Hästarna har gjort mig till den jag är

Jag var bara 11 år när vi skaffade vår första häst. Trots att jag inte tog så himla mycket ansvar under den tiden och under mina tidiga tonår så är jag ändå så otroligt tacksam över att jag haft egen häst under hela min tonårsperiod. Man kunde liksom inte vara ute och ränna varje fredag och lördag, för jag ville ju vara pigg och glad när jag skulle åka till stallet på lördagmorgonen när jag hade lektion.

Detta medförde till att jag, till skillnad från många andra unga, började dricka alkohol rätt sent. Trots att det var för tidigt enligt lag så var det ändå sent i min umgängeskrets. Så jäkla tragiskt att det ska börjas dricka alkohol när man är 13-14 liksom. Istället för att supa varje helg så hade jag mycket hellre filmkvällar med mina kompisar, för då kunde jag ju vara i stallet tidigt morgonen efter men ändå vara pigg och vakna utan huvudvärk och illamående.

Hästarna har hjälpt mig att vara stabil, liksom. Jag lärde mig att bli ansvarsfull och lite ”vuxen” för min ålder kanske, och det ser jag bara som positivt. Hela stall-grejen har alltid varit en avslappning för mig, där kan man släppa alla vardagsproblem och skol/arbetspressen.

Med andra ord så är det kanske inte så konstigt att just Tage betyder så otroligt mycket för mig. Han har varit med mig i livet sen jag var 14 och vi har nu spenderat 7 år ihop. Han har vart med mig sedan dom jobbigaste tonåren och tack vare honom och stallet så har jag klarat mig väldigt bra, utan tonårskriser och bakfyllor som 14-åring. Hästarna har verkligen blivit en del av mig, och kommer säkerligen vara för resten av mitt liv. Dessa underbara djur! ♥

2414_52255373089_7795526_n

/ Anna