Mörker + uteritt

Hallå på er! Jag har det rätt gött i min bloggpaus så jag tänker fortsätta med den, men jag flikar in med ett inlägg.

Jag och Tage red nämligen ut när jag kom hem från jobbet igår. Nu när det är november så är det såklart rätt mörkt vid kvart över 4-tiden, det vet väl alla. Jag slängde på alla reflexer jag kunde hitta(benreflexer, reflexboots, reflextäcke + brösta, reflexväst och pannlampa) och red. Som ni kanske redan vet så måste vi rida på en asfaltsväg för att ens kunna rida ut vilket är tråkigt, men det har aldrig varit några bekymmer. Man får vara väldigt försiktig bara, och rida så långt ut i kanten som det går.

Igår blev jag stannad av en gubbe i bil som sa till mig att jag inte borde rida på vägen i mörkret för att det skett en olycka tidigare(som jag inte hört om, och som dessutom verkar handla om två tjejer som ridit vilse i skogen. Har inte med bilister + hästar + mörker att göra med andra ord). Men vad fasen ska jag göra då? Tage kan absolut inte gå sex dagar i veckan på bana/i ridhus för då skulle jag ha en väldigt sur och trött häst, och jag kan knappast ställa av honom ett halvår. Därför måste jag rida ut, och jobbar man till kl 4 på eftermiddagen så är det mörkt. Jag + hästen är ett fordon som får vistas på vägarna, och det är bilisterna som måste vara försiktiga. Det är klart som tusan att det är en risk att rida i mörker och jag rekommenderar inga omyndiga att rida ut själva av rent säkerhetsskäl. Men vi är väldigt försiktiga och har MYCKET reflexer på oss, så jag vet liksom inte mer vad jag/vi ska göra..? Att bara rida ut på helgen är inte heller något alternativ, för då blir det alldeles för många dagar i rad på ridbanan.

Vad gör ni nu under vinterhalvåret? Håller er till ridbana på veckorna eller hinner ni rida när det är ljust?

tage

/ Anna