Dagens veterinärbesked

Tidigare i förmiddags var veterinären ute och kollade på Boppen och ultraljudade hans ben. För er som inte vet upptäckte jag i onsdags att Boppens högra framben var väldigt svullet och även sårigt (han var dock inte halt). För ganska så exakt ett år sedan fick han en senskada på djupa böjsenan på detta ben, så jag var orolig att den skulle vara skadad igen. Därför ville jag kolla upp honom så snabbt som möjligt.

Dagens veterinärbesök gick bättre än väntat. Jag trodde att senan skulle vara skadad igen, då benet ungefär var lika svullet förra gången. Som tur är såg veterinären ingen skada på någon sena. Däremot upptäckte han en lindrig skada på förstärkningsbandet vilken kommer kräva minst två veckors vila. Han får dock gå ute i stora hagen tillsammans med de andra hästarna. Sedan får jag känna hur han känns att rida, om det inte känns bra blir det mer vila. Om svullnaden har gått ner inom två veckor kommer jag nog att börja skritta honom (mest eftersom han blir så jävla jobbig och överenergisk när han står helt) och sen sätter jag igång honom senare.

Jag känner mig riktigt glad över beskedet. Så himla skönt för honom att han får gå i hagen tillsammans med de andra istället för att vara instängd i en sjukhage. Då blir han förhoppningsvis inte lika galen att rida igång sen igen, plus att igångsättningen förhoppningsvis går ganska snabbt. Visst är det alltid segt att han ständigt ska klanta sig i hagen och skada sig, speciellt när han varit så fin det senaste, men så är det!

13

/ Emma