Fredag

Idag red jag ett lättare joggingpass med Boppen, vilket gick sådär. Efter att jag skrittat fram så släppte han kontakten helt med bettet, vek in huvudet och tog inte skänkeln. Ibland (väldigt sällan) kan Boppen göra såhär, men det släpper oftast ganska snabbt. Han hade nog en liten tröttdag idag och försökte komma undan arbetet helt enkelt. När han väl tog kontakt med bettet igen blev det lite mycket kontakt och han kändes ganska tung och lång, samt bet tag i vänstertygeln. Nåja, jag fick joggat honom i alla fall och det var nog lämpligt med ett lättare ridpass idag. Idag ska hästarna kanske få ”vinterdojjor” på sig, så det blir lättare att rida ut. Dock ska det tydligen bli 5-6 plusgrader nästa vecka enligt YR, men det kan ju ändras lika snabbt igen. Dessutom, det är ju inte ens februari än så mer snö lär det garanterat komma.

20

Ikväll ska vi till Alingsås och käka med våra friends som precis har kommit hem från sina resor på 3 månader respektive 2 veckor. Ska bli så skojs att träffas igen! Ha en fin fredag allihop :)

/ Emma

Gårdsupdate!

Nu var det ju ett tag sedan vi skrev någonting om hur det går med gården. Det börjar äntligen närma sig flytt för mig och Anna då huset börjar bli klart! Det är lite kvar i köket/hallen som ska målas, bland annat trappan och sådär men annars är resten färdigt. Sen ska såklart alla möbler och sånt in, men det förstår ni ju säkert själva ;)

Stallbygget står det still med just nu eftersom vi grävt klart golvet och gjuta golvet är nästa steg. Men det kan inte göras förrän det är plusgrader nu, så snacka om att jag längtar ännu mer till våren! Vi har satt in dörrar där dom ska vara, dock vill vi såga itu ena dörren så man kan stänga undre halvan och ha den övre öppen. Det ska inte vara några problem enligt pappsen :)

Här kommer några bilder på hur det ser ut just nu. När ni ser andra bilden vill jag att ni tänker lite extra på mig. Cirka 5 sekunder efter att bilden togs så snubblade jag på den gömda höjningen i marken och stupade rätt ner i snön tillsammans med kameran. Som om inte det vore nog slog jag i smalbenet i höjningen och fick SVINont (inga fina ord kom ur min mun då). Ett blåmärke har redan börjat ta form dessutom och jag kunde knappt raka benet när jag duschade nyss. Man kan inte säga att jag är en smidig människa direkt, haha.

Nya dörrar till stallet:
1
2

Badrummet på nedervåningen:
3

Matsalen:
4 5

Trappan som ska få färg på sig:
6

Badrummet på ovanvåningen:
7

Annas rum:
8 9 10

Mitt rum. Tyvärr var mina fina tapeter sjukt svåra att få bild på när jag tog ”helrumsbilder” då färgen blev väldigt missvisande i kameran. Den mest verklighetstrogna bilden är detaljbilden längst ner. Så ser tapeten ut överallt. I ♥ it! Pallen har vi målat själva i en rosa nyans som jag valde ut och som enligt mig representerar den perfekta rosa färgen ;) Den ska såklart inte bara stå där helt random när allt är klart.
11 12 13 14 15

Nästa gårdsupdate blir när alla möbler är på plats. Spännande va?! Vi är väldigt excited :D Sen tar det ju alltid ett tag att ”bo in sig” och skaffa mysprylar så som tavlor, ljus, lampor och ja, prydnadssaker helt enkelt! Så det absolut färdiga resultatet på huset kan ni nog inte få förrän om någon/några månader.

/ Emma

6 saker om Emma

• Det som provocerar mig mest är korkade människor. Tyvärr är det svårt att veta i dagens bloggande samhälle om diverse människor bara skriver korkade grejer för att provocera, eller om de faktiskt är korkade på riktigt. Båda sätten irriterar mig i vilket fall, haha. Värst är ändå korkade människor som jag måste diskutera med i verkligheten.

• Jag är beroende av te. Varje morgon måste jag ha min mugg te, och nu på vintern blir det gärna en extra mugg. Dock är det ett måste för mig att ha i honung och en skvätt mjölk också. Så jävla gött!

• Jag vill starta eget. Jag har en (enligt mig) bra affärsidé in mind och vill väldigt gärna starta eget. Problemet är dock att jag är för feg för tillfället, så jag väntar nog ett litet tag med det hela. Om det hela skulle funka och företaget lyckas så skulle jag lätt arbeta med mitt drömyrke.

• Jag älskar dipmix. En annan sak som jag är ”beroende” av är OLW och Estrellas dipmixer. De måste blandas med gräddfil och ska helst dippas med ugnsbakade chips. Dock är jag ett sådant äckel att jag kan doppa mina fingrar i dippen och slicka upp det sen. Förr i tiden var jag mest sockerberoende men nu är jag istället saltberoende, vilket visar sig på mina ”snacks”, haha.

• Förr i tiden hatade jag att samarbeta. När jag var yngre så låg jag före alla mina jämnåriga skolkamrater ”smarthetsmässigt” och därför hatade jag att samarbeta/ göra grupparbeten under både låg-, mellan- och högstadiet. På Högskolan tyckte jag dock att detta gick bättre. Antagligen för att alla är mer jämna där, har samma intresse och läser för att de själva vill det. Dock gillar jag fortfarande att arbeta själv allra bäst, och därför skrev jag ju även min c-uppsats själv. Jag litar helt enkelt inte på att någon kan göra ett lika bra jobb som mig själv, och jag vill ha det gjort på mitt sätt, haha.

• Jag har haft väldigt svårt för att säga nej. Återigen lite tillbaks i tiden: Under mellan- och högstadiet hade jag väldigt svårt för att säga nej när alla bad om hjälp, men även under andra tillfällen. En period tiggde alla exempelvis tuggummin av mig, och jag kunde verkligen inte säga nej trots att jag aldrig fick något tillbaks. Tillslut vågade jag dock säga nej eftersom det inte lönade sig att vara snäll. Idag har jag blivit bättre på att tänka på mig själv.

Söt är jag också!
1

/ Emma

Hackamore

Jag har bara ridit på hackamore några fåtal gånger i mitt liv faktiskt, kan nog räkna dom gångerna på en hand. Det har bara inte blivit så att jag ridit på det mer då vi inte haft något hack till Tage och innan det red jag mycket ridskolehäst som alla hade ”vanliga” bett.

Dock måste jag säga att jag är riktigt positiv till hack trots min lilla erfarenhet på det! Tage trivs bra på det som det verkar nu så jag ska absolut börja rida mer på det. Dock har jag provat att rida ut på det en gång och den gången var han totalt galen och försökte slänga av mig så jag kommer nog hålla mig till bett ute i skogen tills vidare, haha.

Vad tycker ni om hackamore?

IMG_20130923_181447

/ Anna

Min pussgurka

Idag red Samuel på Tagis och det gick finemang! Samuel kan nu både rida lätt och svänga när han travar. Inte illa för en kille som bara har ridit 4 gånger må jag säga :)

Jag måste bara visa den här megasöta filmen på mig och Bopps från idag. Han har blivit en sådan mysgrabb den senaste tiden, och ska pussas (slickas) hela tiden. Sen får ni bortse från att jag är lite för snygg för mitt eget bästa i videon ;)

/ Emma

R U crazy?

Jag måste erkänna att jag och Anna blev en smula förvånade när vi såg kommentarerna till det här inlägget där vi ger förslag på helt galna utmaningar som ni ska rösta på att vi ska göra. Vi trodde att det skulle vara uppenbart att inlägget var på skämt, men kanske var det inte det för alla. Just nu finns det två alternativ:

1. Ni tror att vi är heeelt crääjsy
2. Ni själva är heeelt crääjsy

För let´s face it: Samtliga alternativ, utom möjligtvis nummer 1, är helt livsfarliga att utföra på våra hästar, haha (de själva kan ju vara heeelt crääjsy ibland). Dessutom känns dessa utmaningar såå 2010 ;)

1

/ Emma

Bus-Bopp

Här kommer en liten film från gårdagen där ni får se något så ovanligt som en bockande Bopp! Eller ja, bocka är väl att ta i. Han kaninskuttar snarare, vilket är hans specialitet speciellt ute i skogen, haha. Sötnöten ♥

/ Emma

Hur man utvecklas som ekipage

Det som jag tycker är det absolut svåraste med ridningen (speciellt på Boppen) är att hålla hästen precis inom ramen. Vad är då detta för ram som vissa ryttare pratar om? Jo, för mig så innebär att rida hästen inom ramen, att jag rider den precis så som jag har planerat. Den ska:

– Gå i exakt den form jag ber om och vara avslappnad/lösgjord.
– Gå på exakt det ”ridspår” jag ber den om. Dvs, om jag har bestämt mig för att rida en 15m volt ska den bli 15 meter, om jag ska rida en sluta på 3 spår ska den vara på 3 spår och inte 4 osv.
– Gå i exakt det tempo/samling jag ber den om.
– Spåra. Alltså ska bakbenen trampa i frambenens spår om jag inte rider rörelser där fram- och bakbenen ska gå i olika spår.

Om jag som ryttare klarar av alla dessa punkter, då har jag hästen inom ramen. Detta kanske inte låter så svårt, men jäklar vad mycket svårare det blir när man är petnoga med hur hästen ska gå. Då blir till och med något så basic som att rida en volt svårt. Det är ju superlätt att rida en 15m-volt där hästen går i sin bekvämlighetsform och tempo utan att spåra. Om man däremot ska få till alla punkter ovan så blir det mycket svårare. Sedan får man som ryttare såklart tänka på att det blir svårare för en orutinerad/svag häst att uppnå alla dessa punkter, men det är bra att ha något att sikta på tycker jag.

Jag brukar inte rida helt ”inom ramen” hela ridpasset. Under uppvärmningen rider jag till exempel mer kravlöst så att Boppen ska få komma igång i kroppen, men genom att rida utanför hans komfortzon och ha honom inom ramen så gott som det går så märker jag att vi ständigt utvecklas. Om jag bara hade tagit det bekväma före det obekväma varje ridpass så hade ridpassen säkerligen flutit på bra, men vi hade inte utvecklats och Boppen hade bara gått ganska bra istället för att kunna gå superbra.

3

/ Emma

Lite skutt

Idag var det dags för mig att skutta lite med Bopps, vilket jag inte har gjort på några veckor. Lämpligt nog så kände jag mig supermatt i kroppen idag. Benen kändes som kokta spaghettistrån och jag blev jätteandfådd med en gång. Visserligen är jag fortfarande förkyld, men det var jag igår med och då kände jag mig betydligt starkare i kroppen när jag red. Trots min matthet så var Boppen verkligen inte matt, utan tvärtom så var han pigg och tyckte det var superkul att få hoppa igen. Han är lite smågalen just nu, haha. Jäkla knöliga vinterhagar. Det samlas lite väl mycket överskottsenergi i huvudet på Bopput den här årstiden ;)

Jag märkte i början av ridpasset att avståndsbedömningen inte var den bästa, men den blev bättre när jag hoppat lite. Sedan hade jag lite svårt för att hålla galoppen i vissa svängar då Boppen är rädd för diverse hörnen på ridbanan och jag orkade inte riktigt driva igenom galoppen i de svängarna idag. Trots detta är jag väldigt nöjd. De två små banorna som jag red fick jag bra flyt på och Boppen hoppade spänstigt över de små hindren utan att vara i en bom. Jag ska kanske skutta lite mer någon gång i veckan, allt för att få tillbaks rutinen igen.

10

Imorgon lägger jag nog upp ett par klipp här på bloggen också :) Förresten: Det är grymt härligt att ni har kommenterat så mycket de senaste dagarna. Vi läser och uppskattar alla kommentarer, och det är superkul att ha en såpass levande blogg!

/ Emma

Lite sängproblem

Okej här kommer ett inredningsinlägg, för jag behöver lite tips!

Jag har just nu en 140-säng som står på ben. Ingen sängram eller sänghuvud eller någonting sådant utan bara en säng rätt upp och ned. Nu när vi ska flytta så vill jag dock göra den lite snyggare!

Antingen så vill jag skaffa en huvudgavel och sen ha en snygg sängkappa till(har spanat in denna, skitsnygg och finns en del andra fina på den sidan också) eller så vill jag skaffa en hel sängram/stomme. BRIMNES-serien från IKEA är bra med bra förvaring och sen gillar jag när sänghuvudet är brett så man kan ställa lampor där på, men det kan jag lika gärna ha på nattygsborden liksom.. Här är huvudgaveln och här är sängstommen, finns också utan förvaring här. Här ser man hur det ser ut ihop på Nevnariens blogg. Jag kan ju köpa bara huvudgaveln och ha sängkappa till, eller så köper jag hela setet liksom. Jag är så kluven!

Har ni tips på snygga sänggavlar/sänghuvuden i trä? Vad tycker ni är snyggast av det under? Hjäääälp mig!

sääääng

/ BeslutsångestAnna

Omotiverad

Just nu känner jag mig ganska omotiverad till ridningen. Det är såklart mys att vara i stallet och umgås med våra grabbar, men så fort snön och minusgraderna kom så åkte min motivation med hissen från toppvåningen till källaren. Jag hatar verkligen vintern och kylan. Med extra kläder på så känner jag mig så osmidig (och jag är redan ganska osmidig från början), plus att jag tycker att jag blir så stel av kylan. Det blir ju inte bättre av att det är halt och stelfruset i backen vilket påverkar uteritterna negativt. Dessutom är det fortfarande så mörkt och tråkigt ute. Just nu vill jag bara spola fram tiden ett par månader, men det går ju tyvärr inte att göra det.

Känslan just nu är lite bittersweet. Jag är liksom assugen på att komma igång och träna/tävla igen, men samtidigt är jag omotiverad till att rida. Jag får se till att sparka mig själv i röven litegrann, för när jag väl rider så brukar det faktiskt gå bra, och Boppen är i bra form just nu. Dessutom måste jag ju träna ordentligt så jag & Bopps kan prestera bra på vår första dressyrtävling på jättelänge. Tror bannemej det är över ett år sedan jag tävlade dressyr nu. Herregud!

7

/ Emma

Anna likes!

Nu har Hööks, som ni säkert redan vet, kommit ut med sin vårkatalog. Jag har inte hunnit med att kolla igenom sådär jättenoga men det ska göras, helt klart!

Ett träns som jag hunnit checka in är detta:

1
Aachenträns Stafford

Jag gillar att tränset har inåtvända spännen och så älskar jag detaljen på nosgrimman, att det är brett längst ner på sidoremmarna. Hade varit ännu bättre utan snokrem + sölja enligt min mening eftersom vi ändå inte använder sådana remmar på våra hästar!

Har ni hittat något nice bland Hööks nyheter?

/ Anna

Dooktiga gjabbar ♥

Idag var våra älsklingspojkar sååååhäär duktiga! Anna red ett litet markarbetspass på Tagis där de travade lite bommar samt skuttade över små hinder och han tyckte det var så skoj så. Inget tjurande i galoppen heller utan han galopperade på i superbra takt och med bra bjudning. Detsamma gällde traven såklart! Anna red honom på hack idag och han går väldigt bra med det. Jobbar på i sådan fin, avslappnad form, och man ser verkligen hur hela överlinjen arbetar.

Jag själv red ett dressyrpass på Boppen. Just nu verkar det som om han har börjat fälla vinterpälsen, vilket har resulterat i att han tjurar endel för skänkeln. Speciellt i början när jag skrittar fram. Såhär blir det varje år för honom, så det är inget konstigt med den saken. Trots att han blir lite irriterad av skänkeln så känns han himla fin i formen just nu och arbetade på riktigt bra med kroppen. Är riktigt nöjd med både honom och mig. Jag tränar mycket på halter nu då jag har lite problem med att han inte vill stå still i halterna och att han vill köra upp huvudet och glo. Dock brukar han fatta efter bara ett par korrigeringar att han ska stå stilla och i form i halterna, så det känns bra ändå.

9

Skönt med riktigt bra ridpass idag :) Imorgon ska jag nog hoppa med Bopps. Ska bli skojs!

/ Emma

Uteritter

Innan vi blev ”tvingade” att ta tag i vårt uterittsproblem med Tage* så var jag faktiskt jäkligt rädd för att rida ut på honom. Kanske inte så konstigt med tanke på att han vände runt, stegrade(inte högt visserligen, men gärna vid diken…), sprang på sidan och gjorde allt för att jag skulle vända hem igen. Då red vi nästan enbart i ridhuset/paddocken och varvade den träningen med longering, tömkörning/longering eller lösgaloppering. Med andra ord blev det inte bara en massa dressyrtrim, men det blev inte speciellt varierat ändå eftersom vi var i samma miljö hela tiden.

Såhär i efterhand så blir jag så arg på mig själv över att jag inte tog tag i problemet tidigare med tanke på hur bra det gått dom senaste månaderna! Och Tage är så himla glad ute i skogen. Även fast jag fortfarande är lite reserverad och kan bli skraj när hästarna gör något(typ när Boppen halvt stack med pappa på hemvägen, haha) så går det så himla mycket bättre nu! Tråkigt nog så är det knappt någon snö på backen och så jäkla knöligt och isigt så det går inte jättebra att rida ut just nu.. Jag vill ha snö!

Jag och Tage har gått från att inte rida ut alls i princip, till att rida ut 3-4-5 dagar i veckan. Jag försöker hålla mig till två dagar i ridhuset/paddocken per vecka nu med undantag nu på vintern när vägarna är världssämst. Det känns bäst för Tages del helt enkelt och både han och jag trivs bra med att lufsa runt ute i skogen! Boppen rids inte ut riktigt lika mycket men vi försöker att hålla det till 2-3 dagar med honom i vanliga fall. Det brukar bli mer på sommaren och mindre på vintern!

Hur ofta rider ni ut med era hästar?

4

* För er som inte vet så trodde veterinärerna efter mycket utredningar med Tage att han har/hade ett ridbarhetsproblem och vi blev rekommenderade att endast rida ut i skogen i 3 månader ungefär. Han är inte alls sparkig längre(kanske för tidigt att säga helt, men när vi ridit på bana har det gått bra) så jag tror att det varit vårat problem.

/ Anna

Viktighetsordning på min utrustning

När jag rider så finns det saker jag prioriterar i klädesväg. Alltså skulle jag glömma någon av dom nedre så skulle det inte göra så mycket medan om jag glömmer någon av dom första sakerna så rider jag inte. Dock är det väldigt sällan jag glömmer saker eftersom jag till 99% byter om hemma, så det händer bara när jag tar med kläder som jag kan vara lite glömsk ;)

1. Hjälm – ja, hjälmen kommer högst upp på min prioriteringslista. Detta trots att den hästen jag rider mest är Tage och det var ungefär 1 år och 3 månader sedan jag ramlade av honom. Jag rider ALLTID med hjälm, har några undantag under photoshoots där jag ridit utan men det kan jag räkna på en hand(även om jag absolut inte rekommenderar det, såklart).
2. Tofs – nu kommer säkert några skratta och jag vet att det inte är något klädesplagg, men jag KAN inte rida utan tofs. Finns inget vidrigare än hår som flänger runt, jag får panik. Stram tofs måste vara på när jag ska rida!
3. Handskar – ridhandskar kan jag i värsta fall rida utan, men nu är jag så van vid att ha det vid varje ridpass att det hade känts väldigt konstigt att vara utan.
4. Sportbh – att rida med vanlig bh är så obekvämt enligt mig. Banden har en tendens till att åka ner trots att dom är lagom spända ”på backen” och ja, tuttarna får inte det stödet som jag vill ha och som jag får med sportbh liksom. Sportbh FTW!
5. Ridbyxor – Bekväma byxor är rätt viktigt enligt mig, även om jag kan rida i mjukisar ibland. Dock borde väl mjukisbyxor klassas som bekväma byxor, haha. Ridbyxor är såklart bäst att rida i men det är inte det absolut viktigaste för mig.
6. Ridskor – jag kan i princip rida i vilka skor som helst, men ridskor/stövlar är såklart att föredra. Om jag mot förmodan har skor som inte har någon klack så rider jag utan stigbyglar/barbacka ur rent säkerhetssyfte.
7. Tröjor/jackor – jag kan nog rida i vilken tröja som helst i princip. Så länge den är lagom varm vädermässigt så bryr jag mig inte så mycket. Nu skulle jag inte få för mig att rida i en transparent skjorta, liksom… Hehe.

Hur ser er prioriteringslista ut? Vad är viktigast enligt er? 

14

/ Anna

The master of backing

Under mina år som hästintresserad så har jag aldrig stött på en häst som är så bra på att backa som Boppen är. Nu menar jag inte ryggning under ryttare (även om han är rätt bra på det med), nej jag menar att han är grym på att backa i trånga utrymmen. Där vi står nu så är stallgången inte speciellt bred (1.85 – 1.90 typ), det vill säga att Boppen kan inte vända om i stallgången. Eller ja, han kanske kan det, men jag vågar inte prova. Istället så backar/baxar vi runt honom vart han än ska i stallet och han är så jäkla smidig. Det är nästan så jag funderar om han har ett extra öga i båda bakhovarna. Det kan ligga massor av bröte i stallgången och ändå lyckas han backa emellan allting.

Så himla fin nyklippt Bopps, hehe. Men bilden visar ändå på att det krävs endel backskills om man heter Big B, för utrymmet är ju inte det största för grabben. Vår stallgång på Lönnbacken kommer ungefär att bli 2 meter bred. Mer får vi inte plats med, men så ska vi ju ha extra utrymme med spol- och fixspilta så det kommer nog bli toppen ändå!
5

Hur bra är era hästar på att backa från marken?

/ Emma

Bus & longering

Idag blev det longering för Boppens del och lite bus för Taggsens del. Han är en riktig buse den där Taggsen och bjuder allt som oftast på härliga glädjeskutt när han får springa själv. Här kommer en liten film från Annas instagram:

Jag börjar för övrigt bli friskare nu både i armarna och ”förkylningsmässigt”. Imorgon får det bli ett ridpass! Det står framme endel hinder i ridhuset också så jag tänkte ta mig an ett hoppass i veckan också. Är så fruktansvärt ringrostig i hoppningen, men vad fan, jag måste verkligen försöka komma igång med den igen. Jag ska som jag har skrivit förut inte ”satsa” i hoppningen med Boppen längre, utan bara tävla lite lågt för skojs skull. Jag måste dock börja hoppa oftare så jag får igång min hopprutin igen, för det är ju så kul när jag väl känner mig säker och ”duktig” (vilket jag inte gör nu). Hatar att hoppning är en sådan färskvara. Det är inte dressyren på samma sätt. Den sitter liksom alltid! Emma ♥ Dressyr, haha ;)

/ Emma

Vilken utmaning ska vi göra?

För ett tag sedan så var det ju väldigt populärt att göra diverse hästmässiga utmaningar, så nu tänkte vi haka på den trenden.

Rösta på vilken utmaning ni vill se oss göra i kommentarsfältet! :D

Rida naken på Tage som också är naken (dvs inget sadel, träns osv)
♥ Rida ut på hästarna barbacka och med halsring(alltså inget huvudlag på)
♥ Hoppa Boppen en bana på 130 sittandes bakom sadeln
♥ Hoppa bock upp på Boppens rygg, göra en volt och landa i sadeln

fail3

/ Emma

Boppens styrkor och svagheter i dressyrarbetet

Styrkor:
- Otroligt ambitiös.
– Lydig. Gör ryttaren rätt gör han rätt.
– Har tre taktmässiga och fina gångarter. Inget superflashigt, men de är trevliga med tanke på att han egentligen är hoppehäst.
– Känslig för hjälperna.
– Välriden och välutbildad.
– Reglerbar och har lätt för samling.

Svagheter:
- Väldigt nervig vilket gör det svårt att få honom avslappnad, koncentrerad och helt lösgjord.
– Kan kännas tung och lång att rida ibland.
–  Pga hans storlek (och även ålder) tar det sådan tid att bygga upp honom igen efter skador. Med tanke på att han har skadat sig så mycket det senaste har vi fått ”börja om från början” såpass många gånger och det är frustrerande att vi aldrig har fått se riktigt hur fin han faktiskt kan bli i dressyren.
– Han är ganska svår att hålla ”inom ramen”. Han vill gärna glida ut lite här och där med baken samt öka/minska tempot när jag själv inte vill det.
– När man väl rider honom inom ramen och utanför komfortzonen blir det svårare att få till en korrekt form på honom eftersom han tycker det är jobbigt. Om han får jogga på ”som han själv vill” i sin komfortzon har han dock en väldigt stabil mellanform.

6

Överlag tycker jag att Boppen har ”starkare” styrkor än svagheter när det kommer till ridning. Han och jag klickar så bra, vi trivs tillsammans och jag känner honom bra. Hans svagheter kan jag dessutom oftast lösa varje ridpass, och de minskar ju längre han har varit igång. Om jag ska vara helt ärlig så har jag hittills inte suttit på en finare häst än Boppis. Alla borde få chansen att rida en häst som honom ♥

/ Emma