller orange eller rosa? Det kan ju vara lite otydligt. Det ser lite konstigt ut när det inte är markerat någonting vid kragen eftersom att det är det vid fickorna. Då blir kragen typ osynlig. Undra om den är kräftfärgad? Nej, laxfärgad! Så heter det. Den var la fin.
Animo: Vad konstig hennes vänsterarm ser ut! Bara hänger som en slapp socka. Det ser ut som att den är gjord av vanligt tröjtyg. Det är ingen bra kavaj för svettiga ryttare, för hon har lökringar. Det var en go och varm färg! Snyggast.
Pikeur: Jag tycker den ser lite.. Inte riddaraktig men.. Fan vad tjock den ser ut! Det ser ut som att det är skummadrass i kavajen. Färgen var fin!

Stövlar: 
stövlar
(HorseheadCRWTretorn)
Horsehead: Extremt stor vad, jättesmala anklar och normala fötter. Fast ändå väldigt raka fötter. De har tagit en ridsko och satt ett hästbenskydd över, eller benvärmare. Tjaa..
CRW: Kan dom inte göra en stövel som inte ser tvådelad ut?! Smart med mönstret under skon som ger extra grepp. Kanske är Khumo(däcktillverkare) som vart med och designat stöveln. Lite snajsiga sportiga streck här och var!
Tretorn: Vad fan är det där?! Seriöst, vad har dom tänkt? Snörningen ser jättefult ut, ser ut som en väg. Den var ju bara ful.
Ingen stövel tilltalade Samuel.

Benskydd:
benskydd
(ColoradoHv PoloSchockemöhle)
Colorado: Är det där benskydd?! Jag tänker på Kalle Ankas jul när det är någon sån där trollkarl som sprider stjärnor. Det ser ut som sockar eller grytlappar!
Hv Polo: Woow! Rockstar-ponny. Det var en rättså snygg färg och snygg skrift! Men jag menar, nitar? Really? Dom har satt nitarna så att det ser ut som en fjärrkontroll.
Schockemöhle: Jag tänker på ett fotbollslag. Bakskyddet ser ut som en sadel om man vinklar huvudet. Dom såg enkla och rena ut. Snyggast(dom hade jag köpt säger Samuel).

Schabrak:
schabrak
(EskadronEquilineEkkia)
Eskadron: Holy moly and Jesus Christ! Vad ska det va? En snorkråka som har splättat? Jag tänker lite på Svampbob Fyrkant av någon anledning. Alltså seriöst! Är det Eskadron som har gjort det? Och det är ett fint märke? Dom kan ju inte sin sak eller?! Jag är helt mållös.
Equiline: Dom hade inte tillräckligt med pärlor för att ha det runt hela schabraket? Brunt och silver, ja det tycker ju Anna om. Min blick dras bara till schabraken i ytterkanterna för dom är så jävla fula så jag kan knappt fokusera på detta schabraket. Men bra jobbat Equiline, det var fint! Snyggast. 
Ekkia: Suck.. Det är lite mer lackigt, kanske till en fetisch-häst. Eller en sån där jävla glansig dunjacka. Där remmen man fäster i stropparna sitter ser själva ”bullen” jättekonstig ut, som en rutten tomat. Varför?!

/ Anna

Vad tror den oinsatte att utrustningen används till? Del 2

Nu var det dags för ännu ett inlägg där min kära pojkvän ska få gissa vad diverse utrustning är till för! Om ni har missat första delen så finns den HÄR.

w1
Samuels gissning: Är det en innerslang? Näe.. Penisring (förlåt våra yngre läsare, haha)? Man kan ju ändra storleken på den. Jag har inte en jävla aning om vad det är. Fel.
Rätt svar: Kotring(förhindrar hästen från att trampa sig).

w2
Samuels gissning: Det måste vara ett slags bett. När man kör häst och vagn. Nja.
Rätt svar: Hackamore, används vid ridning.

w3
Samuels gissning: Det kanske är när man ska longera, när man ska få in rätt bak. Rätt!

w4
Samuels gissning: Det måste vara någon sån här jävla skänkeltydare. Så att det ska bli mer punsch i skänkeln. Du ska sitta jävligt bra. Det kanske är tyngder för att man ska få ner hälen? Rätt!(det sista haha).

w5
Samuels gissning: Bettskydd? Det kanske är sugproppar så att hästen inte ska dregla så mycket? Vad fan kan det vara?! Det kanske ska bli tydligare tygeltag? Fel.
Rätt svar: Bettskivor, för att hästen inte ska få skav i mungiporna.

/ Anna

Samuel tycker till del 5

Då var det dags för en femte omgång av ”Samuel tycker till”! Hoppas ni gillar det(vilket jag vet att ni gör ;) ). Om ni mot förmodan har missat den här underbara läsningen så finns första delen HÄR, andra delen HÄR, tredje delen HÄR och fjärde delen HÄR.

Schabrak:
schabrak
(HööksEskadronBR)
Hööks: Vad fan? Det ser ut som en häst! Öronen är remmarna man fäster i sadelgjorden. En väldigt tjock häst. Det röda ser ut som bröstcancerfondens logga.
Eskadron: Ser ut som galon. Typ om du vill rida även om det är jätteblött ute och storm. Det ser sönder ut! Ser ut som att det har fransat sig. Ser ut som en glansig dunjacka. Det ser väldigt konstigt ut, dock inte lika konstigt som det första för det såg verkligen skitkonstigt ut.
BR: What to say? Glitter är ju fint, men varför har dom bara halva? Man hade kanske inte råd med mer. Det ser rättså skönt ut, jag hade kunnat ha det som typ kilt. Snyggast.

Hjälmar:
HÄLM
(JWImperialEuro-lite)
JW: Oh jävlar! Det ser ut som att man ska ha jättelitet huvud och jättestor haka. Ridfolk har så jävla dålig fantasi. Gult är la fräckt men jävla tribalränder känns lite random. Hästfolk har tydligen väldigt stora öron med eftersom att remmarna runt öronen har så stort mellanrum.
Imperial: Den ser så mjuk och go ut! Varför har dom en knapp mitt fram? Jag vet inte riktigt vad jag tycker, den ser mest lite skön ut. Det ser ut som att dom har tagit en bunke och haft som mall för den ser väldigt rund ut.
Euro-lite: Den var ju jävligt konstig! Glitter och brunt läder, ah det är ju fint, det kör vi på. Gammalt möter nytt möter ingen stil alls. Fancy med ormskinn! Det där jävla spännet ser så konstig ut, det är verkligen såhär ”cykelhjälm”.
Ingen hjälm tilltalade Samuel.

Ridbyxor:
ridbyxor
(CharliesKingslandGlööcker)
Charlies: Ska man rida så? Känns lite Barbie och ”tihihihi”. Behöver man fickor när man rider? Ah näe. Tilltalar mig icke.
Kingsland: Oj vad hon står konstigt! Eller ja, det kan ju vara en han med en väldigt kvinnlig rumpa men. It’s all about the ass. Inga armar heller eller? Står hon så? *Sträcker upp armarna rakt upp i luften* Men annars var dom väl fina! Snyggast.
Glööcker: Öööh okej? Så dom ska man ha på slottet typ såhär bara? Fint! Dom var la pörriga, haha. Dom var inte fina.

Täcken:täcken

(EskadronHansboJH Collection)
Eskadron: Han såg jättedeprimerad ut. Stackars häst. Eskadron, vad gör dom med dig? Det ska la vara ett sånt där fint märke Eskadron? Så gör dom bara skit. Era zebratäcken är ju mycket fräckare, det här är bara VA?! Visst, det är väl fina färger och så men. Snyggast(hästen ser inte så varm ut och täcket var fräckt).
Hansbo: Mm, stackars häst. Han är ju funktionär! Han har ju en sån där funktionärsväst på sig. Det är därför han ser så uppgiven ut för det är aldrig kul att vara funktionär. Han är söt men han ser fortfarande lite uppgiven ut. Varför dom där rutorna? Det var ju jättesnyggt…
JH Collection: Oj en riddare! Dudududuuuh. Hon har liten sån här polokrage med. Hon såg i alla fall glad ut! Det ser väldigt varmt ut. Det ser lite för varmt ut för att ha när dom faktiskt har klippt gräset, det där borde man ha när det är kallt. Med det där märket så ser det klassiskt och propert ut.

/ Anna

I huvudet på Samuel Claesson del 4

Här kommer fjärde delen (tror jag att det är) av I huvudet på Samuel Claesson. Blev ett ganska kort och lätt avsnitt som bara Anna och Samuel gjorde, men är nog kul för er att se ändå :) Snart är det bannemej dags för Samuel att galoppera för balansen blir bara bättre och bättre. Kanske kan han till och med göra det på Boppen nu när han är så lugn.

I den här filmen ser man för övrigt paddocken bättre också!

/ Emma

Samuel testar ridkläder

Samuel kom med idén om att han skulle prova några av våra ridkläder och utvärdera dom. Han fick prova mestadels kavajer men också två rosa tröjor! Texten nedan är Samuels kommentarer ;)

3
Här är jag in the trång as fuck kavajen och sexy as hell solglasögon. Kavajen är aningen kort i ärmarna men visar mina fina former. Materialet var dock väldigt skönt men rörelsefriheten ger jag en svag tvåa.

4
Ehm….vad ska man säga? Sorgligt..men ganska ypiga bröst får jag allt säga. Skönt material och var lätt att röra sig i den. Färgen?…nah

5
Posar i en aningens trång piketröja. Men om jag får säga det själv ser jag väldigt cool och avslappnad ut. Materialet var väl som piketröjor brukar vara, rörelsefriheten en stark tvåa.

6
Trång kavaj men glad kille. Skitsvår att få på och rörelsefriheten en nolla. Färgen passar mig inte alls och jag ser ut som en tant med solglasögona.

 

7
S
könaste kavajen, inte alls lika trång trots korta ärmar, materialet var väldigt skönt. Färgen passar mig bättre då jag är lite mer neutral vid färgval.

/ Samuel

Samuel tycker till del 4

Då var det dags för fjärde delen av ”Samuel tycker till”! Varning för ett minst sagt brutalt inlägg, haha. Ta det med en nypa salt! Om ni har missat de andra tre delarna så kan ni klicka HÄR för att läsa första, HÄR för att läsa andra delen och HÄR för att läsa den tredje delen.

Kavajer: 
kavajer
(AnimoCRWManfredi)
Animo: Vad är det för jävla öppning eller? Typ om du behöver kissa? Fast det sitter på lite fel ställe. Man slipper hålla uppe kavajen för att kissa. Det ser ju bara konstigt ut. Den ser lite styv ut. Lite ”titta på min f***a, jag har cameltoe!”
CRW: Glitter såklart! Den tycker säkert du(Anna) om. Varför ska man ha en brosch? Men bortsett från den så var den ganska fin. Snyggast.
Manfredi: Oj den va… Den var rak! Det är typ sånt som adeln har på sig när dom ska ut och kampa. ”Ta på sig fin kavaj och ut och rida lite i skogen”.

Hjälmar:
hjälmar
(John WhitakerCharles OwenLamicell)
John Whitaker: Vad fan är det för jävla potta? Jaha det var prickar så, vad fint… Det ser nästan ut som något som man kan köpa på Intersport med märket/namnet där. Hur kommer dom på?! ”Vi ska ha ett V, och en massa prickar och så två vita ränder”.
Charles Owen: Oj, den såg gammal ut! Det ser ut som en sån där mössa som dom hade på sig förr när dom skulle åka bil. En jävla massa prickar här med. Den var helt ok, ganska fin färg. Hästbajsbrun. Fräckast(ingen var speciellt snygg).
Lamicell: Oj! Lätt hjälm, då slipper ryttaren banta. Vad är det för jävla grej i fram? En hjälm som säkert alla läderbögar tycker om.

Täcken: täcken
(SchockemöhleRamboShowmaster)
Schockemöhle: Schockemöhle? Tjocke, för dom tjocka hästarna. Det är lite inspirerat från rallyvärlden med ett streck, rätt fult. Fin häst i alla fall!
Rambo: Det var ju bara jävligt fult, kissfärgat. Hur har dom tänkt? ”Vi tar kissfärgat och så några blå och röda streck på det”. Det ser smutsigt ut. Hästen ser ju inte ut att bry sig i alla fall, den bara ”kolla vad fin jag är!”
Showmaster: What the fuck? Slim modell? Och så en hund med? Det ser ut som en omsydd vaxduk. Varför ska djur matcha varandra?! Det är ju inga tvillingar. Fy fan vad fult.
Inget täcke tilltalade Samuel. 

Schabrak:
Untitled-2
(EskadronEurostarSchockemöhle)
Eskadron: Glansig dunjacka. Hatar dom! Både dunjackorna och schabraket. Det ser ganska tjockt ut, ser inte ut som att sadeln kommer sitta så bra. Fin färg i alla fall!
Eurostar: Öh… Fyndigt med stjärnor på ”EuroSTAR”.  Påminner lite om mitt svart/vitrutiga påslakan. Den där jävla loggan där var inte så fin.
Schockemöhle: *Skrattar* Vilken konstig form! Fin färg.
Inget schabrak tilltalade Samuel. 

Har ni någon speciell utrustning som ni vill att Samuel ska tycka till om så får ni gärna kommentera och länka till den produkten! :)

/ Anna

Samuels första ridpass på Boppen

Mina damer och herrar, här kommer film från Samuels första ridpass på Boppen. Jag tycker att båda grabbarna skötte sig riktigt bra! Boppen har ju betydligt mer energi och nerv än vad Tage har (plus att han rör sig större såklart), så det blev en stor omställning för Samuel. Hur tycker ni grabbarna skötte sig?

/ Emma

Duktiga älsklingar!

I söndags så red Samuel Tage igen efter ett väldigt långt uppehåll. Vi båda har varit sjuka och så drog ju Tage på sig en hovböld så då har det blivit ett ofrivilligt uppehåll. Nu är det allt dags att komma igång igen så det blir lite rutin på det hela! Vi siktar på en gång i veckan i alla fall.

Vi körde lite repetition från tidigare, så det blev halter, ryggningar, volter, serpentiner och en del trav. Vi fokuserade lite mer på volterna för Samuel tycker att det är lite svårt att få dom runda, vilket det är också och framför allt i skritten så jag ställde ut åtta konor som han fick rida runt. Det blev mycket bättre sen även när dom red volter utan konor också tycker jag så nu är det bara att traggla tills dom sitter som en smäck!

Något som Samuel är så jäkla bra på är att vara konsekvent! Tage är lite som han är ibland och kan gärna skritta iväg efter halter trots att man inte bett honom och så vidare, och då gör Samuel halt igen, står stilla en stund för att sedan sätta igång i skritt. Dessutom är han så himla mjuk och stör inte Tage för fem öre trots att han är såpass ny på det här med trav, lättridning och allt. Blir så stolt över mina killar(främst den tvåbenta, hihi ;) )!

1

Nästa gång Samuel rider(vilket förmodligen blir nu i veckan) så ska vi se till att filma ett nytt avsnitt! Det blir lite samma just nu då vi övar en del på samma saker, men ni har ju inte fått se när Samuel travar själv och rider lätt så fint så det ska ni få se! :) Med andra ord så kommer det inte bli ett nytt avsnitt varje gång Samuel rider för då blir det antagligen lite småtjötigt om vi övar på samma saker!

/ Anna

Samuel tycker till del 3

Då var det dags för tredje delen av ”Samuel tycker till”! Om ni har missat de andra två delarna så kan ni klicka HÄR för att läsa första delen och HÄR för att läsa andra delen.

Kavajer:
kavajeralla
(AnimoGPAEquiline)
Animo: Dom har tagit dom mest neutrala färgerna och bara BANG rosa. Jag tycker inte att det där passar så jättebra ihop, hade det bara varit svart och blå/vit randigt så hade den varit snyggare.
GPA: Hur fan håller hon eller? ”Jag spelar även gitarr” Loggan på bröstet ser ut som Erikssons charkuteris logga på långt håll(ser ut SÅHÄR). Den ser inte ut att sitta så bra på henne. Jag tycker att det är fult med alla loggor och skit, det hade varit bättre med en. Det ser inte så rent ut. Men hon ser ju glad ut i alla fall! Snyggast.
Equiline: Kavajen borde passa sådana som har Beyoncéhöfter. Fin färg i alla fall! 

Ridbyxor:
ridbyxorallaaa
(HööksPikeur - Animo)
Hööks: Amen vafan!? ”Ut och jaga med hästen”. Jag förstår inte riktigt syftet med att man ska ha militärmönstrat.
Pikeur: Öööh, vafan? Åh.. Är det en jävla hippiehäst dom ska rida? Röka på-häst-ryttare. Alltså… Blir inte hästen rädd när ryttaren kommer med sådana byxor? Boppen hade blivit vettskrämd. Det där ser inte ens ut som ridbyxor.
Animo: Där har vi ju en ridbyxa! Men är det ett skärp på ridbyxorna? Ett färdigt skärp? Spännet på skärpet ser obekvämt ut. Ska man ha sådär bra grepp i röven med? Nej men dom ser la bra ut. Fast varför ska man ha fickor i bak? Man kan ju inte direkt ha något i bakfickan när man rider, typ plånbok. ”Älskling jag drar ut och handlar.” ”Okej ta på dig dom blåa ridbyxorna då!” Snyggast(dom andra såg förjävliga ut).

Schabrak:
schabrakallaa
HööksJW – Anna Scarpati)
Hööks: Ät mitt damm? Det är typ som ”min pappa är bättre än din pappa”, lika bra punch. Passar bra på en vit häst! Passar säkert bra på andra hästar med men jag tänker bara på my little pony.
JW: Är det där ett schabrak? Det är inte format som andra schabrak. Det ser ut som en kudde och det ser inte bekvämt ut för hästen.
AS: Varför stannar swarovskistenarna där? Är dom så dyra att dom inte hade råd att sätta stenar hela vägen? Känns liksom inte helt färdigt. Mönstret ser ut som farmors soffa. Snyggast. 

Träns:
tränsalla
(Rambo Micklem – Dyón – PS of Sweden)
Micklem: Samuel: Vad fan är det där på halsen? Anna: Det är en virvel. Samuel: Jahaaa det såg ut som en öppning! Jag vet inte vad jag ska säga, det såg ju annorlunda ut. Snyggast.
Dyon: Aah det såg jobbigt ut. Det känns bara onödigt. Det är massa jävla remmar hit och dit. Det är som att ”okej nu har vi kommit på ett träns, hur ska vi kunna sälja fler?”. Men hästen var ju fin! Öronen ser ut som mocka på den. Det var fint men för mycket krimskrams. 
PS: Det var mer enkelt! Det ser så gediget ut, det ser så brett och stort ut. Lite Star Wars-känsla.

/ Anna

Gästbloggning av Samuel

Mina tankar om hästarna

Då Anna och Emma ska åka på årsmöte med klubben tänkte jag (Emma tänkte) att det vore passande med ett inlägg om mina tankar om Tage och Boppen, deras personligheter och vad jag hittills har märkt.

Om vi börjar med Tage så är han en riktig spelevink. Har aldrig stött på en häst som har en sådan personlighet, han verkar väldigt ”vaken” if you know what jag menar. Typ när man ska klia honom på halsen så fladdrar han med läppen eller när han vill ha morot så nickar han. Han är även väldigt enveten och blir lite småtjurig om han inte får som han vill.
Rent ridmässigt har jag inte så mycket att komma med. Men jag märker en klar skillnad då han gärna vill testa mig lite, helst i skritten att han väldigt gärna vill sacka eller så är det min okunskap att driva på honom. Jag har ändå ridit såpass att jag känner honom bättre och jag trivs att sitta på honom. Våran kärlek i att reta Anna är lika stor ;)

Boppen och jag fick en halvdålig start, men det har blivit bättre när jag gett honom hö och klappat honom då och då. Jag tror att han behöver längre tid att lära känna nytt folk så därför tar jag det successivt så att han känner sig tryggare med mig, vi ska ju ändå rida tillsammans i framtiden. Men Boppen är en riktigt härlig grabb, en lugn, väldigt snäll och SJUKT stor häst som ändå kan vara lite rädd av sig ibland. Och det ser typ ut som att han kommer på sig själv när han blir rädd som när Emma rider och han hoppar till lite så ser det ut som att han tänker ”jag vet men jag kan inte hjälpa det”. Jag hoppas att jag och Boppen blir lika bra kompisar som jag och Tage är nu för han är en väldigt fin häst och jag ser fram emot att rida honom.

2

/ Samuel

Samuel tycker till del 2

Då var det dags för Samuel att återigen få tycka till, då det förra inlägget blev väldigt uppskattat. Samuel ska alltså säga precis vad han tycker rent utseendemässigt om diverse häst- och ryttarutrustning. Han ska även välja ut sin favorit bland de tre alternativen. Let´s go!

Schabrak:
schabrakalla
(Fr. vänster: Metallic dressyr, Lami-cell, Scapa Sports)

Samuels kommentar:
Metallic dressyr: Blööh. Ser ut som en glansjacka. Skitfult!
Lami-cell: Mmm, jaha, alltså. Jag förstår inte. Alla dessa jävla färger? De (rutorna) får det att se ut som en soffa också.
Scapa Sports: Ser bättre ut, lite mer neutralt. Fast… varför en siffra? Snyggast.

Kavajer:
kavajer
(Fr. vänster: Animo, Kingsland, Star rider)

Samuels kommentar:
Animo: Är det en dragkedja där?! Varför det? ”Vi sätter på ett par knappar där så ser det ut som en kavaj” (sagt ironiskt). Fin färg i alla fall.
Kingsland: Den var snygg. Fin form! Ser mer ut som en kavaj. Snyggast.
Star Rider: Är det en kavaj? Ser ut som en cardigan. Ser lite mysig ut. Som något man har på sig när man är ”hemma och myser framför en jättebra film, eller en god bok. Vad är en god bok?!”.

Stövlar:
stövlaralla
(Fr. vänster: De Niro, Tretorn, Pioneer)

Samuels kommentar:
De Niro: Där är den där jävla skinnbyxan och kavajskon igen! Är den både matt och lackig? Varför?!
Tretorn: Yeehaa. Tänker på line dance. Alltså, nej.. nej. De kan man inte rida i! Så fult för det ser ut som om de har tagit en gympadojja och satt på en cowboyboot.
Pioneer: Ser ut som fiskfjäll och ser jättestela ut.
Ingen av stövlarna tilltalade Samuel den här gången heller.

Hjälmar:
hjälmalla
(Fr. vänster: Harry Hall, Samshield, Uvex)

Samuels kommentar:
Harry Hall: My little pony finns inte på riktigt. Ser skön ut och ser sportigt ut med luftintagen.
Samshield: Den var snögg. Snyggt med det guldiga. ”Lädergrejerna” ser väldigt ”killer” ut. Snyggast.
Uvex: Bandet var inte så jävla snyggt. Ser ut som en cykelhjälm. Skärmen påminner om min rallyhjälm. Också en hjälm för de snabba ryttarna. För ryttare som bara travar och inte skrittar någonting.

Ridbyxor:
ridbyxoralla
(Fr. vänster: Animo, JW, Fits)

Samuels kommentar:
Animo: SKA HON RIDA I KLACKAR? Sämsta jävla produktbild jag sett. Antar att hon kommer från USA. Hon får galoppera stående om hon ska kunna visa detaljerna på räva. Ridbyxorna ser inte ut att sitta åt så jävla bra. Ser ut som om hon har sketet ner sig.
JW: Är det stjärnor på röven? Lite snickarbyxaktigt med sömmarna på byxorna. Vet inte riktigt vad jag tycker. Minst fula.
Fits: Ser ut som en elefant! Bara snabeln som fattas. Rätt trökiga. Trökig färg.

/ Emma

Samuel tycker till!

I det här inlägget så tänkte jag att min käre pojkvän skulle få säga sitt om viss utrustning och vad han tycker om dess snygghet och utseende och även vilken av de tre i de olika kategorierna som han tycker är snyggast. Nu kör vi!

Kavajer:
kavajer
(Fr. vänster: SpooksDeserataPikeur)
Samuels kommentar:
Spooks: Elegant och snygg. Snyggast!
Deserata: Ser inte ut som något man rider i. Ser ut som en skinnjacka man har på krogen.
Pikeur: Fin men lite halvtråkig. Begravning?

Hjälmar:
hjälmar
(Fr. vänster: JW - UvexGPA)
Samuels kommentar:
JW: Ser go och bekväm ut. Fin.
Uvex: Ser fräck ut. Skitsnygg! Snyggast!
GPA: Ser kall ut. Lite mer racingstuk för de snabba ryttarna. Förstår mig inte på lufthålen.

Stövlar:
stövlar
(Fr. vänster: DerbyDe NiroFellini(Daniela))
Samuels kommentar:
Derby: Ser ut som höga kavajskor eller snygga gummistövlar. Snygga detaljer.
De Niro: Ser ut som om man inte ens kan gå i dem. Ser ut som Tages färg.
Fellini: Ser könstiga ut. Ser ut som en skinnbyxa och kavajsko.
Ingen sko tilltalade Samuel.

Schabrak:
schabrak
(Fr. vänster: ShockemöhleHV polo – Okänt märke)
Samuels kommentar:
Schockemöhle: Snyggt! Fin med beige kant. Snyggast!
HV polo: Om man kollar riktigt länge ser det ut som ett kakelgolv. Ser lite antika ut.
Okänt: Ser bara löjligt ut. Deprimerande.

Boots:
boots
(Fr. vänster: Professional´s choiceBROkänt märke)
Samuels kommentar:
PC: Kul men man ska ju inte pynta en julgran.
BR: Ser obekväma och hårda ut. Snygga utseendemässigt. Snyggast!
Okänt: WTF?! My little pony? Passar säkert på en vit häst.

/ Anna