Lugnt ihopsläpp & idioter till bilister

Eftersom hästarna har verkat vara så himla lugna med varandra passade vi på att släppa ihop hästarna redan idag då Susanna var här. Vi förväntade oss ett dramatiskt utsläpp med bus och eventuellt en elak Bopp, men oj vad fel vi hade. Detta var lätt det mest odramatiska ihopsläpp vi haft. När vi öppnade upp båda hagarna ville inte ens hästarna hälsa på varandra, haha. Tillslut bondade Jonte och Mackan, och efter lite mat hälsade även Tage och Boppen på Mackan. Allt gick superbra och de verkar redan ha funnit varandra :D Så himla skönt!

10 11 12

Vi och Susanna har kommit fram till en tjänster/gentjänster-deal och därför ska jag rida ut på Mackan två gånger i veckan. Jag startade idag och Mackan skötte sig fint. Däremot blir jag så jävla irriterad på de idioter till bilister som finns här. Mackan är inte riktigt lika trafiksäker som våra hästar, antagligen för att han hör sämre och dessutom tycker lastbilar/större fordon är lite läskiga. Då är det inte så trevligt när bilister kör förbi en i säkert 70-80 km/h på en väg som är max 5 meter bred. De lyssnar inte heller när jag gör ”sakta ner-tecknet”. När vi var påväg hemåt kom det en gubbe och körde så jävla snabbt. När han inte saktade ner trots att jag vinkade blev jag så jävla arg att jag tog mitt spö och kastade framför bilen. När han körde över det blev det en jäkla smäll och först då (när han kört förbi oss) saktade han ner, och undrade väl vad som hände. Då vände jag mig om och pekade finger mot honom (han såg det säkert inte men ändå). Moget? Kanske inte, men jag blir som sagt så jävla irriterad på alla idioter så förhoppningsvis lärde han sig en läxa. Spöet vart dessutom intakt efter interventionen ;)

Nu ska jag strax ut och ha träning för mina ponnyelever, men innan dess ska jag se om jag hinner maila Trafikverket så de kan sätta upp en ”varning för ridning”-skylt på vår väg. För jag har då aldrig varit med om mer respektlösa bilister som just på vår väg.

/ Emma