Inomhus- VS utomhushäst

Jag tror att de flesta hästar är lite bättre antingen inomhus eller utomhus när det gäller tävling. Kanske i synnerhet när det gäller hoppning eftersom det blir så stor skillnad på banorna. Utomhus är ridbanorna oftast betydligt större än inomhus vilket innebär längre distanser och längre svängar till hindren. Inomhus kan hindren komma betydligt snabbare.

Många tror nog att Boppen är den perfekta utomhushästen eftersom han är så stor med en stor galopp. Jag tycker dock faktiskt att han är lättare att rida inomhus på mindre banor. På tävlingar i ridhus har han inte lika mycket plats att bli lång på, vilket han kan bli utomhus när man måste galoppera på lite mer för att undvika tidsfel. Dessutom brukar distanserna stämma bättre inomhus av samma anledning. Eftersom han är så lydig tycker jag bara det är härligt att få svänga lite extra ibland.

5 5

Är era hästar bäst inomhus eller utomhus?

/ Emma