Luften i stallar

Jag tycker det är intressant att jämföra luften i olika stallar. I vissa stall verkligen stinker det häst, medan i andra luktar det ingenting. I vårt stall luktar det nästan ingen häst över huvud taget. Det tror jag beror på att hästarna står inne såpass lite, i kombination med bra ventilation och sågspån som strö i boxarna. Jag vet inte om sambandet mellan mycket hästlukt = dålig ventilation stämmer, men jag tycker helt klart luften känns fräschare när det inte stinker häst. Då kan man dessutom vistas i stallet i vanliga kläder utan att dra åt sig någon lukt. När jag och Anna gick på bio förra veckan skulle vi hämta ett täcke på ridskolan i Skövde innan, och där inne stank det verkligen häst. Det satte sig direkt i kläderna och håret trots att vi bara var där inne i max 5 minuter. Inte så nice när man har på sig vanliga kläder och ska vistas bland folk efteråt!

Sedan är det säkert lättare att hålla fräsch luft i stall när de är mindre, men i de två stallen vi stått i tidigare har det inte heller luktat mycket häst trots att det varit större anläggningar där hästarna stått inne betydligt längre än här.

Ventilation!
2

Luktar det mycket eller lite häst i era stall? Vet någon om det finns någon samband med mycket hästlukt och sämre ventilation?

/ Emma