Uteritt med en twist

Idag har äntligen Amanda (och Sofia såklart, hihi) kommit tillbaks från sin två veckors långa semester utomlands. Därför tog vi såklart en uteritt tillsammans idag. Bara en skritt och trav-uteritt med lite klättring. Hästarna skötte sig fint och det var gött att få tjöta lite med Amandis igen!

Men, en liten twist skedde under uteritten. Som ni vet behöver vi rida på en asfaltsväg innan vi kan komma till grus- och skogsvägarna. Tyvärr finns det en hel del idioter som kör på den här vägen. Att köra förbi hästarna på en smal asfaltsväg i cirkus 70 km/h är inga bekymmer för dessa bilister. De har inga tankar på vad som kan hända. Idag körde två sådana idioter förbi oss, men den ena åkte in på grusvägen vi skulle svänga in på och parkerade på en gård. Vi red då efter denne. Egentligen hade vi tänkt plinga på huset och prata med personen, men vi ville inte riskera att hästarna skulle bli oroliga och det fanns ingenstans att sitta upp igen. Istället tog vi hans reg.nummer på bilen, så vi ska kolla upp vem ägaren är och informera honom om att både han, vi och hästarna kan dö om han fortsätter köra som han gör. Vi pekade finger två gånger åt både honom och en annan person som körde assnabbt förbi oss, men det misstolkades tydligen som en vinkning. Har ni några tips på hur man kan tydligt visa missnöje mot bilister?

6

/ Emma

Bilder – trädgården

Jag tänkte att jag skulle bjuda på lite bilder på omgivningarna här på vår lilla gård! Vi(pappa, mamma och extremt lite jag haha) börjar äntligen få ordning på trädgården. Den har varit totalt vildvuxen med massa fårstängsel i häcken(!) och ja, den har vart allmänt ful.

Saker som vi gjort:
• dragit upp en ogräsmatta som legat över hela grusgången
• tagit bort buskar och fula träd
• tagit bort grusgången och sått gräs där istället, samt flyttat lite av häcken till där grinden till grusgången satt förut

Det är väl det stora som är gjort i vår trädgård, sen är det ju alltid lite småfix som att trimma till träden och så vidare.

Såhär ser det ut:

Vår grusplan har äntligen fått grus, haha. Nu slipper vi sanden!
t1

Här kommer det byggas altan senare.
t2 t3 t4

Här låg den tidigare grusgången.
t5

Vi kommer ta bort gungan och har pratat om att ersätta den med en hängmatta.
t6

Nu vill jag bara ha en altan och något typ av uterum så är jag supernöjd sen ;)

/ Anna

Jag vill ha!

Jag som egentligen inte är mycket för varken jättesmala nosgrimmor eller klinkers har fallit för det här fina tränset från T de T!

kadinsky
Bildkälla och länk till tränset.

Dock tror jag att det är allra snyggast med ”snokremmen” på och vi använder ju aldrig det på våra pållar. Jag får fortsätta dregla över det utan att ha det i min ägo ;) Haha.

/ Anna

The typical hästarna

Det är så kul med hästar för alla har verkligen sin egna personlighet. I vårt stall är Bea den största myshästen, Tage knäppisen/charmören och Boppen fjanten som ändå är den som bestämmer i hagen. Igår kom jag in i hagen för att mysa lite med dem. Bea och Tage kommer då fram till mig och börjar gosa medan Boppen står kvar utan att bry sig:

20140629_140728

MEN när Boppen märker att Tage och Bea gosar med mig måste han såklart visa att det är han som bestämmer. Han knallar då fram, motar bort dem och vill bli kliad av mig. Jag är ju hans matte och ingen annans ;) ”Emma är MIN matte, bort med er!”. De är så himla söta in any case och jag är glad att Bea har kommit in bättre i gänget nu :) Båda hästarna verkar gilla henne även om de visar att det är grabbarna som bestämmer i hagen.

/ Emma

Hagfix

Idag har vi fixat med hästarnas blivande beteshage, så snart kommer de kunna släppas på fräschare bete! Just nu börjar betet i deras nuvarande hage bli lite ”tunt” så det kommer bli perfekt att byta hage snart. Pappa ska även kolla med markägaren till den lilla skogen bredvid hagen om vi kan få göra en gång till hästarna in där också så som vi har i deras nuvarande hage. Hagen som vi stolpat in idag sådde vi för ett par månader sedan och gräset har växt riktigt snabbt, men det är väldigt mycket tistlar och ogräs i den också. Det kanske blir bättre när hästarna får komma och beta i den! Roligt nog växer det lite havre i hagen också, haha. Den lille rödingen blir nog glad när han får se det ;)

20140629_165428 20140629_165451 20140629_170049 20140629_183657

Vi tänkte för övrigt göra en ny gårdsfilm så snart hagen och paddocken är klara så det blir lite mer att visa :) För det har allt hänt mycket med vår lilla gård om vi jämför mot förr!

/ Emma

Anmälan?

Tack för er respons på gårdagens inlägg om tävlingen som inte blev av! Jag ska läsa på lite om hur/om jag ska göra en anmälan och sedan skicka in den till SvRF, och jag ska även kontakta arrangörsklubben Essunga RF och skriva att jag inte tycker detta är OK och att jag vill ha mina pengar tillbaks. Själva summan bryr jag mig inte så mycket om egentligen. Det är bara 100-150 kr (plus bensinpengar) som gick till spillo, det är mer grejen att rätt ska vara rätt. Sådant här beteende ska inte uppmuntras, och de där 100-150 kronorna hade jag lika gärna kunnat lägga på en tävlingsstart någon annanstans.

2

/ Emma

En jobbvecka kvar

Jag är extremt taggad inför den här veckan, för det är nämligen min sista jobbvecka innan en semester på 2 veckor startar! Kommer ha en ledig vecka i augusti också så det blir totalt 3 veckor för mig det här året, sköönt!!

Det kommer bli en så jäkla rolig semester. Startar med att åka på tävling både lördag och söndag. På lördagen kör och hjälper jag och Emma vår kompis Sandra(som red GP-ponnyn förra året) som ska tävla fälttävlan vilket jag aldrig sett på tävling sådär ”live” så det ska bli jättekul! Och på söndagen tävlar ju Emma.

På måndagen den 7:e kommer våran norrlänning Lamia till Göteborg så då ska vi möta upp henne där för shopping och ja, ha en nice dag i Götet helt enkelt! Sen följer hon med oss hem till gården :D På onsdagen rullar bilen och husvagnen ner till Skåne där vi ska till Falsterbo, såklart! Hoppas på att hinna träffa goa hästmänniskor och se lite tävlingar och festa en hel del. Det kommer bli två nätter där för min del, sen på fredagen kommer min pöjk och hämtar mig så drar vi till Danmark ett par nätter. Mys!

Förutom det så ska jag också till Norrköping/Kolmården(djurparken :D :D ) och sen under min sista semestervecka så åker jag och Emma till Varberg för att hälsa på vår kompis Hanna, och förhoppningsvis Malin också. Åh, så rolig semester! Kommer flänga runt en del, men ska allt se till att vara hemma och bara ta det lugnt också :)

Vad ska ni göra i sommar på lovet/semestern? Ridläger? Chilla? Resa? 

falsterbo
Bilder från förra årets Falsterbo som var fett! Vi hade hur nice väder som helst, så jag hoppas på lika bra i år :)

/ Anna

Från alltid till aldrig

Jag har haft ganska grova komplex över min hy. Den har aldrig varit speciellt finnig/akneattackerad, utan jag har emellanåt rätt röd hy. Jag vet inte vad det beror på faktiskt, om blodkärlen är ytliga(?) eller liknande, men det är något jag tyckt vart så sjukt jäkla jobbigt rent utsagt. Det blir rött när jag är kall eller varm, stressad eller lite generad(det händer i och för sig typ aldrig då jag nästan aldrig skäms ;) ). För bara något år sedan så kunde jag knappt gå utanför dörren utan att i alla fall dra på lite puder i ansiktet för att minska den eventuella rodnaden i ansiktet.

Men numera så bryr jag mig faktiskt inte. Jag har accepterat att min hy ser ut så, och vad fan spelar det för roll om den är lite röd på vissa ställen? Ingen alls. Det har äntligen min lilla hjärna förstått efter alla år kladdande med smink. Jag har aldrig smink på mig nu för tiden nästan, det är bara vid fest/kalas eller om jag ska ut och shoppa/fika/gå på restaurang typ. Vid lite speciellare tillfällen helt enkelt! Det är så himla skönt att bara gå upp, dra på sig kläder, borsta tänderna och håret och sen dra till jobbet istället för att gå upp jättetidigt för att sminka sig och fixa håret i evigheter.

Förut kändes smink som ett måste för att jag själv skulle vara trygg och må bra – nu är det snarare något som jag ser som en konstform och gör för att jag tycker att det är så jäkla kul! Precis så vill jag att det ska vara för min del också :)

blogg1
osmink

/ Anna

Ett jävla fiasko

Jaha det här var ju en kul dag… eller inte! Är så jävla förbannad att jag har lipat svinmycket, för det är det vi Elfstrandare gör när vi är arga.

Idag fick inte jag och Boppen starta på tävlingen. Anledningen? För att han ”inte har en korrekt grundvaccination”, vilket han har. För tre år sedan tappade vi bort hästarnas pass, vilket vi har skrivit om i bloggen. När vi gjorde det ordnade vi provisoriska vaccinationsintyg för att kunna fortsätta tävla. Nu har vi fixat duplikatpass, men deras vaccination står inte i passen, utan fortfarande bara i intygen. Vi har tävlat båda hästarna i 3 år med dessa vaccinationsintyg utan några problem, tills idag.

”Problemet” med Boppens pass är att vi när Boppen var skadad och ändå var där, lät en veterinär i Husaby skriva in grundvaccinationen i passet (han är grundvaccinerad sen mååånga år tillbaks men det måste ju stå med i de nya intygen) så vi skulle kunna tävla. Hon har då bara fyllt i själva vaccinationen och inte skrivit ”grundvaccination OK”. Sedan har våra veterinärer i Vara fortsatt vaccinera varje år, men en veterinär gjorde en tabbe och började fylla i återvaccinationen på grundvaccinationens rad. Det var tydligen detta som blev ett stooort problem idag.

Här ser ni skillnaden på Tage och Boppens vaccinationsintyg. Som ni ser vaccineras de samtidigt och Tages återvaccination stämmer överens med Boppens. Skillnaden är att veterinären inte ”tabbade” sig på Tages.
vac

Jag tycker bara detta är så fruktansvärt löjligt. Vi har som sagt tävlat i 3 år med Boppen på hans vaccinationsintyg och alltid fått starta. Om inte han hade haft en OK grundvaccination hade veterinärerna ju aldrig fortsatt vaccinera honom. Vi har dessutom haft samma veterinärer i flera år så de har väldigt bra koll. Blir så jävla irriterad på folk/besserwissrar som verkligen letar efter minsta lilla fel. Själv kan jag tycka att överdomare och funktionärer borde lägga mer energi på de som behandlar sina hästar illa istället för att förstöra för oss andra som sköter oss. Men men, så är det. Vi ska få tag i vår veterinär i veckan som kan fixa nya vaccinationspapper/fylla i passet till Boppen så något sånt här slipper hända igen även om det som sagt inte borde vara något problem. Är det någon som vet om det går att överklaga detta på något vis så vi kan få tillbaks våra start/anmälningsavgifter? Känns ju extremt surt att betala pengar och sen inte ens välja om vi får starta eller ej.

Nej, jag kan säga som så att vi aldrig kommer komma tillbaks till Essunga Ryttarförening och tävla något mer, om det inte är ett väldigt nödfall. Tråkigt eftersom det är den närmsta ridklubben som finns här, men jag tänker inte stödja klubbar/funktionärer som beter sig såhär.

Nu ska vi försöka tagga om till kvällens fest även om vi är sjukt arga båda två. Bara att skaka av sig den här händelsen och gå vidare. Det är ju inte hela världen att missa en tävling, men när jag är inställd och taggad på att starta är det klart som fan att jag blir besviken. Vi hörs igen imorgon, nu ska vi ha en kul kväll istället :) Hoppas ni får en fin lördag!

/ Emma

Tävlingsdags

Då var det dags för oss att bege oss mot Essunga på lokal hoppning. Egentligen skulle tävlingen vara ute, men har blivit inflyttad pga ovädret. Eftersom jag trodde att detta skulle bli min första grästävling anmälde jag mig bara till 1m, men det är tur att det bara blir en klass idag för ikväll blir det stort partaj så jag hade nog inte hunnit till det annars. Jordgubbens dag hålls här i Vara (det största som händer i vår lilla by, haha) och trots regn och åska är vi grymt taggade. Nu hoppas jag på ett bra flyt idag också så vi har ännu större anledning till att fira ;)

Sist vi tävlade i Essunga kom vi trea i en klass :D
2

Vi hörs senare!

/ Emma

Blixtrar och dunder

I eftermiddag/kväll har det kommit ett par riktiga åsk- och regnskurar här, och det kommer nog bli ännu värre imorgon. Som tur var red jag Boppen och longerade Tage på förmiddagen när det var uppehåll. Båda grabbarna skötte sig fint. Jag red bara ett skritt- och travpass på Boppen eftersom jag red i hagen utan broddar. Han var förvånadsvärt mjuk, rakriktad och balanserad. Gött! Tage longerade jag lite och han var också fin. Blev bara i trav också eftersom jag longerar i hagen. Vi har för övrigt fått hit grus nu till gårdsplanen som pappa håller på att jämna ut. Snart kommer det mindre gruset komma till paddocken också, woho.

Imorgon ska jag och Boppen tävla i Essunga. Som tur är tog de sitt förnuft till fånga och flyttade in tävlingen. Det hade inte varit så nice att rida på deras gräsbana i spöregn och åska, usch! Nu ska det bli roligare att åka iväg :) Jag smsade till och med banbyggaren i morse och bad dem att flytta in tävlingen, haha. Gött att jag fick min vilja igenom ;)

5

Nu ska jag och Anna laga/baka (vad fan blir det?) jello-shots till morgondagens partaj. Blir första gången vi testar på det så det ska bli spännande. Hoppas att det blir gött! Sedan blir det lite fix i stallet inför morgondagen, chill och sova. Eftersom jag inte startar så tidigt imorgon kommer Boppen få sova ute i natt. Blir lättast så för då kan jag ta in honom imorgon bitti så han får käka och vila lite innan jag börjar fixa iordning honom. Han går ändå bara en klass så tror knappast att han kommer vara trött :)

/ Emma

Min vardagsmake

Dags för ännu ett icke-hästigt inlägg, men jag fick i önskemål att skriva om hur jag sminkar mig till vardags, och varför inte? Smink och skönhet är ett annat stort intresse hos mig trots att jag sminkar mig cirka 1 gång i veckan numera. Därför tycker jag det är extra kul när jag väl gör det, och jag lägger ner mycket tid på bara en vardagssminkning. Här kommer lite produktbilder, tips och beskrivningar av hur jag gör. Observera att före-bilden tog jag idag medan efter-bilden tog jag häromveckan (orkade inte sminka mig idag, hehe), så ljuset är inte riktigt detsamma på bilderna.

Före:
smink2
Såhär ser jag ut utan smink. Jag har glesa bryn och fransar, och min hy i ansiktet blir lätt röd trots att jag egentligen har en varm (gul) underton i min hy (som ni ser på bröstet). Dessutom är hyn i ansiktet och på halsen blekare än på resten av kroppen. Detta för att jag väldigt sällan solar mitt ansikte/hals då jag inte vill få rynkor i förtid. Istället anpassar jag foundationfärgen efter färgen på mitt dekolletage. Då får jag en färg som passar min hudton och gör att jag ser pigg ut.

Vad jag använder för produkter:
smink1
Läppar – hud – ögon. Jag skriver lite mer om de olika produkterna nedan.

Hur jag gör:
Basen/huden: Som bas/foundation använder jag ID Bare minerals mineralfoundation matte, i alla fall på sommaren. Den är tyvärr dyr och jag tycker den förstorar upp porerna på näsan (löser detta genom att stryka på vanligt kompaktpuder över mineralfoundationen på näsan), annars täcker den bra och ger jämn finish samtidigt som den håller huden matt, och det är lätt att blanda till en färg som passar ens nuvarande hudton. Jag har problem med fet hy så jag måste ha foundations anpassade för det, och jag har alltid med kompaktpuder i väskan när jag ska ut.

Med bara foundation i ansiktet tycker jag att jag ser ganska plain och rund ut, därför jobbar jag endel med shading och highliting också känt som contouring. Det går kortfattat ut på att framhäva sina ansiktsdrag och det går även att dölja det vi är mindre nöjda med. Highliter förstorar/gör att ansiktet ”poppar ut” just där, medan shading förminskar/”trycker in” ansiktet där det appliceras. För denna teknik använder jag Anastasia contouring kit som innehåller 6 olika highliters och shadings. Jag är ingen expert på detta och ”contourar” inte hela ansiktet (som exempelvis Kim Kardashian gör), men jag brukar framhäva mina drag genom att:
– Lägga skimrig highliter på kindbenen och shadea precis under kindbenen.
– Shadea sidorna av näsan och lägga matt highliter mitt på näsbenet. Min näsa är något sne/större på ena sidan, så jag shadear mer på den sidan.
– Shadea tinningarna för att ansiktet ska se mer ovalt ut. Ibland lägger jag även matt highliter mitt på pannan och på amorbågen/upp mot näsan.
– Jag avslutar alltid med att lägga på mitt rouge från Smashbox på kinderna så det flyter in i highlitern/shadingen och ger ansiktet lite mer färg.

Ögonen: Eftersom jag har så tunna bryn tar det ofta ett bra tag innan jag får till både bra färg och form på dem, men jag tycker oftast att jag lyckas bra. Jag använder alltid Make up stores ögonbrynpenna i mellanfärgen. Tycker den passar perfekt för oss med ljus-mellanbrunt hår. När jag fått till brynen highlitar jag även ögonen. Detta gör jag under ögonbrynen på deras högsta punkt, samt i ögonvrån för att jag ska se piggare ut. Jag brukar också lägga en ljusbrun/orange skugga (använder den ”ljusbruna” färgen i mitt rouge till detta) på ögonlocket upp till globlinjen och suddar färgen något uppåt. Denna färgen syns knappt, speciellt inte nu när jag är lite solbränd, men framhäver ändå mina blå ögon. Tillslut böjer jag fransarna och applicerar mascara. Jag börjar alltid med ett lager Maybelline pulse perfection (som de tyvärr slutat sälja, buhu) för att definiera fransarna, och sedan smackar jag på med Loreal miss manga som ger rejäl volym. Världens bästa mascaror enligt mig! Tycker alla andra är så mesiga för mig som gillar mycket mascara ;)

Läppar: Jag trivs egentligen inte i läppstift då jag har så ljusa läppar naturligt, och tycker det oftast det ser konstigt ut med för mycket färg på mig. På sommaren när jag är solbränd gillar jag dock lite färg. Dock bara skira läppstift eller läppbalsam. Just nu kör jag på tinted Maybelline baby lips i färgen cherry som ger en naturlig och snygg röd/rosa färg :)

Efter:
smink3
Såhär ser jag ut med mitt vardagssmink på mig. Jag använder endel produkter, men ser ändå naturlig ut. Till fest gillar jag att banga på lite mer. Då öser jag på med mer och mörkare ögonskugga, lösögonfransar och ljus inliner på vattenlinjen för att förstora ögonen ännu mer.

Några tips:
- Prova vad du känner dig bekväm i. Efter många år vet jag nu vad jag passar i för smink. Det gäller att prova och känna efter vad du själv trivs med för smink beroende på din ansiktsform, hudton, hårton, ögonfärg, egen smak osv. Det är många faktorer som spelar in!
– Lägg tid på brynen. Ett par snygga bryn lyfter hela ansiktet.
– Ta tid på dig. Jag hatar att sminka mig när jag är stressad. Av någon anledning blir det då aldrig bra. Jag är hellre osminkad är dåligt sminkad.
– Lär dig gilla dig själv. Det finns ingen människa som är perfekt. Det bästa vi kan göra är att lära oss gilla oss själva, såväl med som utan smink. Fokusera på det du gillar med dig själv istället för det du ogillar så lovar jag att självkänslan kommer bli bättre. Det är ingen annan än du som tänker på ditt/dina komplex! Jag kan helt ärligt säga att jag är lika bekväm med att visa mig offentligt helt osminkad som med partysmink på. Ens självsäkerhet ska inte sitta i sminket! Smink är för mig bara en kul ”konstform” och inte något jag själv är.

beforeafter

Hoppas åtminstone några tyckte detta inlägg var intressant, för det tog ett tag att skriva ;)

/ Emma

Rosten börjar avta

En sak som känns riktigt gött nu är att min ringrost i hoppningen har börjat avta. Visst lär det dröja ett tag innan jag är ”på topp” igen, men jag känner mig mycket säkrare. För bara ett par månader sedan tyckte jag att 110 var hööögt, men nu tycker jag att det känns lagom. Nu inväntar jag bara lite mer tid så jag kommer tycka det är lika lågt som jag tyckte för några år sedan ;) Nej, men flytet i hoppningen känns mycket bättre nu (trots vår lilla dipp i tisdags) och det är riktigt kul. Nu behöver vi bara beställa hem lite hinder så vi kan hoppa lite hemma också. Planerna då kommer nog bli att hoppa gymnastikhoppning hemma varannan vecka, och hos Therese brukar det bli mer banhoppning, varannan vecka. Plus kanske lite markarbete med bommar där emellan. Det kommer nog bli ett perfekt hoppupplägg för Boppis i sommar och höst!

3

/ Emma

Nerds

Okej, här kommer ett ohästigt inlägg men jag är tvungen för jag är så taggad!

För en vecka sedan så beställde jag och Emma hem ett tv-spel och några tillhörande spel. När vi var små så hade vi ett Sega Dreamcast med en massa roliga spel till! Så nu har vi köpt ett likadant och nästan alla spelen som vi hade när vi var små. Galna? Ja!

Beställde från Concept Entertainment och där finns massa andra gamla spel! Hade inte vart fel att spela gamla Super Mario och Donkey Kong från ett Super Nintendo heller ;)

Nu hoppas jag bara att allt kommer fungera som det ska när det kommer nästa vecka!

DC_Konsol_Sonic_Adventure_Pack_2923
Nostalgiii! ♥

Jag vet att Sega Dreamcast är extremt ovanligt i vår umgängeskrets för det är nästan ingen som hört talas om det här spelet. Har ni gjort det? 

/ Anna

Konditionsträning

Ikväll har vi ridit ett konditionspass med grabbarna på ”vår” perfekta galoppstig i skogen. Den är så nedrans bra alltså! Skulle tippa på att den är någonstans mellan 500-900m lång så vi hinner gasa på ordentligt emellan. Vi red dock inte så många vändor då Anna fick så ont i ryggen. Det får bli fler rundor nästa gång helt enkelt. Båda grabbarna var fina i alla fall så det var kul :) Imorgon blir det ett lugnare pass så Boppis är fit for fight på lördag.

IMG_0701

Jag har för övrigt rådgjort lite med Boppens förra ägare idag angående boots. Hon sa att hon inte brukar rida sina hästar med boots och att hon hade för sig att hon inte red B med boots heller. Så efter alla råd jag fått så struntar jag faktiskt i att rida med boots till helgen. Jag tror inte att han trampar sig, för han är såpass balanserad och har aldrig vad jag minns haft någon balltramp så det borde vara lugnt :)

/ Emma

Boots yes or no

Efter att ha fått den här kommentaren från Heidi så har jag börjat fundera lite:

Min tränare sa till mig en gång i tiden att jag inte fick hoppa med boots även fast jag hade broddar, för ”de gör man bara om man vill att hästen ska riva” (och det vill man ju inte….). För hästen blir inte alls lika känslig mot att slå i bommarna eftersom den har skydd av bootsen. Sen dess har jag inte hoppat med boots, och inte heller rivit så mycket hinder ;) Nu behöver de ju inte vara därför din lille häst inte lyfte på tassarna ordentligt, men ändå! :)

När jag tänker efter så har faktiskt Boppen hoppat sämre med boots på, och jag har även upplevt honom mer spänd de gånger jag hoppat med boots = ingen bra kombo.

Så hur tusan ska jag göra? Det hade ju inte vart nice om han fått ett broddtramp, men samtidigt kanske inte den chansen är så stor. Vi har bara 2 broddhål i bak på varje sko, så det känns som om det ska ganska mycket till för att få broddtramp. Han har aldrig tidigare trampat sig utan broddar heller vad jag minns, utan han är överlag en balanserad häst.

6

Märker ni någon skillnad på era hästar när ni hoppar med boots? Hur brukar ni göra?

/ Emma

Blandade vardagsbilder

Dubbla regnbågar och en posande zebra.
v1

Förra veckan var min kompis Linda över och ville rida :) Hon fick sig ett pass på Tage som så snällt skrittade och travade runt. Han är verkligen den perfekta nybörjarhästen. Det är bara att slänga upp vem som helst och smacka på honom så skrittar/travar han runt av sig själv…
v2

I utbyte mot lite fika såklart ;)
v3

Jag älskar att ta smygkort på Sirran när hon ligger och sover/vilar, men det är inte lätt för hon har väldigt skarp hörsel och tycker inte om att bli störd ;) Siri ska för övrigt få agera modell för några av Imazos kattleksaker. Kan bli spännande att se hur det kommer gå för hon är en av de mest oengagerade och ofotogeniska katter jag stött på, haha. Men om vi är två (en som fotar och en som ”lockar henne”) kanske det går bra ändå :)
v4 v5 v6

Fin solnedgång
v7

Hästarna var så roliga en dag då de verkligen stod tripp-trapp-trull i sandhögen, haha.
v8

Hur jag ser ut när jag inte gör roliga miner över hinder ;)
v9

/ Emma

Gårdagens lilla shopping

Igår åkte jag till Djur & Natur i Vara för lite välbehövlig shopping. Hästarnas flugmedel tog nyss slut så det var vi tvunget att köpa nytt. Dessutom upptäckte jag ju här om dagen att vi knappt har några dugliga boots till helgens tävlingar, därför köpte jag ett par nya. Jag hade tänkt köpa till både fram- och bakbenen men tyvärr fanns det inga inne. De skulle i alla fall beställa så jag har fått dem till nästa veckas grästävling :)

Ultrashield och Broms blocker är de effektivaste flugmedlen enligt mig. Perfekt att blanda! Sådana boots jag har köpt kanske inte är de fräckaste på marknaden, men de är neutrala och har bäst passform enligt mig. Plus att de är billiga :)

shopp

/ Emma

Morgonjogg

Idag blev det lite morgonridning i hagen för min och Boppens del. Vågade mig inte på att rida ut själv när inte pappa eller någon annan är på gården ifall det skulle hända något. I vilket fall som helst var det sjukt varmt och rikt på insekter redan vid 9 så det var inget supermysigt pass direkt. Vi körde ett ganska kort joggingpass bara så att Boppis skulle få röra på sig efter gårdagens hoppning. Under tiden stod Tage och Bea och lekte med pallen som jag satt upp på, trots att jag försökte jaga bort dem… hästjäklar ;)

7

Nu ikväll är jag iväg och träffar ett annat gäng tjejer. Sommaren är bra härlig eftersom de flesta av ens vänner kommer hem från sina respektive studieorter. Mycket lättare att hinna ses då :)

/ Emma

Häst- och ryttarsaker säljes!

Vi har fortfarande lite saker kvar att sälja så jag tänkte att jag lägger ut det här på bloggen om någon av er är intresserade!

Alla saker är exklusive frakt, så om inte sakerna kan hämtas hos oss i Vara så tillkommer en fraktkostnad. Vid intresse, mejla elfstrands@hotmail.com!

712866
Pullarnosgrimma med bling, svart storlek full.
40 kr

outfit-4
Säljer mina fina Italienska Fellini-stövlar, använda max 3ggr. Inköpta under GHS -13 men inte använda så mycket p.g.a. att jag varit skadad så nu passar dom mig inte riktigt längre. Stövlarna har inget resår, är svarta och har sporrskydd och snörning. Det är storlek 39 och på bredaste stället mäter dom 41cm, insidan är 46cm och utsidan är 50cm. Nypris: 2500kr
Säljes för: 1900kr

1
1. Nougatfärgat Schockemöhleschabrak i storlek full, allround. Mycket fint skick!
250 kr
2. Grönt swarovskipannband i storlek full, svart läder. Helt och fint, inte mycket använt!
400 kr
3. Koppjärn, grönt(= storlek medium narrow)
200 kr
4. Br-set i storlek full, allround, färg khakigrön. Vi har även haft det under dressyrsadel och det ser super ut även det! Fleecelindor. Mycket fint skick!
300 kr för både schabrak och lindor.
5. Mylerbett storlek 13,5 cm. Mycket lite använt!
200 kr
6. Novabett storlek 11,5 cm. Endast provat! Nypris 349 kr på Hööks.
230 kr
7. Tredelat bett med rak mittdel storlek 12,5 cm.
80 kr
8. Flugtäcke i storlek 155 med ”magplatta” och hals. Aldrig använt!
350 kr
9. Ridtäcke blårutigt storlek 135.
70 kr
10. Knäskodda ridbyxor av kvalitetsmärket Gersemi. Stl 42. Passar dig som överlag drar stl 40/42 i ridbyxor. Stretchiga och sköna. Endast använda några gånger. Nypris runt 1000-1200 kr.
600 kr
11. Mountain horse ridbyxor storlek 40. Marinblåa, knäskodda ridbyxor i modellen Jeanie. Färgen stämmer bäst överrens med den högra bilden. Stretchiga, sköna och med ganska låg midja. Nypris runt 1000 kr.
500 kr

/ Anna