Pappas vinter-vatten-lösning

Istället för att köpa en svindyr Thermobar har pappsen kommit på en egen lösning. Eller ja, vi har ju fått köpa en el-vattentunna, men det hela blev betydligt billigare än att köpa en Thermobar i alla fall. Det är viktigt att hästarna har friskt vatten i hagen även på vintern, vilket jag vet att många stall inte har. Utan vatten att dricka kan hästarna bland annat lätt få kolik, så argumentet att ”hästarna dricker inte lika mycket på vintern” tycker jag absolut inte håller. Det är väl dessutom klart att de inte dricker lika mycket vatten på vintern om det är svinkallt och fruset! Såhär ser i alla fall pappas vinter-vatten-lösning ut:

Allt på bild:
20141201_102605

Tunnan som rymmer 65 liter vatten. Som ni ser är vattnet ljummet och fint trots minusgrader. Har för mig att pappa sa att han köpte denna på Svenska Foder (Djur & Natur).
20141201_102611

Och här under jorden finns vattenslangen så inte vattnet ska frysa. Det är värmande lampor här också och pappa ska även fixa ett frigolitlock för att isolera kylan ute. Sladden från tunnan går även ner hit.
20141201_102622

Det är väldigt lyxigt att ha en så teknisk pappa må jag säga, speciellt eftersom jag själv är världens mest otekniska människa. Jag fick smartheten i hjärnan istället för de tekniska skillsen, haha ;)

/ Emma