Hudvård

Trots att jag sminkar mig i snitt 1-2 ggr/veckan är jag ändå väldigt intresserad av skönhet. Det här med hudvård är dock något jag alltid tyckt varit tråkigt, just för att jag inte har hittat något som passat mig. Jag har nämligen lite av en problemhud. Finnar har aldrig varit något bekymmer för mig. Oftast poppar det bara upp några en gång i månaden. Däremot har jag fet hy, vilket både ger förstorade porer och glansig/oljig hy så sminket gärna rinner bort. För ett par år sedan hittade jag dock äntligen en hudvårdsserie som passar mig som handen i handsken, nämligen VichyNormaderm. Jag tänkte visa vad jag använder för hudvårdsprodukter :)

Från vänster: Normadern ansiktstvätt, Normaderm dagcreme, Normaderm hyaluronspot, No7 ögoncreme & Garnier Ansiktsvatten.
10

Normaderm ansiktstvätt: Denna använder jag ibland för att tvätta bort mitt ansiktssmink. Oftast är jag för lat och kör bara på ansiktsvatten, men de dagar jag känner mig extra ”smutsig” tvättar jag mig med denna. För fet/kombinationshy.

Normaderm dagcreme: Bästa ansiktscremen någonsin för oss med kombinations/fet hy! Den är mild och återfuktar, samtidigt som den mattar ner. Det finns en nattcreme också men eftersom jag oftast inte har så torr hy kör jag bara på dagcremen även på kvällen. Efter att jag började använda denna har mina porer minskat rejält i storlek, min hy har blivit mattare och jag får nästan aldrig finnar. För fet/kombinationshy.

Normaderm hyaluronspot: De få gånger jag får finnar som poppar upp applicerar jag detta ”stick” på finnarna för att de ska försvinna snabbare. Hyaluronsyra motverkar finnar och jag tycker faktiskt att det funkar. Allra bäst funkar det såklart om man applicerar det innan finnen hunnit växa till sig.

No7 protect & perfect ögoncreme: Det är väldigt viktigt att inte använda vanlig ansiktscreme på den tunna huden vid ögonen. Jag har kört på lite olika ögoncremer genom åren, men denna gillar jag skarpt. Den sjunker in i huden snabbt, är dryg och återfuktar fint. Jag avskyr ögoncremer som är kladdiga i flera timmar. Hur ska man då kunna sminka sig liksom?

Garnier vitalizing toner: Bästa ansiktsvattnet som finns! Jag har provat lite olika genom åren för att få bukt på min feta hy, men detta är absolut bäst. Det är milt (och doftar milt till skillnad från många andra ansiktsvatten) och känns skonsamt mot huden samtidigt som det rengör och mattar ner fint. Jag använder alltid detta varje morgon och kväll, samt när jag tar bort smink från ansiktet. För normal/blandhy.

Har ni några fler tips på vad ni använder får ni gärna kommentera! :)

/ Emma