Markbom på tävling

På lördagens tävling var det markbom framför hindret (inte under) på alla hinder. Det har jag aldrig varit med om på tävling förut. Anna blev så konfundersam och undrade om det ens är tillåtet att ha så på tävling. Hon har för sig att en banbyggare som brukar bygga på VoRF har sagt att man inte får ha så. Han har i så fall sagt att har man en markbom framför ett räcke räknas det som en oxer osv. Om detta stämmer så hoppade jag i så fall bara oxrar/trippelbarrar på tävlingen i lördags ;)

Här kan ni se vad jag menar:

Jag som ryttare bryr mig inte direkt om det är markbom framför hindren jag hoppar eller inte. Bopps hoppar lika bra ändå, men det kändes ändå lite konstigt eftersom jag aldrig varit med om det tidigare. Ett räcke som hoppades åt båda hållen hade markbom på båda sidorna, och det kan väl ändå inte vara tillåtet på tävling?

Finns det någon av er där ute som har koll på ifall detta är tillåtet eller inte på tävling?

/ Emma