De är bara vanliga människor

Två av mina favoritprogram är Paradise Hotel och Big brother, vilka jag följer både på TV:n och i sociala medier. Gemensamt för dessa program är hur extremt mycket näthat som drabbar deltagarna. BB-deltagarna har turen att slippa se detta än, men tillslut kommer de också få reda på vad folk tycker om dem. Jag tycker i alla fall att detta är vidrigt. Tydligen kan så många stå för vad de tycker också eftersom de hatar via sina facebook/instagramkonton. Det är väldigt intressant att se hur stor andel av svenskarna som ändå har såpass dålig självkänsla att de måste projicera sina känslor på andra oskyldiga, vanliga människor.

De flesta har nog någon gång drabbats av näthat, men det som drabbar dessa dokusåpadeltagare är bara sjukt! Det är riktigt grova trakasserier, mobbing och i vissa fall även hot. Vidrigt! Jag hoppas att deltagarna är såpass starka att de kan skaka av sig det som sägs om dem, men tyvärr tvivlar jag på att alla är det. Jag tycker att man i grundskolan borde lära eleverna VARFÖR folk blir mobbare. Alla som mobbar/trakasserar andra har dålig självkänsla och behöver trycka ner andra för att känna sig bättre. På så vis kan vi ha förståelse för dem och kanske hjälpa dem att bygga upp självkänslan.

En annan sak jag tycker är vidrigt är folks nättrakasserier mot Jimmie Åkesson nu när han har blivit sjukskriven pga utbrändhet. Tydligen är det helt OK att skämta och bli glad över att en annan människa har blivit sjuk. ”Rätt åt honom”, liksom. Det många glömmer bort är att Jimmie vid sidan av politiken också är en helt vanlig människa, med familj och hem som han såklart vill orka ta hand om. Jag röstar inte på SD själv, men sjukdomar är ingenting jag tycker att man ska önska någon. Dessutom är det inte mestadels Jimmies ”fel” att 13% röstade SD i valet. Han har inte tvingat någon att rösta på hans parti, utan 13% valde frivilligt att rösta på hans parti. Skyll i så fall resultatet på dessa personer, eller på de andra partierna som uppenbarligen inte hade en tillfredsställande politik för dessa 13%.

10

Ja, det här blev lite off-topic från hästinläggen, men jag är bara så trött på att personer med dålig självkänsla ska näthata andra personer. Som jag har skrivit förut så tycker jag att ”stärk din självkänsla” eller något liknande ämne, borde införas i grundskolan. Jag tror faktiskt att mycket av hatet i Sverige hade minskat då. För det är ju faktiskt så, att de personer med hög självkänsla har inget behov av att trycka ner andra!

/ Emma