3 saker vi stör oss på

Igår satt jag och Anna och diskuterade olika saker vi stör oss på. Vi är två personer som väldigt lätt stör oss på olika saker och eftersom jag är väldigt PK/icke-konservativ blir det ännu fler saker jag stör mig på. I alla fall, varför inte starta upp veckan med att vädra sina negativa åsikter litegrann? ;) Här kommer 3 saker vi stör oss på:

Föräldrar/andra personer som kallar sina barn prinsessor: Ja, av någon ”konstig” anledning är det nästan bara flickbarn som får ett kungligt epitet. Det är inte lika många som kallar sina pojkar för ”prinsar”. Det senaste så har det känts som om verkligen 90% av alla nyblivna föräldrar/anhöriga ska skriva ”grattis till prinsessan” eller ”idag kom vår prinsessa”. Nej, era barn kommer aldrig bli någon prinsessa hur mycket ni än älskar dem! Det är bara ni själva som ser dem som prinsessor (fast gör ni ens det, med handen på hjärtat?) så kom på något annat att kalla dem för, om det nu inte räcker med deras namn.

• Personer som kallar deras barn/djur osv för fisar. Haha, denna punkt kom Anna på. Hon tycker (och jag kan verkligen hålla med) att det är irriterande när folk kallar deras barn och djur för fisar. ”Åh min lilla fis var så duktig idag” till exempel. Alltså, tycker dessa personer på riktigt att ”fis” är ett gulligt ord? Nej, det låter bara äckligt.

• Personer som är konservativa gällande könsroller. ”Boys will be boys”. NEJ. Alla får vara som de vill utan att behöva placeras in i en speciell könsmall. Tyvärr lär samhället ut redan från början hur pojkar ska vara och hur flickor ska vara, och jag tycker det är vidrigt. Ännu mer störande är det att personer som själva är föräldrar inte förstår problemet med att behandla pojkar och flickor olika. Vi kommer aldrig få en jämställd värld om det ska fortsätta såhär. Förhoppningsvis är vår generation vettigare än de flesta konservativa vuxna som uppfostrar barn idag, men det tvivlar jag tyvärr på att de flesta av oss är.

Bästa bilden:
10751732_10152570219033090_155554848_n

Håller ni med? Kanske vill ni fylla på listan ytterligare? ;)

/ Emma