Sötaste hästen i världen

Det finns fasen ingen häst som är så söt och charmig som Tage. Ibland (eller rättare sagt ganska ofta) när han får syn på något eller blir lite nervös ser det verkligen ut som om ögonen ska poppa ut, haha ♥ Uttrycksfull häst, javisst!

söt1

My name is Tage and I am showing a bit of my ögonbruna, cuz I have no ögonvita.
söt2

Skev bläs ♥
söt3

Smidig taggboll.
söt4

/ Emma

Gold and silver

Jag bara älskar dom här två paren gummistövlar från Hunter! Jag har börjat leta lite efter ett par stövlar att ha sen när det blir geggigt i marken, vilket förhoppningsvis dröjer ett tag, men som sagt så skriker min shoppingnerv litegrann så då kan jag inte låta bli ;)

Untitled-1
Guldiga HÄR – silvriga HÄR 

Hur läckra är dom inte?! Jag hade lätt gått runt med silvriga eller guldiga gummistövlar i stallet om det inte vore för att just den här Hunter-modellen är aningens för smala i skaften för mina breda vader.. :( Tydligen så ska modellen ”adjustable” passa bättre för oss med lite bredare vader, så om det blir ett par Hunterstövlar så blir det nog ett par sådana i svart, marint eller brunt. Inte fy skam det heller!

/ Anna

Tagg in action

Här kommer några bilder jag klickade på Anna & Tagg igår. Inte lätt att fota/redigera bilder i sådant här starkt ljus för en amatör som mig, men jag tyckte ändå att bilderna blev helt ok :) Han är fin i alla fall lille Tagg!

10 11 12 13 1415 16 17

/ Emma

En uteritt med Emma & Anna

Efter önskemål kommer här ett uterittsinlägg med massor av öronbilder ;) Här visar vi en mysig runda som går hyfsat snabbt att rida, och som vi red idag. Vi vart för övrigt jagade av ett par getingar i flera kilometer. Helt sjukt! Som tur var så var de mest på Anna & Tage, och Anna skrek till och med till en gång då en satte sig på henne, haha. Usch för dessa djur! Det går ju inte att döda dem heller får då sticker de en.

Fina grabbar redo att lämna gården för lite jogg
IMG_0685

Det börjar med skritt på asfalt…
IMG_0688

och övergår till en grusväg.
IMG_0690

Därefter rider vi in på en skogsväg
IMG_0692
IMG_0694

Och får svänga in på en annan skogsväg
IMG_0699

Därefter gäller det att hålla ögonen öppna så vi inte missar den här lilla stigen.
IMG_0700

Om vi följer den kommer vi till en annan mysig och backig skogsväg.
IMG_0701

Efter den kommer vi ut på en superfin grusväg där vi brukar galoppera.
IMG_0702

Efter grusvägen så kommer vi tillbaks till asfalten igen.
IMG_0705

Men vad är det här? En hästätande gräsklippare! Tur att store B är så ”modig” att han vågade gå förbi först. Den hästen är inte rädd för normala grejer utan bara obefintliga saker, haha.
IMG_0707

Hemma!
IMG_0708

/ Emma

Film på Bopps

Här kommer en liten film på Bopps från gårdagen. Ljudet i sista klippet är efter/mörkare men jag orkade inte ändra eftersom det ändå inte sägs något i filmen.

Jag är nöjd med Bopps. Även om han inte hoppade med speciellt bra marginal så fick vi ändå bra flyt. Dock är det lite frustrerande att han inte hoppar ordentligt i kombinationerna trots att jag inte tycker att jag gör något fel vad jag kan se. Nu gjorde jag det visserligen svårt för honom med kombination i höger varv direkt efter sväng då han ofta kan stå emot och tappa galoppen i just högersvängar. Men det är ju perfekt att ta sådana svårigheter just på träning :)

/ Emma

Lite jobb-inspo

Nu är det såhär va, att här sitter en tjej som inte har en aning om vad hon vill jobba med i framtiden. Det är svårt det där när man tycker att många olika saker är roligt att göra men som man kanske vill hålla på hobbynivå eller kanske inte är tillräckligt bra på/erfaren för att jobba med.

Dagens läsarfråga - Vad jobbar du med? Eller som student – vad pluggar du till? Vad är ditt absoluta drömjobb? För och nackdelar med ditt jobb/det du läser till? 

Kan inte så många som möjligt svara på denna? Jag tycker det är superkul att höra vad folks drömjobb är och vad folk jobbar med!

Namnlös

/ Anna

Nöjda!

Idag styrde vi iväg mot Therese och hennes fina utebana för att hoppa grabbarna lite. Anna red Tagis och han såg verkligen superfin ut. Riktigt taktfast och arbetsvillig. Hon hoppade lite med honom också, upp till 70 cm och han tyckte det var himla kul. Anna också såklart :)

Själv red jag Boppen och hoppade en fristående oxer, två räcken med tre språng emellan och en kombination räcke – oxer. Han kändes fin idag och jag tyckte jag red rätt bra också. Däremot var han i och knackade i hindren endel, i synnerhet oxern i kombinationen. Vi har det lite knackigt med kombinationer nu för det känns inte som om han hoppar så bra i dem, men vi fortsätter träna på. Han rev i alla fall ingen gång, och det är ju huvudsaken! Flytet fanns där i alla fall och det känns som om min avståndsbedömning blir bättre och bättre :)

Internet här hemma har tagit slut igen, dvs att allt går sjuuuukt segt och det går inte att ladda upp bilder. Därför kommer det inte upp några bilder idag, utan det + film kommer förhoppningsvis upp imorgon istället.

/ Emma

Nej tack

Jag tror det finns väldigt många företag som försöker utnyttja bloggare, och hästbloggare är nog en väl utsatt grupp. Eftersom många bloggar är såpass nischade så kan hästföretag lätt tjäna pengar på oss, och jag är säker på att många ”samarbeten” nästan bara gynnar företagen. De får gratis reklam mot att bloggarna skriver om produkterna de får hem (oftast inte av jättehöga värden), men någon mer ersättning (dvs pengar) vill företagen minsann inte ge bloggarna för annonser osv (vi har varit med om detta själva). Summa summarum: Det blir företagen som tjänar på samarbetena. Ibland kan vi gå med på att testa produkter och skriva om dem, men då skriver vi verkligen vad vi tycker, och inte bara positivt som jag vet att många ”känner att de måste”.

Jag tror dock att det mest är mindre bloggar som ”går på” dessa samarbetsförslag, eller kanske rentav tycker de är bra. Ju färre läsare man har på sin blogg, desto mer gynnar samarbeten som exemplet nedan en själv. Detta då man inte kan göra speciellt mycket reklam för företaget om man bara har några hundra läsare i veckan. Själv tycker jag mest det är skamligt att få mail som detta som vi fick för ett tag sedan:

”Steg 1.
Ni får en rabattkod till dina läsare på 10% i valfritt namn(förslagsvis ditt, eller din bloggs). Ni skriver ett inlägg och tipsar om xxx och rabattkoden för dina läsare. Endast till er själv får ni en VIP-kod som ger 20% på allt ni handlar. Inlägget kan vara ett allmänt tips, någon specifik produkt ni gillar eller ja i princip vad som helst.

Steg 2.
Fungerar det första samarbetet bra och vi båda inklusive era läsare är nöjda tar vi det till nästa steg. Här ser vi gärna att vi kan sponsra er med produkter som ni kan skriva recensioner om och tipsa era läsare samt tipsa om andra kampanjer vi har alternativ andra förslag ni har på samarbeten!”

Liksom… 1. 10% rabatt är ingenting i mina ögon. Köper man något för 1000 spänn får man betala 900 kr, och då kan man lika gärna betala 1000 kr enligt mig. 2. Men tack, vi måste alltså handla för att det ska gynna oss? 3. Nej, vi vill inte gå vidare till steg 2. Vi har en av Sveriges största helt nischade hästbloggar med flera tusen besökare i veckan. Kom med ett vettigt förslag som gynnar oss båda!

h7

Nu tycker jag att vi bloggare ska lära oss att stå upp för vårt värde. Varför ska inte vi få ordentlig utdelning när exempelvis tidningar alltid får betalt trots att det antagligen är bättre för företagen att få synas på bloggar? En bra tankeställare tycker jag!

/ Emma

Ringrost – en ryttares värsta fiende

Det här med ringrost bara jag hatar! När det kommer till ridning känner jag mig sällan ringrostig i dressyren, men om jag inte hoppat på ett tag känns det som om jag har tappat allt. Efter Boppens senskada har jag också känt mig väldigt ringrostig i hoppningen. Det är så knäppt. För några år sedan, innan jag bröt armen och Boppen fick alla skador, tyckte jag att 110 på tävling och träning var svinlågt. Gäsp typ. Nu däremot tycker jag att 110 är högt. Det känns till och med lite pirrigt att jag ska tävla det om drygt en vecka, haha. Mitt forna jag skrattar åt mig själv. Nu känns liksom 1m lagom och i min trygghetszon, men jag måste försöka komma ur den. Jag vet ju att 110 är plättlätt för Boppis, det är bara piloten som måste sluta fega!

Well, det är tur att jag ska till Therese och hoppa idag, och att jag har en till träning på mig till nästa veckas tävling. Förhoppningsvis ska jag kunna skrapa bort lite rost från ringen tills dess. Och vad tusan, 110 är ju bara 5 cm högre än 105 som vi hoppade på tävling sist. En maxad 105 dessutom, så hur stor skillnad kan det vara egentligen?

En 110 jag ridit. Ser ju faktiskt ganska mysigt ut!
2

Märker ni av ringrost i eran ridning? Vid något speciellt tillfälle i så fall?

/ Emma

Dagens uteritt

Idag red jag och Samuel ut på grabbarna och Anna ledde Tage när det behövdes. Vi red inte så långt utan upptäckte lite backar i skogen som finns i närheten. Perfekt att det finns hyfsat bra backar väldigt nära :D

Imorgon ska jag och Anna till Therese med hästarna och hoppa. Ska bli himla skoj :)

/ Emma

Skum dröm

I natt så drömde jag en så jäkla konstig dröm. Jag drömde att jag och Tage tävlade dressyr, men allt var bara så himla skumt!

Jag red in på banan och domaren satt inte utanför banan vid C som dom brukar göra, utan hon satt vid sidan av medellinjen mellan A och X liksom. Första uppridningen jag gjorde blev på sidan av medellinjen och detta kommenterade domaren varpå jag svarade ”men du satt ju i vägen”. Då fick jag rida om och då gick det bättre.

Sen efter ett tag så kommer det in en till ryttare medan jag rider programmet! Och om jag inte minns min dröm fel så var vi helt plötsligt tre stycken som red samma program samtidigt, med domaren sittandes där i mitten. Det gick förvånansvärt bra och direkt efter att jag var klar med min ritt så kommer domaren fram med en stooor blå-gul rosett och så säger hon ”bra ridit, du fick 80% och vann!” Haha alltså…….. You just gotta love dreams! Vi red inte ens något ärevarv.

b1

/ Anna

Shoppingnerven skriker

Varför är det alltid så att man känner sig nöjd med det man har och sen helt plötsligt vill/måste man köpa nya saker, gärna allt dyrt på en gång?! Så är det för mig nu. Det är saker jag suktar efter och saker som är nödvändigt.

Det här vill jag ha/behöver jag:

Nya ridstövlar – Jag har ju mina fina Fellinistövlar men jag tycker inte att dom känns helt hundra på mig trots att dom är så jäkla fina! Vill införskaffa mig ett par Mountain Horse så småningom, bästa stövlarna ♥ Tills dess snor jag Emmas Tretorn som ändå ligger och dammar.

En till ridhjälm – Just nu har jag bara min JW-hjälm med bling och jag älskar den hjälmen! Har inte haft någon annan modell sen 2008 så det kanske säger en hel del, haha. Dock är den sjukt varm att ha på sommaren så jag skulle vilja ha en svalare hjälm. Men vad ska man köpa då? En Charles Owen? GPA? Samshield? Ah, jag vet inte. Är sugen på en brun hjälm för jag har funderingar på att eventuellt byta lite färg.. HMM!

Nya handskar – mina handskar har hål i fingertopparna och är allmänt slitna. Dom funkar dock ändå vilket är tur för jag har inte riktigt fått tummen ur röven att köpa ett par nya, haha.

Sen vill jag nästan alltid köpa nya schabrak, pannband, träns, benskydd, kavajer osv osv men jag har faktiskt lyckats tygla mig hittills(ha-ha). En brun Deserata med guldswarovski och guldinnertyg hade gärna fått flyga hem till mig dock ;)

IMG_4811
Ser ni hur fin den är?! Här med silverswarovski dock, men det är jäkligt läckert det med. Bild härifrån.

/ Anna

”Avslappnad” Tagg

Här kommer några bilder på en mycket nervös och orolig Tagg från gårdagen. Det är inte lätt när ens pojkvän befinner sig bakom en vägg cirka 50 meter från en själv </3

4

Tage gnäggar ”på” Anna så hon får ont i öronen.. Mohahahahaha.
5 6

Rädd, precis gnäggat men samtidigt lite sömnig ;)
7 8

/ Emma

Riding goes tömkörning

Idag skulle Anna tränat dressyr för Carina men då Tage trilskades en hel del för att Boppen inte var i hagen med honom ändrade hon sig och lät Carina tömköra honom istället. Tagis tyckte det var väldigt jobbigt att vara borta från Boppen. De gnäggade på varandra hela tiden och Tage stegrade sig och var allmänt jobbig. Efter att Carina korrigerat honom så gick det dock fint i tömkörningen. Mot slutet jobbade han på riktigt bra så det var kul att se. Bra med lite självständighetsträning för båda två också. Förhoppningsvis blir det bättre när det kommer en till häst hit på lördag så de inte är helt ensamma på gården :)

Stackars lilla Tage ;)
1

/ Emma

Huvudzebror x2

7

Idag begav jag mig äntligen iväg till Skara för att köpa en flughuva till Taggs. Jag velade väldigt mycket om jag skulle ta stl M eller L, för jag kom inte ihåg vad vi köpte till honom förra året. Efter lite rådgivning tog jag ändå L. Sist vi köpte en M-huva var den för liten så hellre lite för stor än för liten :) Den verkar sitta bra, kanske lite stor, men som sagt hellre det än för liten. Nu hoppas jag på att grabbarna kan låta sin huvor vara på. Igår fick jag leta igenom halva hagen efter Boppens huva klockan 10 på kvällen för att de dragit av den, haha.

/ Emma

Beställda hjälmhängare

Igår beställde vi hjälmhängare till sadelkammaren, och när vi får hem dem tror jag att sadelkammaren i princip kommer vara helt färdig. Möjligtvis någon mindre detalj som är kvar, men överlag kommer vi ha allt vi behöver då. Det var lite klurigt att hitta hjälmhängare som fanns i lager och som var billiga. Vi beställde 10 stycken och då vill vi helst inte betala hur mycket som helst för något så enkelt som hjälmhängare. Tillslut blev det dessa från Globus.

hjälmhängare

Allra helst skulle vi vilja ha bara den övre delen. Kroken känns väldigt onödig då vi ändå inte kommer behöva den. Det verkade dock vara helt omöjligt att få tag i en likvärdig hjälmhängare utan krok så det fick bli dessa. Sjukt billiga var de i alla fall, 29 kr/styck så det kändes ändå som ett kap :)

/ Emma

Tisdagens planer

Då var det tisdag och idag tänkte jag bege mig en snabbis till Skara Hästsport och köpa en ny Bucas buzz off-flughuva till Tagis då den har försvunnit på något mystiskt sätt. Kanske hittar jag något annat skoj också ;) Förutom detta blir det träning av mig själv, fix i huset (jag är husmor nummer ett), försöka krysta fram några blogginlägg och lite njutning av solen innan Carina kommer och novafonar Boppen på eftermiddagen. Väl behövligt inför nästa veckas tävling :) Den här veckan har jag verkligen ingenting i skolan (har en sista hemtenta som startar nästa måndag) så jag har lite för mycket fritid för mitt eget bästa, haha.

faölköping

/ Emma

Uteritt i solnedgången

Förstår ni vilken härlig ridtur jag och Emma varit ute på alldeles nyss? Vi red på grusvägarna här omkring nu i solnedgången. Tror vi red iväg vid halv 9-20 i 9 något sådant och kom tillbaka vid halv 10. Det blev en hel del trav och galopp och grabbarna skötte sig fint trots att ett par höbalar i en hage var otroligt läskiga(det kunde ju vart kossor!!!) ;)

Kul förresten att vi snart har 200 gilla-markeringar på Facebook! In och fortsätt gilla och gilla det senaste inlägget så är ni med och tävlar om en liten goodiebag.

Nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig för klockan ringer strax innan 6 imorgon och då är det utsläpp av grabbarna som gäller. Det är dock inte ens jobbigt att gå upp för bara tanken av att dom trivs så himla bra ger mig en massa energi! ♥

10299795_242404192617266_1841460423_n

Imorgon är det dags för dressyrträning för mig och Tage igen, dags att börja träna lite inför tävlingen den 15:e! Får bli ridning i hagen tills paddocken är klar, men det ska nog gå lika bra det.

/ Anna

Tage & Boppens röster i EU-valet

Det mycket aktuella EU-valet har precis ägt rum. Självklart röstade våra hästar iår (ja, hästar har också rösträtt) så därför tänkte jag berätta vilka partier som fick deras röster.

Tage: När Tage gjorde sitt val glömde han helt plötsligt bort att han faktiskt är från Danmark… Ni förstår säkert att det var SD han röstade på. Varför? Jo, Tage har fått nog nu. Det är alldeles för många djur i det här landet! Inte människor och hästar. De är allra oftast snälla och söta tycker Tage. Nej, det finns alldeles för många läskiga djur i det här landet. Enligt Tage skulle Sverige vara ett mycket trevligare land utan alla kossor, får, älgar osv. Varför inte stoppa importen av dessa djur över huvud taget? Ja, visst är älgar vilda djur, men vi kan väl bara lura tillbaks de norska älgarna till Norge och de finska till Finland? Så vi slipper dem menar han. Och dessa får och kossor. Vad gör de för nytta i Sverige egentligen? Det är väl lika bra att trycka in alla dessa djur i en gigantisk lastbil och sprida ut dem runtom i Europa istället. Om människorna nu prompt måste ha mjölk och kött kan de väl bara importera det, herregud… Ja, som ni hör hade Tage inget annat val än att rösta SD.

grundbild tage

Boppen: Boppen hade det mycket svårare när han skulle göra sitt val. Det är ju så fruktansvärt svårt för de flesta partier har ju både positiva och negativa sidor. Vad ska man välja? Efter myyyycket tänkande och velande inför valet beslutade sig Boppen för att rösta på ett eget parti, Tagepartiet, där Tage är partiledare. Det partiet står för att
1. Tage är världens bästa kompis och
2. Alla borde göra som Tage säger och gör
.
Partiet kanske inte har så många sakfrågor i sitt partiprogram, men trots allt är ovan nämna punkter allt som betyder något för Boppen, så det fick helt enkelt bli Tagepartiet för hans del. Boppen var för övrigt den enda som röstade på Tagepartiet kan jag tillägga.

/ Emma