Gymnastikhoppning

Idag byggde jag upp en gymnastikövning för Bopps. Tyckte att det var på tiden att vi hoppade lite sånt också, för det var faktiskt ett bra tag sedan (förutom lite studs hemma då). Han har vilat lite varannan dag den senaste tiden och med tanke på hur otålig han var i stallgången trodde jag att han skulle vara jättepigg och spänd idag (det blåste mycket också), men där hade jag fel. Han var precis lagom pigg och kändes så himla mjuk och fin i kroppen. Härligt! Han slarvade dock lite i hoppningen i början, men så fort jag red in med ordentligt tryck i galoppen hoppade han även med tryck i sprången. En sådan övning som jag red idag är ganska jobbig för hästarna, så det gäller att inte hoppa för många gånger.

Här kommer en liten film från dagen. Jag hade 3 meter mellan studsen, 6 meter mellan studs-räcke och 10 meter mellan räcke-oxer. Tighta avstånd med andra ord för en så stor häst, men jag ville att han skulle få tänka till endel själv och hoppa upp sig. Hade jag hoppat högre skulle jag dock längt de två senare avstånden en halvmeter :)