Vad våra hästar äter

Vi fick en fråga om vad våra hästar äter och hur mycket, så jag tänkte svara på det i ett inlägg! Just nu går dom ju på bete så dom får inget hö, men efter ridning får dom mineraler och lite müsli.

Tage är ju en rund köttbulle som typ inte går att få ner i vikt, haha. Han får ändå inte så mycket mat, men den vikten han har nu verkar vara rätt konstant. Dom får hö 4 gånger per dag normalt sett och han får kanske 8 kg totalt ungefär. Förutom hö så får han mineraler och en müsli som är från Cavalor. Tage får ungefär 0,75kg om dagen, han behöver inte så mycket mer.

Boppen är desto mer svårfödd än Tage så honom matar vi på med rejält med hö! Morgon- och lunchhöet får dom ute i hagen så det är svårt att uppskatta mängden han får i sig, men eftersom han har en hay bar inne i boxen så fyller vi den helt så han får äta så mycket han bara orkar. Han får också Cavalor-müslin och han får ungefär 1,5kg och mineraler.

Utöver det så erbjuds såklart hästarna vatten och salt dygnet runt! Jag tycker att vi har hittat en fin balans nu. Förut så fick Boppen mycket kraft, tror han fick uppåt 4-5kg om dagen och det fungerade inte riktigt i längden. Känns skönt att vi får i honom mer hö nu så han kan hålla vikten på det sättet!

hihi
Det här hade kunnat vart Tage, haha ;)

Vad får era hästar för mat? 

/ Anna