5 saker Boppen är dålig på

Boppen är en häst som har lätt för väldigt mycket och som är fin och snäll både i ridning och hantering. Han har dock givetvis vissa punkter som han är dålig på. Här listar jag dem, med mitt kärleksfulla hjärta.

Travhoppning – Oj, oj. Frågan är om jag någonsin fått ett enda bra språng när vi hoppat i trav? Eller jo, det har jag väl. Men det är max vart tionde travsprång som blir bra. Bopput vill mycket hellre hoppa i galopp och börjar nästan alltid galoppera ett språng innan när vi hoppar i trav. Därför bävar jag inför varje hoppträning när vi måste travhoppa, haha.

Att inte skada sig – Boppis är en stor klumpeduns som skadar sig i hagen säkerligen minst 5 ggr så mycket som andra hästar.

Att vara snäll mot nya hästar – När det kommer nya hästar till flocken är Boppen monstret som alla får se upp för!

Att vara modig – Tuff mot andra hästar, men livrädd för allt annat. Ofta även inkluderat människor. Speciellt veterinärer och tandläkare. Även stenar, granbarr och gruskorn på marken kan vara livsfarligt.

Lång och låg form i galoppen – I skritt och trav går det minsann bra för honom att sträcka ut och ner sin långa hals, men i galoppen… där är det svårare. Helst av allt skulle nog Mr. Bopps vilja springa med huvudet högt i vädret hela tiden när han galopperar. Tyvärr för honom har han två onda mattar som motverkar detta.

1

/ Emma