Recept – hemgjorda burgare

Tänkte att jag skulle dela med mig av mitt recept på hamburgare! Det är väldigt enkelt och så himla mycket godare än att köpa frysta färdiga burgare i frysen på ICA.

Ingredienser(till ungefär 8-10 hamburgare beroende på hur stora man gör dom):
500gr blandfärs(vet att man ska ha nötfärs egentligen men det blir saftigare med bland!)
1 stor rödlök
1 ägg
4 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1 dl mjölk
1- 1½ dl sweet and smoky-sås
1 tsk salt
1 msk grillkrydda
½ tsk svartpeppar

Gör såhär: Blanda potatismjöl, ströbröd och mjölk. Låt stå i ca 10 min tills allt svällt. Finhacka rödlöken och blanda alla ingredienser (inkl blandningen ovan) i en bunke. När allt är bra blandat så värmer du upp stekpannan och tar i lite steksmör. Forma färsen till runda burgare, gör dom ungefär så stora som bröden du ska äta till är. Stek dom tills dom är genomstekta, tar ungefär 2-3 minuter per sida för oss och då gör vi våra burgare ca 2 cm tjocka.

Servera till hemmagjorda pommes(läs hur man gör i ugn HÄR), coleslaw(finns recept HÄR) och det du vill ha på hamburgaren. Njut!

10369550_514463175325116_979410100_n

/ Anna