Dressyrat

Idag tog jag mig ett ordentligt dressyrpass på Boppis. Det känns som om vi har en så stor svacka i dressyren just nu, eller rättare sagt: Vi står helt still. Det har inte varit lätt att träna dressyr eftersom han varit så spänd i paddocken hela hösten. Nu känns dock detta bättre så jag hoppas på att få till bättre dressyrpass den kommande tiden. Det är dags att ställa mer krav på både honom och mig helt enkelt. Just nu känns han mest som en stor orm som bara slingrar sig hit och dit utan mitt medhåll. Det är inte alltid lätt att rida en 1.82 hög häst med extremt mycket nerv!

Idag red jag i alla fall massor av övergångar och så satte jag honom rejält på baken i galoppen några gånger (dvs att han i princip galopperar stillastående). När jag samlar honom i galoppen vill han gärna skjuta rumpan åt vänster eftersom han är lite ojämn (även hur han är byggd i kroppen). Därför tycker jag det är lättast att samla galoppen riktigt mycket på fyrkantsspåret, i alla fall i högervarvet för då kan han inte skjuta ut rumpan utan samlar sig superfint. Det var lite svårare i vänstervarvet idag, men jag är ändå nöjd för han kämpade på fint :) Efter att ha ”satt honom på röven” blev han lättare att rida eftersom han kom ner mer på bakbenen. Duktig Bopps! Men mycket mer träning behövs ;)

6

/ Emma