Hästar och transporter

En sak som jag har tänkt på är att många tar för givet att hästar ska vara lättlastade. Visst, det är såklart betydligt bekvämare för oss människor med hästar som knallar på transporten med en gång, men är det så konstigt att många inte gör det?

Personligen tycker jag snarare det är konstigt att hästar faktiskt går på transporten över huvud taget. Tänk att ett så stort djur (som dessutom är klaustrofobiskt) ska gå in i ett minimalt utrymme och dessutom behöva åka och vingla runt där bak. Det kan inte vara så trevligt. Faktiskt tycker jag det är helt otroligt att detta ens fungerar med våra stora och underbara djur, som gör allt för oss.

Vi har en lättlastad och en ganska svårlastad häst (det går i perioder). En sak som jag har lärt mig är att det absolut inte går att stressa in en häst i transporten. Om vi faktiskt tänker efter över vad det är vi ber hästen om så tror jag att fler kan förstå hästar som är svårlastade och behöver mer tid på sig. På grund av detta så blir jag sjukt provocerad av folk som försöker tvinga hästen in i transporten med hjälp av våld. Blir äcklad av vissas hästsyn!

IMG_0229

/ Emma