Ridning dagarna innan tävling

De två dagarna innan jag tävlar brukar jag föredra att ha följande upplägg på Boppens ridning/träning:

Två dagar innan: Två dagar innan tävlingen vill jag rida ett ordentligt dressyrpass. Det behöver inte vara svinlångt, men jag vill rida på banan och känna att gas, broms och styrningen funkar, samt att han känns mjuk och fin i kroppen. Vad jag jobbar på för dagen beror på hur han känns, men jag vill avsluta med en lydig, mjuk och avspänd häst.

En dag innan: Dagen innan tävling föredrar jag ett joggingpass ute i naturen med trav och galopp på grus/skogsvägar. Ett kravlöst pass så han får springa av sig litegrann och blir mjuk i kroppen.

Varför gillar jag det här upplägget då? Dressyren två dagar innan är en bra check för hur jag vill att han ska kännas på tävlingen. Eftersom dressyr kan ge lite träningsvärk om det är ett ordentligt pass vill jag inte rida det dagen innan. Ett joggingpass emellan dressyrpasset och tävlingen tycker jag är superbra för att få bort eventuell träningsvärk samtidigt som tillräckligt med energi sparas till tävlingen utan att han blir överenergisk :)

1

Hur lägger ni upp träningen innan tävling för era hästar?

/ Emma