Balansträning

När ni har läst rubriken kanske ni tror att jag har tränat balansträning själv, men då har ni fel! Jag har nämligen kört balansträning med Boppis för första gången på superlänge, men jag är riktigt glad att jag fick det gjort idag. Hur tränar jag upp hästens egna balans då? Jo, nämligen såhär:

Idag red jag ett helt pass där jag bara höll i innertygeln, och jag minns inte ens när det skedde senast. Kanske för två år sedan. Jag måste säga att trots att jag inte varit nöjd med hösten dressyrmässigt har Boppen en förjäkla bra egen balans jämfört med andra hästar jag ridit det senaste. Det tycker jag är ett gott kvitto på att vi har tränat rätt långsiktigt! Idag red jag i alla tre gångarter och flyttade även lite för skänkeln och red skolor. Allt blir svårare när man inte hjälper hästen att balansera upp sig på yttertygeln, men åh vad nyttigt det är att rida såhär ibland också :) Boppis var extra fin i galoppen som blev väldigt snärtig, energisk men samtidigt var han lösgjord och avslappnad. Jag ska försöka rida ett sådant här kort och effektivt balanspass en gång varannan vecka nu, för att träna upp balansen ännu mer.

Mitt motto är: Rid antingen med stöd på yttertygeln hela tiden, eller aldrig! Glappande är inte bra ;)

/ Emma