Annas måsten i ryktlådan

När jag borstar så brukar jag vilja ha så få prylar som möjligt. Effektiva liksom. I alla fall till vardags, för då orkar jag inte borsta med 15 olika borstar och använda 3 mankammar liksom(något överdrift kanske ;) ).

Det absolut nödvändigaste för mig är: 

Magic brush – skitbra för att få bort lera/grus. Visst funkar vanliga piggborstar också men jag upplever att MB är lite effektivare faktiskt!
Rotviska – tar bort grus och damm på ett väldigt bra sätt!
Hovkrats – behöver jag kommentera den? Hehe.
Man/svansborste – för att reda ut svansen. Har en skitbra från JW, har även köpt en från Lamicell som jag inte hunnit testa ännu.
Pälsglans – för att skona svansen.

Det är detta jag använder till vardags. Det går snabbt att få hästen ren och fin! Sen använder vi lite salvor, oljor, liniment och grejer emellanåt men det här är mina ”skötselgrejer-måsten”.

Sen till tävling så brukar jag använda mig av en mjukare borste med kortare strån än en rotviska för att få bort det där sista dammet. Annars brukar vi inte ändra oss så mycket från vardagsridning till tävling faktiskt! Vi lägger lite extra krut på borstningen bara, och tvättar dom när det är fint väder.

Vad har ni för måsten i er ryktlåda?

Jag_Gedion_03_xD_Stall_in_musikspelaren_pa_shuffle_blanda_2_Tryck_framat_efter_varje_fraga_3_Anvand
Liten Anna med ryktborste och skrapa i högsta hugg ;)

/ Anna