God kväll

Idag har Boppis vilat och pappa är ute och tömkör Tage nu. Jag och Anna ska iväg till Lidköping på party. Anna ska på Estet-reunion och jag & Janne ska hem till en kompis på ”balkongmys” och förfest innan det blir krogen. Gött! Jag har inte festat eller kunnat vara social på flera veckor pga uppsatsen, men nu så :D

Boppis njöt av det lilla gräset som finns i deras hage, haha.
IMG_20130531_161130

Imorgon blir det uteritt för Boppis och så ska han såklart tävlingfixas. Pappa ska btw montera upp bromsfällan idag, så imorgon visar vi hur den ser ut IRL och kommer såklart att komma med utvärdering också.

/ Emma

Söndagens outfit

På söndag så ska jag och Bopps köra på Silvertema på vår outfit. Boppis ska få ha HV-polo Lurex schabraket, plus silverswarowskipannband. Jag ska ha min svarta kavaj, och JW blinghjälm. Kommer bli svettigt som tusan för mitt stackars huvud, men som tur är så rider jag bara en klass ;)

Såhär kommer Boppis se ut:
schabrak

/ Emma

På tal om insekter

Haha ja jag är insektsfobiker och tycker om att diskutera dessa hemska djur. Därför tänkte jag att ni skulle få berätta lite om vart ni bor och hur mycket hemska sommar/hästinsekter det finns hos er. Typ bromsar, blinningar, mygg osv.

Mina fördomar är såhär: Det finns väldigt få ”hästinsekter” längst med västkusten och i Skåne. Det finns många insekter där det finns mycket skog och vattendrag. Kanske allra mest i Norrland?

Vi på västgötaslätta är ganska så drabbade, men det beror förstås på vart man har hästarna uppstallade. Vi har haft hästarna på flera olika beten, allt från mitt på en åker typ, till mitt i skogen. Våra erfarenheter är att det finns allra mest bromsar och blinningar där det finns skog och vattendrag i närheten. Typ där vi har hästarna nu, buhu.

20120703_214631

Vart bor ni/har hästarna uppstallade? Har ni mycket/lite sommarinsekter hos er?

/ Emma

Tips

Ibland måste jag säga att jag känner mig väldigt smart. Det tipset som jag kommer ge i det här inlägget har säkerligen flera av er redan listat ut, men jag själv kände mig übersmart när jag kom på det för ett par veckor sedan:

Ni vet hur det är på sommaren när man ska rida ut. Man vill ha med sig mobilen, men det finns ingenstans att ha den eftersom ridbyxfickorna är alldeles för små, och det är alldeles för varmt för att ha jacka/väst på sig. Datfeeling is not so good. Men vilken tur då att jag har världens bästa tips till mobilförvaring. Check this out:

20130523_172622

Lätt som en plätt: Rid i ridskor och stoppa mobilen i ridstrumpan! Personligen så rider jag alltid ut i ridskor då jag är för lat för att krångla på mig stövlarna varje dag, så att ha mobilen i strumpan är perfect. Sitter still hela passet och stör inte någonting, samtidigt som den finns där om man behöver den. Detta tips passar som ni kanske förstår bättre till lite robustare ridsockar, och inte KL:S ”magic socks” direkt ;)

/ Emma

The typical me

Tjabba tjena hallå. Idag har jag varit mycket effektiv. Dagen började med ett helt värdelöst läkarbesök på vårdcentralen, men jag fick i alla fall tid till labbet imorgon då de ska ta prover  på mig och så lär jag få provsvar någon gång nästa vecka. Efter detta så begav jag mig till Lidköping för att lämna in stövlarna hos skomakaren, och jag kan hämta dem redan imorgon. Snacka om bra service! Jag sa att jag hade bråttom för att jag skulle tävla på söndag så den biffen kirrade han.

Förutom detta så åkte jag till Granngården i Lidköping och köpte… en bromsfälla. Ja, såklart. Jag är en sådan person som verkligen MÅSTE prova allt som jag tycker verkar nytt och bra, oavsett om det kommer till skönhetsprodukter till mig som flugtäcken till hästarna, haha. Ska bli spännande att se om det funkar i alla fall. Pappa ska montera upp den imorgon. Btw så har jag lagt ut typ 5000 kr den senaste veckan på ”insektsbekämpning” till hästarna i sommar då jag beställde ett Bucas Buzz off till Boppen idag också. Dock ska jag inte låta Anna och pappa komma undan, så don´t worry!

Nu ikväll så har jag och Janne ridit ut vilket gick fint för min del, men stackars Janne lyckades vricka foten när Zigge fick ett litet utbrott. Boppen gick faktiskt riktigt bra i slutet när vi travade av. Han var kort och fin i kroppen och gick i en bra form. GÖTT. Vi träffade för övrigt på årets första broms i skogen idag. Ironiskt nog med tanke på mitt inköp tidigare under dagen. Först tänkte jag försöka vara cool och ignorera bromsen, men den var så ihärdig så jag fick typ panik och travade iväg samtidigt som jag viftade med handen. Det är tur att Bopps är snäll, och tur att Zigge höll sig lugnt trots mitt lilla spel ;)

I Elfstrands ägo, hehe.
911404518_2269

Nu ska jag kika på en film, och sedan försöka skriva något blogginlägg till morgondagen. Då blir det antagligen studande för hela slanten och så kanske bio med Janne på kvällen.

/ Emma

Begreppet ”Höjden är inga problem”

Ett begrepp som är väldigt vanligt inom hästvärlden och då framförallt inom hoppningen är ”Höjden är inga problem”. Man syftar då alltså på att höjden på hindren inte är något problem, utan det är istället andra företeelser som är problemen. Jag tycker att detta begrepp är lite felaktigt och tänkte försöka förklara varför.

Jag tycker att oavsett vilka andra problem man har, till exempel att hästen blir stark/pigg och olydig mellan hindren, så blir ju höjden ett problem då också. Man kan ju oftast rida på ett 90 cm-hinder även om man inte har kontroll på hästen eller avstånden (om man inte är ett kontrollfreak som mig då) utan att det blir speciellt ”farligt”, men man rider ju inte på ett 120+ hinder om man inte har koll på hästen eller avståndet enligt min mening.

Därför tycker jag att det är felaktigt när ryttare säger ”höjden är inga problem”, för jo, höjden är ett av problemen. Dessutom: Ju högre hinder på tävling, desto svårare blir ju klasserna även rent tekniskt. Om höjden inte är några problem så borde ju vem som helst kunna anmäla sig till en 130-klass med en gång… eller? Visst kan många hästar ha kapacitet till att gå högre klasser, men i början av karriären så tycker jag ändå att höjden faktiskt är ett av problemen innan man kan avancera i klasserna. För ju högre hinder – desto mer precist och noggrant måste en ryttare rida, och desto lydigare måste hästarna vara.

emmamonahopp

Förstår ni vad jag menar? Av dessa anledningar som jag nämnde ovan så har jag nog aldrig använt mig av begreppet vad jag kan komma ihåg, och jag planerar inte att göra det heller ;)

/ Emma

Kommer ni ihåg dessa?

Haha, jag snubblade över lite Falsterbobilder från 2011 på Annas dator och fick syn på de här schabraken och luvorna. Kommer ni ihåg den Hello Kitty-kollektionen som Equiline gjorde för ett par år sedan? Jag minns att vi bara ”ååh vad fina schabrak” och så vände vi på dem och fick se att det var en jävla katt på dem, haha. Då blev vi inte så glada. Det fanns ju även en Hello Kitty-kavaj. Lite too much enligt vår mening ;)

13_156693855

Minns ni schabraken? Vad tyckte ni om dem?

/ Emma

Vårdcentral + skomakare

Hola! Idag så har jag tid på vårdcentralen nu på morgonen. Faktum är att jag förhoppningsvis redan är inne när det här inlägget är publicerat, hehe. Jag ska i vilket fall som helst antagligen ta lite blodprov och så för att se om de kan få fram något resultat varför jag har varit så förbannat trött de senaste åren. Annars får jag väl leva med att alltid känna mig som en klubbad säl, hehe.

Efter detta ska jag bege mig till Lidköping och försöka hitta en skomakare som Carina tipsade mig om igår. Hon lyckades nämligen dra av min dragkedja när hon skulle hjälpa mig den sista biten med stöveln så de behöver lagas till söndag då det är tävling. Just to point out: jag anklagar inte Carre för något, för jag har dragit så i mina stackars stövlar det senaste så det var bara en tidsfråga innan detta skulle hända ;)

Jag kommer dra förbi Carina också eftersom hon bor strax utanför Lidköping och prova hennes stövlar som hon inte använder längre, ifall jag inte skulle kunna rida med mina på söndag. Carina och jag har nämligen fettovader båda två. Snacka om tur för min del! Det är lite kul för både jag och Carre har: 1. Fettovader, 2. Juicy asses och 3. Breda höfter, så vi klagar typ alltid på att inga kläder (främst byxor/jeans!!) eller stövlar passar oss stackare. Faktum är att det hela har gått så långt att jag funderar att skapa en egen klädkollektion. Den skulle i så fall heta ”For Fat-asses”. Tror det skulle bli rätt populärt faktiskt för oss som inte ser ut som en pinne i kroppsformen.

Alltså…
+++

Har tidsinställt inlägg som kommer upp under dagen så hörs vi ikväll :)

/ Emma

Käringjävel

Hello folks, Boppen här. Det är faktiskt första gången jag skriver något inlägg på bloggen så efter 3 års tid hos familjen Älvstrand (Älf? Elv? Elf?) är det väl på tiden.

Den senaste tiden så har matte Emmsie Wemmsie och jag tagit riktiga chillpass, mestadels ut i skogen, men idag kom en person till stallet som jag inte tycker om: Emmas dressyrtränare. Tror hon heter Carina, men är inte säker. In any case så är hon fett jobbig. Tvingar mig att samla mig supermycket och jobba så jag blir trött. Då blir jag arg. Fattar hon inte att det är så mycket goare att bara chillrida hela tiden? Jag är liksom en gammal 16-årig man. Jag orkar inte med hårda dressyrpass längre… eller nja okej då. Jag har blivit lat med åldern. Men om jag ska vara ärlig så tror jag att Emma har blivit ännu latare, så jag skyller på henne att jag inte orkar med riktig dressyr längre. Hon Carina tvingade Emma att rida utan stigbyglar nästan hela passet också. Hoppas hon får lika mycket träningsvärk som mig imorgon, hehe.

Tycker den här bilden är grymt snygg på mig och det vet jag att mina mattar tycker också.
0

På eventuellt återséende.

/ Boppen

Inspirationslös

Jag har verkligen noll inspiration till bloggen så jag tycker lite synd om Emma som måste ta hand om den helt själv. Kanske inte är jättekonstigt att jag inte får någon inspiration till hästinlägg när jag själv inte rider för tillfället, kanske ni har lite tips och önskemål?

Idag har vi varit och handlat lite kläder jag, Emma och mamma. Jag var nämligen ledig idag så på något vis känns det som helg. Två arbetsdagar kvar innan det dock! Så jäkla roligt var det när vi var inne på BikBok och jag skulle prova ett par shorts. De hade nämligen inga stolar i provrummet och jag har ju bara ett ben att stå på. Vi löste det genom att jag fick hänga i kryckorna mot väggen och Emma fick ta av/på mig byxorna. När hon skulle ta på mig mina kära mjukisbrallor igen så tog hon i ena änden av byxbenet och försökte ta på mig byxorna över foten, alltså helt tvärt om mot vad man ska, hahaha! Skrattade så jag grät när Emma sa att hon blev ”mindfuckad”, haha.

mona
Jag och fina Monisen sommaren -11

/ Anna

Bromsfällan

Jag fick något nyhetsbrev skickat till mig där en butik gjorde reklam för den så kallade bromsfällan. Vi såg även denna live på Skara hästsport i söndags och jag blev genast intresserad eftersom jag hatar insekter och bromsar är typ min största fobi.

Nu antar jag att de menar att fällan främst fångar blinningar och inte riktiga bromsar (eller hästbromsar som de verkar kallas i större delen av landet). De där ordvalen på insekter är inte lätt eftersom vi verkar säga olika i hela Sverige. I Vara är i alla fall blinningar de gråa avlånga insekterna som det finns många av och som inte biter så hårt. Bromsar är däremot de insekter som ser ut som en gigantisk geting/fluga, som biter ashårt och som låter som värsta flygmotorerna. Usch, jag ryser bara jag tänker på dem, haha. Och snart är de här också :(

Såhär ser fällan ut. Insekterna tror att den svarta bollen är ett djur, så de åker dit och sätter sig på den. När de inser att det inte är ett djur försöker de flyga iväg, men då blinningar (bromsar) måste starta uppåt när de flyger så fastnar de i fällan och drunknar sedan i såpvatten som finns i en behållare högst upp. Tydligen så ska fällan minska bromsarna upp till 95% från en yta på ca 10.000 kvm och kunna fånga upp till 300 bromsar/dag.
911404518_2269

Pga att vi har så himla många insekter hos oss så funderar jag fasen på att köpa en fälla. Tänkte kolla med Janne om hon är sugen så kanske vi tre kan dela på kostnaden då en fälla kostar 2000 kr. Men jag tror fasen det kan vara värt det om det funkar :)

Har ni några erfarenheter av bromsfällan? Tror ni det funkar?

/ Emma

En utmaning till mig själv

Jag är en sådan person som väldigt ofta tonar håret. Det senaste så har jag tonat håret minst var tredje månad pga att jag tröttnar på den färgen jag har. Jag har dessutom varit allt från ljusblond till svarthårig men i slutändan så vet jag att jag passar allra bäst i min naturliga ljus/mellanbruna hårfärg. Varför kan man inte bara då skita i att färga håret hela tiden för att få ”förnyelse”?

Nu har jag därför kommit på en utmaning till mig själv: Jag får inte tona/färga/bleka håret på 1 år. Detta är väldigt lång tid för min del. Senast jag tonade håret var i mitten av mars så fram till mars nästa år får inga färgpreparat röra mitt hår ;) Det kommer bli tufft och jag kommer få abstinens men jag kommer klara det!

Faktum är att jag har haft (har) en utseendefixerad utmaning sedan tidigare. För några år sedan så solade jag mycket solarie, speciellt innan studenten då jag ville bli extra brun. Men ja, det blev too much där ett tag, och hösten 2011 så bestämde jag mig för att jag aldrig mer får sola solarie och jag har faktiskt hållt det löftet och kommer att hålla det livet ut. Det är inte värt att sola solarie. Dels pga ökad risk för hudcancer, men den största anledningen till att jag valde att sluta var pga att jag inte vill se ut som en rynkig tant när jag är 30. Nu BUS:ar jag istället om jag känner mig blek och fuskar med solpuder, men framför allt så har jag accepterat att jag är svensk och att de allra flesta svennebananer faktiskt är bleka under större delen av året. Visst känner jag mig fräschare om jag är solbränd än idag, men att sola styr inte mitt liv längre, och jag får inte dåligt samvete om jag är inomhus istället för att ligga ute och sola om det är bra väder.

Den här bilden säger ju typ mer än 1000 ord, hehe. Jag är längst till höger.:
32056_1319625311939_4466665_n

Tror ni jag klarar min nya utmaning? ;) Har ni haft några liknande utmaningar till er själva?

/ Emma

Lyckad hoppning

Idag satte jag och Janne upp några hinder i ridhuset och hoppade våra grabbar för att känna på dem inför helgens sista omgång av Gota i Götene. Båda två var fina så det bådar förhoppningsvis gott inför lagtävlingen ;)

Jag tyckte ju att Boppen kändes väldigt matt innan förra veckans vila och när vi har hoppat så har han klonkat i väldigt många hinder och även rivit. Han är ju normalt sett inte världens försiktigaste häst direkt, men det har märkt att han har varit trött då han brukar lyfta bättre på benen än så. Idag så kändes han dock fräsch i sprången igen så det var riktigt gött. Jag fick till riktigt bra känsla med, så nu är jag mer taggad till söndagens tävling :) Imorgon blir det dressyrträning för Carina och sen får han gå uteritt torsdag, vila fredag och en till uteritt på lördag så kommer han nog vara riktigt fit for fight på söndag!

IMG_9266

Sedan får jag även tacka för era tips som ni har gett angående hur man kan få stabilare armar. I dessa lägen så älskar jag att ha en blogg, för man kan både dela med sig av sina egna erfarenheter och få tips av andra. Det är riktigt gött! Vi alla har olika kunskaper och tips att dela med oss av, och på den här bloggen är det alltid god stämning i kommentarsfältet, vilket jag tror uppskattas både av oss och er :)

/ Emma

Så jävla gött

Woho då har jag äntligen lämnat in min c-uppsats som jag har kämpat med hela våren. Dock lyckades jag tabba mig när jag lämnade in den. Först skickade jag in en uppsats där jag hade tagit fel mall till framsidan. Då gick jag in och ändrade det och skickade in en ny uppsats. Jag hade bara missat då att sidnumren hade ändrats helt!! Snacka om att jag fick panik då, då det var 5 minuter kvar tills deadline, och eftersom speciell sidnumrering är skitsvårt i Openoffice så fixade pappa det åt mig igår kväll. Jag hann inte skicka in en helt korrekt uppsats i tid tyvärr, men annars är jag nöjd med innehållet.

Dessvärre så har jag alltså skickat in 2 uppsatser som det är ”fel” på. Ett layoutfel på framsidan på ena, och ett fel i sidnumreringen på andra. Eftersom jag fick sådan panik så mailade jag min handledare och frågade hur de gjorde, men han sa att så små fel är ingenting som de tar med i bedömningen utan det kan jag bara ändra sen när jag ska revidera uppsatsen. TUR! Nu kan jag pusta ut lite. Den 4-5 juni har vi opponering på varandras uppsatser och den 12 juni ska våra uppsatser vara helt färdiga efter kompletteringarna, men jag känner mig fri redan, haha ;)

hejsan

/ Nöjd och stolt men också en jävligt klantig Emma

Familjedag på Huttla kvarn

Jag lade upp den här texten på VoRFs hemsida och tänkte att jag kan lägga upp det här också. Passa på att tävla om priser i tipspromenad eller kanske låta ditt barn/syskon osv rida på ponnys! 

Den 25 juni mellan klockan 17:00-20:00 så kommer VoRF att anordna en familjedag på Huttla Kvarn där vi kommer anordna hästiga aktiviteter. Det vi kommer att erbjuda är:

• Ponnyledning
• Femkamp + tipspromenad där man kan tävla om fina priser
• Häst och vagn
• Korvgrillning och hembakt fika

Det kostar 50 kr/person och då får man en biljett så man kan vara med på alla aktiviteter en gång. Vill man inte ha en biljett så kan man betala 20 kr/aktivitet.

Varmt välkomna!

IMG_6170

/ Anna

Jävla armar!

Idag red jag och Boppen vårt första riktiga dressyrpass på… 1,5 vecka? Och det märktes både på mig och hästen kan jag säga. Idag kände jag mig bara så jäkla kass. Eller rättare sagt: Min koordination är så jäkla kass, speciellt armarna. Jag kan tycka att min sits är bra och stabil förutom de där jävla armarna som bara rör sig omedvetet hela tiden. Jag blir så jäkla trött på mig själv för jag gör verkligen mitt yttersta för att få stabila armar, men så är de ostabila ändå. Nåja, jag har ju inte ridit så seriös dressyr det senaste, så det är bara att träna, träna, träna!

3

Är det någon av er som har något tips på hur man kan få stabilare armar i ridningen? Och inte det traditionella ”Rid med spö i båda händerna” för Boppen är spörädd så det funkar inte.

/ Emma

Pedagogiska pappa

Jag vet inte om jag tagit upp just denna händelsen i bloggen tidigare, men isåfall får ni höra den igen.

Det var när vi hade haft Boppen i ett halvår ungefär, han stod fortfarande kvar på ridskolan. När hästarna stod där så stod de i ganska små uteboxar(alltså inte för liten för Boppen men den var inte lika stor som den han står i nu) och han hade fått kolik. Han har/hade haft lite problem med kolik tidigare, så därför behövde vi vara extra vaksamma. Då kläcker pappa ur sig:

”Vi måste ta ut honom till lilla ridhuset, ifall han dör så är det lättare att få ut honom därifrån.”

Jag och Emma hade självklart tänkt att ta ut honom för att gå eftersom det är det man ska vid kolik, men han hade ju inte behövt nämna det om att dö kanske.. Ibland så är man lite mindre pedagogisk än vad man borde vara kanske!

17
How cute?! ♥

/ Anna

9gag

HAHA. Lite gott och blandat från 9gag som jag hittade på Annas dator. Your best search for fun ;) Först ut en mycket passande bild för oss hästnördar:

a6mvO0m_460s_v1
7106024_460s_v1
7099415_460s_v1
6987059_460s
6849280_460s
6712646_460s_v1

9gag är fasen förjäkla bra alltså!

/ Emma

Måste ha bloppis!

Jag och Anna har sagt jättelänge nu att vi måste ha en bloppis här i bloggen. Vi har massor av prylar här hemma som vi behöver sälja, speciellt schabrak, haha. Mamma och pappa klagar ju så på oss och våra schabrak, så vi får väl helt enkelt försöka sälja av några. När c-uppsatsen är inne så ska jag se till att rensa hemma i garaget och få fram alla prylar som vill ha nya ägare :)

But we are not selling these bad boys, hehe ;)
35

Förutom bloppis så måste vi fixa ny design också. Vi är trötta på den vi har nu och sen vi bytte till wordpress så har vi inte varit helt nöjda med den. Därför tänkte vi få någon som hjälper oss med detta, men tummen måste bara tas ur skjärten först ;)

/ Emma