En träningsvecka

Vi fick en frågan om hur en träningsvecka ser ut för våra hästar, så jag tänkte att jag lika gärna kunde ta det i ett inlägg :) Vi försöker att variera arbetet så mycket som möjligt. Dels för att det är bra för hästarnas muskler att göra lite olika, och för att hästarna ska tycka att det är kul!

Såhär kan en träningsvecka se ut för Tage: 

Måndag: uteritt
Tisdag: dressyr(har träning varannan vecka)
Onsdag: markarbete
Torsdag: uteritt
Fredag: vila/skritt
Lördag: hoppning
Söndag: uteritt/markarbete eller dressyr

Jag försöker att inte vara på banan för många dagar i rad, och uteritter har vi börjat uppskatta enormt mycket så det blir det minst 2 stycken i veckan, gärna 3. Något pass på banan kan jag byta ut mot longering/tömlongering också, tycker det är nyttigt att se hästen från marken med :) Något uterittspass brukar bli lite konditionspass och dom andra brukar vara lite mer ”vanligt” med skritt, en del trav och en del galopp.

Såhär kan en träningsvecka se ut för Boppen:

Måndag: uteritt – kondition
Tisdag: dressyr
Onsdag: hoppning
Torsdag: uteritt – klättring
Fredag: vila/skritt
Lördag: uteritt eller markarbete
Söndag: dressyr

Ibland byts ett av helgens pass ut mot tävling och då blir hela veckoschemat lite annorlunda. Vi hoppar i alla fall 1, max 2 gånger varje vecka, och rider ut 2-3 gånger. Sedan anpassar vi resten av dagarna till hur hästarna känns, vad vi behöver jobba med och vad vi själva känner för :)

hdsjhds

Hur brukar ni lägga upp träningen på en vecka?

/ Anna