Det här med sadlar

Sadlar är det som jag personligen tycker är absolut svårast inom hästvärlden. Jag är inte så insatt, men efter föreläsningen med Stall Rustorp/Jeanette så fick jag reda på väldigt mycket nyttig fakta!

Med andra ord så känns det som att jag har lite mer kött på benen, men jag litar absolut inte på att jag kan se så att en sadel ligger 100% rätt. Jag skulle liksom aldrig kunna köpa en sadel från Hööks/en begagnad och sen ha den på min häst, även fast jag anser att den ligger bra, utan jag vill ha ett utlåtande från en kunnig. Nu har vi en Lippo-sadel till Boppen och en Prestige-sadel till Tage, båda hoppsadlar och utprovade hos sadelutprovare. Visst ser jag att sadlarna ligger bra, men jag skulle säkert provat ut en sadel som legat halvbra om jag gjort det själv.

Hur gör ni med era sadlar? Har ni ett bra sadelöga eller tar ni ut utprovare eller liknande? 

prestige-versailles
Min Prestige Versailles.

/ Anna