Markarbetsövning

För ett par dagar sedan red jag den här markarbetsövningen som jag tycker är toppen, utan att man behöver släpa fram speciellt mycket bommar och block:

20140906_110613

Jag har ett kortare avstånd mellan travbommarna och ett normalt avstånd mellan galoppbommarna. Mot travbommarna försöker jag rida så lugnt som möjligt för att hästen ska vila på steget över bommarna. Det är lite klurigt med kort avstånd på travbommar när mittenbommen är upphöjd. Boppen ville i alla fall gärna vara i och klonka i den. Bra övning för hästar som är lite oförsiktiga med andra ord.

Eftersom bommarna är placerade på dessa ställen går det utmärkt att lägga ihop dem till en evighetsbana. Exempelvis: Börja i höger varv på travbommarna, fatta galopp, kom på galoppbommarna, sakta av till trav, kom på bommarna åt andra hållet, byt varv, fatta vänster galopp, gör galoppökning på långsidan, kom på galoppbommarna, bryt av till trav, avsluta på travbommarna.

/ Emma