Boppens utetäcken

Som hästägare får man ofta lägga ut en hel del pengar på bra täcken till sina hästar. I synnerhet när man lever i ett sådant land som Sverige där det kan skilja 60 grader i temperatur under året på sina ställen. Jag tänkte skriva om vilka utetäcken jag använder till Boppen. Här antar jag att han är oklippt under sommarhalvåret och klippt under vinterhalvåret. Sedan är allt relativt och jag räknar inte med några extrema väderförhållanden i beskrivningarna. Av erfarenhet vet jag dessutom att man lätt samlar på sig massor av täcken och tilllslut står med massor man inte använder. Därför blir mitt tips att rensa bland alla hästgrejer och sälja alla täcken du verkligen inte behöver :) In any case, detta får Boppen ha på sig under året:

Flugtäcke: För mig är det en självklarhet att ha flugtäcke under högsommaren eftersom det finns så mycket bitande insekter. Täcken skyddar så mycket bättre än bara flugspray. Bucas buzz off är helt klart de bästa flugtäckena enligt mig.

Ofodrat regntäcke: Ett ofodrat regntäcke använder jag på sommaren när det regnar, men också under tidig höst/sen vår när det är 7-12 grader ute.

Fodrat regntäcke: Ett täcke med ungefär 100 grams fyllning brukar jag börja använda när temperaturen kryper ner under 7-8 grader. Vi har ett med halvhals som jag gillar mycket eftersom jag tycker det blir bättre passform med halvhals.

Tunnare vintertäcke: Boppens tunnare vintertäcke har 250 grams fyllning och helhals. Detta får han på sig när temperaturerna blir lägre än någon minusgrad.

Tjockt vintertäcke: Boppen har även ett riktigt tjockt 400grams-täcke med helhals. Vi köpte det förra året men använde det knappt någonting då det inte blev tillräckligt kallt. För att han ska få använda det bör det minst vara runt 8 minusgrader ute.

Vi försöker såklart låta de gå utan täcken så ofta det går
2

Vad använder ni för olika täcken på era hästar?

/ Emma