Några saker jag lärt mig under vår skåneresa

1. Det är mycket svårare att köra husvagn än transport. Utan häst i transporten går det att köra hur snabbt som helst utan att man ens lägger märke till transporten. Husvagnen däremot… den började vobbla (vingla) så fort det gick lite för fort, blåste för mycket, eller sluttade för mycket nedåt. Un poco läskigt så att säga!

2. Skåningar äter senare än oss andra. På lördagen var jag, Lamia och Sofia megabakishungriga redan vid 11. Vi bestämde oss därför att dra in till Höllviken för att käka pizza, MEN inte en enda pizzabutik var öppen vid 11.30-12.00. Snacka om besvikelsen som uppstår! Här på schlätta förstår pizzabagarna att det finns bakishungriga människor på helgerna som eventuellt vill ha pizza redan vid 11 som frukost/lunch. Att det sedan inte heller finns riktig kebabsås i Skåne (och andra delar av Sverige) är ännu mer oförståeligt!

3. Man kan få klamydia i ögat och halsen. Detta är nog det enda ”teoretiska” jag lärde mig under Falsterbo. Konstigt nog verkade typ alla utom jag veta detta. Måste medge att jag blev lite snopen över detta eftersom jag ser mig själv som väldigt allmänbildad. Det borde ju liksom vara jag som upplyser andra om sådan här väldigt intressant och viktig fakta ;)

4. Att montera upp husvagn och förtält… HAHA, ni tror väl ändå inte på detta själva?

vagn

/ Emma