En bra och dålig egenskap

En egenskap jag besitter är att jag är alldeles för snäll och godtrogen. Nu kanske ni tänker ”ja, men det är väl bra att vara snäll”. Tyvärr är det inte alltid bra att vara snäll. Jag som är för snäll blir lätt utnyttjad och tagen för given. Som den nyblivna entreprenören jag blivit är snällhet definitivt en mindre bra egenskap eftersom jag som sagt lätt blir utnyttjad. Nu när jag har eget företag måste jag både ställa krav på mig själv (vilket jag alltid gör) och på mina kunder (de ska kunna betala för sina tjänster, vi ska ha bra kontakt osv). Jag måste våga ta betalt för det jag gör och inte anpassa min prissättning efter någon annan. Nu har jag medvetet valt att lägga mig lågt i prisklassen eftersom jag inte direkt har någon utbildning inom ridsporten, men jag är ändå tillräckligt kompetent och pedagogisk för att kunna ta mer betalt än vad jag gör idag. Vill jag höja priserna så kommer jag göra det, utan att tänka på någon annan än mig själv. Jag måste börja värdera mig själv högre och sluta bry mig så mycket om andra i min omgivning, för jag får ändå aldrig något tillbaks.

Eftersom jag har ett stort behov av att vara snäll och omtänksam, men ändå måste bli tuffare, har jag (och Anna) äntligen anmält oss som blodgivare. Vi har sagt länge att vi ska anmäla oss men glömt bort det. Nu är det i alla fall gjort och i december ska vi på ett första besök på blodcentralen och förhoppningsvis kommer vi kunna ge blod. Vi ska också anmäla oss till donationsregistret och som stamcellsdonatorer. Nu när vi har gjort detta känns det lite lättare att bli tuffare i vardagslivet, för jag vet att jag verkligen är snäll och omtänksam mot de som verkligen behöver det.

Tro nu inte att jag kommer bli en otrevlig person i vardagslivet. Det skulle jag aldrig kunna bli eftersom jag är en trevlig person in general. Däremot ska jag se till att inte bli utnyttjad och tänka mer på mig själv. Nu kör vi!

Jag borde inspireras av Boppis. Han vet verkligen hur man biter ifrån ;)
++

/ Emma