Såhär i mörkertider; reflexspray

Nu i mörkertider så krävs det massor av reflexer på både oss själva och våra djur av säkerhetsskäl. Det vi inte får glömma är att reflexer har en ålder, och efter några år så reflekterar inte reflexerna lika bra. Albedo100 har tagit fram väldigt smidiga reflexsprayer för oss som vistas i mörkret på kvällarna. Det finns tre olika sprayer: en att spraya på hästen/hunden (osynlig i dagsljus), en att spraya på textilier som även syns i dagsljus, samt en att spraya på textilier som är osynlig i dagsljus men som reflekteras i mörkret. Imorgon har ni chansen att vinna dessa sprayer här på bloggen, men först ska ni få läsa lite information om sprayerna. Förresten, vill ni att vi drar en vinnare som vinner alla tre sprayer, eller tre vinnare som vinner en spray var? :)

Lite info om sprayen för djur: 

Är det farligt att spraya Albedo100 Reflective Spray på djur?
Till djur skall du använda Albedo100 Horse & pets. Den är utvecklad för att ge extra synlighet och skonsamhet till ditt djur. Albedo100 kan användas på normala, icke överkänsliga, hundar och hästar.
Man bör inte använda Albedo100 Horse & pets på djur som man vet är känsliga för schampo och liknande produkter och naturligtvis inte på djur som har öppna sår. Som med alla sprayer så bör Du använda Albedo100 Horse & pets utomhus och se till att inte spraya så att ditt djur andas in sprayen. Följer man dessa rekommendationer så är produkten säker och ger ditt djur ökad synlighet i trafiken.

Fungerar Albedo100 Horse & Pets även på blöta hundar/katter/hästar?
Om man sprayar på blöt päls så stöts limmet bort vilket gör att de reflekterande kulorna inte binds in så som de gör på torr päls. Man får alltså en avsevärd försämring av den reflekterande effekten då man sprayar på fuktig/blöt päls. Vi rekommenderar att endast spraya på torr päls. Om pälsen därefter blir blöt gör inget, det är alltså enbart då du sprayar pälsen som den måste vara torr.

Är det farligt om djuret slickar i sig av Albedo100 Horse &Pets?
De komponenter som finns kvar på ditt djur efter sprayning, dvs. härdat lim och mikrosfärer, kan inte tas upp av mag-tarmsystemet då dessa komponenter är för stora för att tas upp (de är inte biotillgängliga). Får ditt djur i sig stora mängder bör du kontakta veterinär.

Var skall jag spraya Albedo100 Horse & Pets för att få bästa resultat?
Bäst synlighet fås på kroppsdelar som är i rörelse. Benen (fram på frambenen och bak på bakbenen) och svansen ger en optimal synlighet. Om du sprayar frambenen så se till att inte utsätta dit djur för spray mot dess huvud. Det absolut bästa är att spraya ditt djur utomhus med huvudet riktat mot vindens riktning.

Spraya
1) Spraya i välventilerade utrymmen, skaka sprayburken +1 minut (minst 20 sekunder efter att kulan lossnat). Upprepa under användningen.
2) Spraya därefter omedelbart på 30 cm avstånd i tunna lager och med jämna svepande rörelser. Håll burken upprätt när du sprayar.
3)Lufttorkar på bara några minuter vid + 20°. Rengör ventilen efter användning genom att spraya upp och ner i 1-2 sekunder.

Tänk på att inte spraya inte Albedo 100 Horse & Pets i djurets ansikte. Rikta munstycket bort från djurets ansikte när du sprayar.

Här är en bild på Tage när vi testar reflexsprayen för djur. Vi brukar använda denna på benen (framsida framben, baksida bakben) som komplement till våra andra reflexer :)

ref0

/ Emma