Update

Just nu har vi inget internet alls hemma så därför har jag begett mig till Imazo då jag har endel ärenden att göra med datorn/internet. Man måste ju bara älska när bredbandet inte fungerar ♥ eller inte… men snart så ska vi nog ha snabbt och fungerande bredband hemma också. Fram tills dess så kommer uppdateringen på bloggen att gå på halvfart, men vi ska i alla fall försöka svara på mail och uppdatera bloppisen :)

Vi trodde ju att veterinären skulle komma ut och ultraljuda Boppen idag, men det blev uppskjutet två dagar till. Jag kan ju tycka att de kunde sagt det från början så man slipper bli irriterad, men nu är det som det är. Det blir ju lättare att ultraljuda när benet inte är så svullet så man får ju se det positivt. Just nu tycker både Tage och Boppen extremt synd om sig själva. Tage är värst. Han måste ju gå HELT SJÄLV i hagen, utan sin älskling Boppen. Fy bubblan vad tråkigt det är! Personligen tycker jag mer synd om stackars Bopps som måste stå instängd i en mörk box hela dagen alldeles ensam, men förhoppningsvis får han komma ut i sjukhagen till helgen.

2

Sådär, det var lite uppdatering om läget. Förhoppningsvis kan vi få upp fler inlägg senare under dagen, men vi lovar inget. Följ oss på Bloglovin så kan ni ha stenkoll på när vi uppdaterar :)

/ Emma

Rosa kavajer

Under de 1-2 senaste åren ungefär så har det kommit ut några rosa kavajer på marknaden. Jag tycker det är skitkul att företagen förnyar sig när det kommer till färger eftersom alla inte vill köra på de traditionella jordnära färgerna. Däremot så finns det tyvärr inte någon rosa kavaj på marknaden som faller mig helt i smaken ännu. Eller det kanske är bra förresten, för jag har inte pengar att köpa någon ännu ;)

Här kommer 3 exempel på rosa kavajer. Fr. vänster: Animo, Deserata, Kingsland.
rosakavajer

Jag tycker egentligen att Deseratakavajen är assnygg, men jag skulle vilja att den rosa färgen var lite mer lik Kingslandkavajens färg. Jag hoppas på att Equiline designar en rosa kavaj i framtiden. Deras kavajer är verkligen 2 die 4!

Vad tycker ni om rosa kavajer? Någon speciell modell som faller er i smaken?

/ Emma

-

Tydligen hade det varit så mycket att göra idag, så veterinärerna kommer ut och ultraljudar Boppen imorgon istället. Tråkigt för jag hade velat ha ordentligt besked idag, men samtidigt kan det vara bra att vänta någon dag då man brukar kunna se skadan tydligare på ultraljudet då. Jag tänkte åka ut och mocka/kolla till grabben efter lunch och sen åker jag och Anna ut ikväll och rider Taggs/fixar stallet.

Igår så red Anna ut på Tage och han hade varit jätteduktig. Inte något krånglig utan han hade skött sig hela tiden. Så duktig grabb ♥ Carina var även ute och novafonade Boppens skadade ben (läs mer om novafon HÄR) då den ökar blodgenomförseln och dämpar ärrvävnad. Vi tänkte köra på kontinuerlig novafonbehandling på benet nu under skadeperioden. Förhoppningsvis kan det hjälpa läkningen lite på traven. I vilket fall som helst så tycker Boppen det är väldigt skönt att bli behandlad så han förtjänar minsann lite spabehandling nu när han har klantat sig och inte kan jobba.

0,01

/ Emma

Anna- och Tagebilder

Här kommer några pics som jag fotade på Anna och Taggemannen här om dagen. Han är så stilig vår lilla grabb, lite tjock om magen bara men vad gör det ;) Självklart rekommenderar vi inte att rida utan hjälm, utan Anna gjorde det bara av estetiska skäl vid detta fototillfälle. Vi rider alltid med hjälm annars.

blogg1 blogg2 blogg3 blogg4 blogg5 blogg6 blogg7

/ Emma

Bloppis pt 1

Då drar vi igång första delen av bloppisen! Andra delen (som mestadels består av schabrak och lindor) kommer upp när alla produkter är tvättade och fotade! Är ni intresserad av något: Maila elfstrands@hotmail.com och skriv vad du vill köpa. Endast seriösa köpare! Frågor kan lämnas i kommentarsfältet. Om ni bor i närheten av Vara går det bra att hämta produkterna här och därmed slippa fraktkostnaden. Tryck på bilderna nedan för att få dem större. Produkterna som är tingade märks ut på bloggen och de sålda produkterna tas bort, så glöm inte att uppdatera sidan! 1 Racesafe-väst. Stl vuxen M, svart, godkänd för tävling. Mycket populär säkerhetsväst! Nypris runt 2300 kr. Vårt pris: 700 kr. Frakt tillkommer med 155 kr.

3 Swarowskipannband. Swarowskipannband i en mycket vacker lila färg med stora stenar. Alla stenar sitter kvar och det är helt i övrigt. Är använt sparsamt. Nypris runt 800 kr. Vårt pris: 400 krFrakt tillkommer med 12 kr.

4 Mountain horse ridbyxor. Stl 40. Marinblåa, knäskodda ridbyxor i modellen Jeanie från Mountain horse. Färgen stämmer bäst överrens med den högra bilden. Stretchiga, sköna och med ganska låg midja. Nypris runt 1000 kr. Vårt pris: 500 krFrakt tillkommer med 48 kr.

5 Ridstövlar. Ridstövlar från Hööks. Stl 39 wide. Endast använda ett par gånger. Ett par snygga, sköna och stilrena stövlar som passar både till hoppning och dressyr. Passar dig med ett vadmått på 40-43 cm på bredaste stället. På bilden så har Anna på sig stövlarna och hon är 170 cm lång med ”normallånga” ben för sin längd. Nypris 1500 kr. Vårt pris: 1000 krFrakt tillkommer med 155 kr. Levereras i originallådan.

6 Ridstövlar. Ridstövlar från Hööks. Stl 39 normal. Hela och fina, men ett ”märke” saknas uppe på vänstra stöveln (se bilden till vänster). Säljes åt vår kompis som är 169 cm lång med ”normallånga” ben för sin längd och har 34-35 cm i vadmått på bredaste stället. Pris: 600 krFraktkostad tillkommer med 155 kr.

8 Gersemiridbyxor. Snygga knäskodda ridbyxor av kvalitetsmärket Gersemi. Stl 42. Passar dig som överlag drar stl 40/42 i ridbyxor. Stretchiga och sköna. Endast använda några gånger. Nypris runt 1000-1200 kr. Vårt pris: 600 krFraktkostnad tillkommer med 48 kr.

9 Vita ridhandskar. Vita ridhandskar från märket Jacson. Stl L. Bilden gör dem ej rättvisa då Anna har för korta fingrar för stl L (vi har väldigt korta fingrar). Aldrig använda. Vårt pris: 50 krFraktkostnad tillkommer med 12 kr.

10 Ridhjälm. Ridhjälm av märket Euro-Lite i marinblå färg med ventilation i fram. Stl 59, men passar dig som drar stl 58 i JW:s hjälmar. Bekväm hjälm som är använd sparsamt och aldrig varit i backen. Vårt pris: 400 krFraktkostnad tillkommer med 155 kr.

11 Kapson. Svart kapson med silverspännen. Stl full. Endast använd ett par gånger. Pris: 70 krFraktkostnad tillkommer med 69 kr.

12 Dressyrgjord. Dressyrgjord från märket Kieffer i fint skick. Längd: 60 cm. Vårt pris: 70 krFraktkostnad tillkommer med 48 kr.

13 Grimmor. Blå nylongrimma i stl full och svart nylongrimma i stl ponny. Båda två i fint skick. Vårt pris: 50 kr/grimma alternativt 80 kr paketpris för båda tvåFraktkostnad tillkommer med 48 kr/grimma alternativt 69 kr för båda två.

14 Nosgrimma. Svart nosgrimma med aachenrem och silverspännen. I fint skick. Vårt pris: 100 krFraktkostnad tillkommer med 48 kr.

15 Gummityglar. Svarta gummityglar med vita sömmar. Stl full. Aldrig använda. Vårt pris: 80 krFraktkostnad tillkommer med 45 kr.

16 Lädergrimma. Svart lädergrimma i stl x-full. Har några små repor på sina ställen, men det är ingenting som syns om man inte tittar nära. Vårt pris: 70 krFraktkostnad tillkommer med 85 kr.

17 Delta. Svarta deltor i fint skick. Endast använda ett fåtal gånger. Vårt pris: 50 krFraktkostnad tillkommer med 12 kr.

/ Emma & Anna

Senskada :(

Som jag misstänkte så har Boppen lyckats dra på sin en senskada på höger fram. Veterinären hade dock inte med sig något ultraljud idag så vi vet inte omfattningen på skadan ännu eller vilken/vilka senor den sitter på. Imorgon kommer veterinärerna ut igen och ultraljudar + lägger upp en rehabplan för Boppen.

Nu kan vi bara hålla tummarna för att det är en lättare skada med kortare rehab-tid. I vilket fall som helst så är det så förbannat typiskt att det är just vi som råkar ut för ytterligare en skada på våra hästar. Speciellt nu när Boppen gått så jävla bra det senaste. Då var den tiden kastad i sjön, typ. Det tar ju en sådan tid att bygga upp Boppen igen eftersom han är så stor och gammal. Dessutom har vår tid sedan våren -11 enbart bestått av igångsättningar i princip. Antingen på mig eller honom. Vi kommer liksom ALDRIG igång helt förrän nästa skada kommer. Boppen är verkligen en sådan häst som man skulle behöva behandla som en porslinshäst för att hålla honom frisk. Typ låta honom stå inne dygnet runt i en skumgummiklädd box, men det förstår ni ju att vi varken vill eller kan göra.

2_177591205

/ Emma

Mornin

God morgon på er! Internet strular fortfarande här hemma, men vi jobbar på det! Tänkte bara säga att veterinären kommer ut idag och kollar på Boppens ben då det fortfarande var svullet och lite varmt igårkväll. Återkommer med besked senare. För övrigt verkade grabbarna nöjda över att komma in över natten nu i helt nygjorda boxar. Mys! Nu får de dessutom gå utan flugtäcken då de har flyttat till en mindre gräsig hage en bit ifrån vattnet (= mindre flygfän) och de kommer nog tycka att det är rätt gött också.

3

Nej, nu ska jag fortsätta jobba på med bloppisen som går väldigt sakta, men säkert framåt. Hörs senare!

/ Emma

Could it BE any segare?

Ååååh jag får sånt ryck på vårat internet här hemma. Det har totalt ballat ur och går sååå jäävlaa segt. Ni kanske kan förstå att det då inte är så lätt att ladda upp massor av (hyfsat stora) bilder på bloggen. Så trök när vi är klara med del 1 av bloppisen och vill på upp den NU, och vi vill såklart lägga upp fina bilder på Tagisen också, men det laggade extremt mycket när vi försökte oss på detta. Imorgon ska pappa ”ringa bredbandet” och försöka fixa till det här.

Vi lovar i alla fall att få upp del 1 av bloppisen så snabbt vi bara kan. Har massor av fina grejer till salu :)

gråll3

/ Emma

Ett smakprov från gårdagen

Här kommer ett litet smakprov från gårdagen. Det var riktigt fint ljus ute så bilderna blev mysiga :) Idag ska jag & Anna åka och shoppa och vi har inte hunnit fixa något tidsinställt inlägg, men när vi kommer hem ska vi redigera resten av bilderna och även fixa bloppisinlägg. Vi hörs senare!

Klicka på bilden för att få den större.
1

/ Emma

Så jävla typiskt

Alltså jag blir så trött. Idag när jag tog in Boppen så upptäckte jag att han var ganska rejält svullen på höger framben och även lite varm vid skenbenet/senorna där. SUCK. Det är klart att så fort hästarna ska gå bra så ska de skada sig igen. Okej, vi vet inte om han är skadad än, men det skulle inte förvåna mig det minsta om han lyckats få sig en senskada. Tror det här är ”guds” sätt att förklara för oss att vi inte borde ha hästar. Hen har ju i alla fall straffat oss rejält de senaste åren av någon anledning. Boppis får vila även imorgon så får vi ser hur benet ser ut, och så får vi nog ringa efter veterinären på måndag om det inte blivit rejält mycket bättre.

Jag fotade ju Anna & Tagis idag och bilderna blev fina! Lägger upp ett litet smakprov imorgon så kommer det mer bilder allt eftersom :)

Das olycksfågel:
7

/ Emma

Tar tag i det här med bloppis

Vi har länge pratat om att ta tag i en Bloppis då vi har massor av saker att sälja som vi ändå inte använder. Dessutom ska vi hjälpa vår kompis att sälja hennes ridstövlar så nu när vi är lediga kan vi äntligen ta tag i detta!

Några exempel på vad som kommer att säljas här:
♥ Dressyrschabrak med matchande lindor
♥ Ridstövlar
♥ Swarowskipannband
♥ Ridbyxor
♥ Läderprodukter
♥ Med mera, hehe

barbacka9_159679527

Hoppas ni är taggade på lite shopping ;) Fina märkesgrejer till BRA priser! Vi ska bara tvätta alla schabrak/lindor och sedan kommer vi lägga upp alla bilder på bloggen!

/ Emma

Chill helg

Den här helgen kommer att bli chill blandad med endel nyttogöra. Idag började vi med att ta en rejäl sovmorgon. Jag sov nästan till klockan 12, vilket i princip aldrig händer, men det var förbannat gött! Annars är planerna för dagen (eller kvällen rättare sagt) att rida ut på båda grabbarna, och så ska jag även fota Anna och Tagis. Det kommer förhoppningsvis att bli riktigt fina bilder, och självklart kommer de komma upp på bloggen också :)

Imorgon ska vi göra endel stallarbete, bland annat mocka ur grabbarnas boxar och fylla dem med nytt spån. Vi ska nämligen stalla in dem igen imorgon. De har gått på bete och sovit ute i 1,5 månad nu och det är dags att de får komma in igen nu när vi ska sätta igång dem ordentligt. Jag tror dock att de kommer fortsätta att gå ute i beteshagen på dagtid ett tag framöver. Förutom denna nyttogöra så ska jag hoppa Boppis. Tänkte hoppa lite bana och bara få flyt. Låga hinder och bara rulla på och träna avstånden.

0_153813716

Det ska faktiskt bli gött med en lugn helg helt utan planer förutom på hästfronten. Det händer typ aldrig annars, haha. Vad ska ni göra i helgen?

/ Emma

Grillchill

Hallojsan! Idag är det en chill dag för oss och hästarna då de fick vila. Nu kör vi på lite grill- och drinkchill med några vänner. Riktigt nice en fredagskväll! Vi återkommer imorgon med lite update :)

image

/ emma

Grillchill

Hallojsan! Idag är det en chill dag för oss och hästarna då de fick vila. Nu kör vi på lite grill- och drinkchill med några vänner. Riktigt nice en fredagskväll! Vi återkommer imorgon med lite update :)

image

/ emma

Gårdagens övning

Hola! Här kommer ett par bilder på hur Anna ställde upp hindren till gårdagens övning.

Bild 1. En helhetsbild på banan. Ena långsidan är det gymnastikhoppning: Studs – 1 galoppsprång – studs, på bägge volterna finns det en bom som man kan galoppera över, och på andra långsidan ett fristående räcke. Jag gjorde som så att jag började att galoppera på volten över en bom, fortsatte in på studsövningen, in på nästa volt över bommen och avslutade med det fristående räcket.
övning1

Bild 2. Hur studsövningen såg ut. Vi hade cirka 3 – 3,5 meter mellan studsen och drygt 6 meter i mitten. Perfekt övning för att få hästarna kvicka i benen, starka i kroppen och ge dem möjlighet att tänka själva och ”backa av”. Även bra övning för ryttaren då denne kan träna upp sin följsamhet i sitsen. Man får dock tänka på att övningen kan ge hästarna mjölksyra, så den bör nog inte hoppas för ofta eller alltför många gånger i rad.
övning

/ Emma

Gårdagens övning

Hola! Här kommer ett par bilder på hur Anna ställde upp hindren till gårdagens övning.

Bild 1. En helhetsbild på banan. Ena långsidan är det gymnastikhoppning: Studs – 1 galoppsprång – studs, på bägge volterna finns det en bom som man kan galoppera över, och på andra långsidan ett fristående räcke. Jag gjorde som så att jag började att galoppera på volten över en bom, fortsatte in på studsövningen, in på nästa volt över bommen och avslutade med det fristående räcket.
övning1

Bild 2. Hur studsövningen såg ut. Vi hade cirka 3 – 3,5 meter mellan studsen och drygt 6 meter i mitten. Perfekt övning för att få hästarna kvicka i benen, starka i kroppen och ge dem möjlighet att tänka själva och ”backa av”. Även bra övning för ryttaren då denne kan träna upp sin följsamhet i sitsen. Man får dock tänka på att övningen kan ge hästarna mjölksyra, så den bör nog inte hoppas för ofta eller alltför många gånger i rad.
övning

/ Emma

Några bilder

Här kommer några bilder från gårdagen på mig & Bopput. Yes, jag ser ut som ett jäkla tomatansikte, men seriöst: Vem gör inte det när man rider ordentligt i 25-gradig värme utan en droppe smink i ansiktet? Tur att någon av oss är stilig i alla fall ;)

2 3 4

Woho vad läskig grinden var första gången ;)5 6 7

Jag provade btw att göra ett extra hål i stiglädren och det kändes bättre. På bilderna så kan man se att min skänkel blev mer stabil i sprången och jag tyckte att jag fick en bättre hoppsits överlag både mellan och över hindren. Jag brukar nämligen ha problem med att mina skänklar åker bak över hindren, men det blev lite lättare att hålla dem på plats nu.

/ Emma

Gymnastikhoppning

Idag har jag & Boppis kört lite gymnastikhoppning, och vi ställde även upp ett räcke på ena långsidan för att kunna träna på lite avståndsbedömning. Det kändes faktiskt redan bättre idag. Jag hade bättre koll på galoppsprångens längd och ja, det kändes bra helt enkelt. I slutet höjde vi upp räcket till 110 och då rev han det några gånger i vänstervarvet, men när vi bytte varv så hoppade han kanonbra. Tror kanske att han fick lite mjölksyra i benen efter allt studshoppande, men jag är nöjd med både honom och mig i alla fall, och det är det viktigaste :)

Bild på sista språnget. Så komiskt att ett hinder på 110 cm kan se så fruktansvärt lågt ut på bild om man har en tillräckligt stor häst ;)

1

Imorgon kommer mer bilder och så ska jag visa i ett inlägg vad vi gjorde för övning också.

/ Emma

Snygg outfit

Den här outfiten som Anna gjorde för ett tag sedan tycker jag är riktigt snygg. Jag hade gärna ägt en rosa kavaj (äälskar rosa ♥) men det står inte riktigt på min prio 1 lista i inköp just nu. Någon gång i framtiden kommer det dock säkerligen att ske. Det är ju så snyggt med rosa på mörka hästar!

af

/ Emma

Ett försök till en planering

Jag satt i förmiddags och försökte planera min och Boppens hoppning i augusti. Första omgången av div II går av stapeln om en månad och då måste jag starta 110 i laget. Just nu känns det sådär eftersom jag är så förbannat ringrostig, men jag har bestämt mig för att träna som satan fram tills dess och hoppa honom 2 gånger i veckan för att få tillbaks min avståndsbedömning och känsla igen. Normalt sett så brukar han bara hoppas 1 gång i veckan (2 vid tävling), men han dör ju inte direkt av att gå lite hårdare nu i bara några veckor.

Jag vill dessutom gärna komma ut och hoppa ett par gånger innan div II kör igång, och jag har därför bestämt mig för att åka till Mariestad den 10/8, och då kommer jag antagligen hoppa 1m – 1,05, men om det känns jättebra på träningarna innan kanske vi rider 110. Nästa vecka har jag hoppträning på onsdagen hos Therese, men jag tror ändå att jag åker till Töreboda dagen efter och hoppar Pay and Jump. Det är det enda tillfället som jag kan komma ut och hoppa bana förutom i Mariestad så jag får köra på det! Får se vilken/vilka höjder jag kör på då.

4

Ikväll så har jag tänkt hoppa lite gymnastikhoppning med Boppis och bara känna att jag får till bra språng. Ska även prova att göra ett till hål i stiglädren och se hur det känns. Tycker nämligen att lädren kändes lite långa senast jag hoppade. Jag kommer antagligen att skutta lite igen till helgen. Då blir det nog bara en låg liten bana för att få flyt och träna avståndsbedömningen.

/ Emma