En liten ryttarlista

Vilka anser du är dina styrkor inom ridningen? Dressyr överlag! Att få hästar lösgjorda, starka, balanserade och lydiga. Jag är van vid att rida svaga/outbildade hästar, och att få dem att utvecklas snabbt i dressyren är nog min starkaste sida. Överlag tycker jag att jag har en bra känsla.

Vilka anser du är dina svagheter inom ridningen? Den största svagheten är min skänkel även om den har blivit bättre. Jag har svårt att trampa ner den och få den stabil, vilket grundar sig i att jag gick på tå och hade för korta hälsenor när jag var liten. Än idag har jag för korta muskler i vader och baksida lår, men jag försöker stretcha så ofta jag kan även om jag tycker det är pisstråkigt. Ibland blir jag lite feg också. Jag har svårt för att ”kasta hjärtat före och hoppa sedan” så att säga.

Vad brukar du få beröm för ridmässigt? Eftersom jag mestadels lägger upp hoppfilmer här så brukar jag online mest få beröm för att jag rider mjukt, fint och rytmiskt. IRL (exempelvis på tävling) får jag oftast beröm för att Boppen ser så välriden, mjuk och smidig ut trots sin storlek.

Beskriv din drömhäst: STOR! Mjuk och balanserad att rida med fina gångarter och bra hopp. Okomplicerad och skadefri. Varken för het eller för lat och ej nervig/tittig. Snäll i all hantering, mysig att hålla på med och snäll att rida ut på. Gärna gråskimmel eller brun. Finns det någon sådan här helt perfekt häst i världen undrar jag, haha ;)

7

/ Emma