Storhäst

Hej!
Har en liten konstig fråga..
Vad tycker du om att gå över för fort till häst från ponny? Jag är en 13 årig tjej och är ungefär 160 cm hög. Har fått ett erbjudan att hjälpa till med en häst men vet inte hur jag ska göra….. När jag provred han kändes han magisk. Vet inte hur jag ska gör självklart kan inte du avgjöra detta men tänkte om du hade några tips…

Jag säger: Köör bara! Om det kändes så härligt på provridningen låter det som ett supererbjudande ju :) Du kan ju fortsätta med ponnyer vid sidan av också, ifall du inte vill att ponnytiden ska ta slut redan.

Jag & Anna har aldrig direkt ridit ponny utan när vi red på ridskolan var det blandat ponny/storhäst och den första hästen vi köpte var en storhäst. Då var vi 13 respektive 11 år gamla. Att du bara är 160 lång tycker inte jag spelar någon roll, för ridning sitter ju inte i hur långa ben man har, utan i vilken känsla man har (förutsatt att benen når nedanför sadeln då, haha).

Här rider min kompis Moa, som bara är drygt 160 lång, Boppis. Hon har ridit honom ett par gånger och det går så bra så, trots att hon är drygt 2 dm ”kortare” än honom ;)
1

/ Emma