Efter träning

Hur tar ni hand om hästarnas ben och kroppar efter träning? Stretchar ni? Värmer/kyler ben? Vad använder ni för linement etc?

Det känns som att just detta har gått lite i perioder för våra hästar. Ett tag stretchade vi efter ridning, men det höll inte så länge då vi inte märkte någon skillnad. Vi har aldrig varit några som linimentar/kyler benen speciellt mycket. Efter Boppens senskada började jag dock kyla hans ben med kylgel (ingen speciell) efter hårdare pass för säkerhets skull. Liniment använder vi i princip bara när vi ska massera hästarna, vilket vi gör ibland efter ET:s direktioner.

Jag skulle istället säga att vi är väldigt noggranna med uppvärmning och avvarvning, och det tror jag slår alla liniment/kylgeler i världen. Vi skrittar alltid fram och av länge. Vid ridning i paddock alltid till fots. Plus har en varierad träning för våra hästar såklart :) Hur gör ni med era hästar efter träning? Har ni märkt någon skillnad av exempelvis liniment, kyla eller stretch?

3

/ Emma