Ett bra mellanmål

Ett av mina favoritmellanmål som jag har ätit mycket det senaste är smoothie! Det bästa med smoothies är att de är så lätta att variera, att de innehåller mycket protein, och att de är mättsamma utan att man känner sig ”tung” av mat. Perfekt att äta på eftermiddagen innan man drar iväg till stallet med andra ord. När jag vill ha ett lite mer matigt mellanmål så brukar jag bara äta några prinskorvar också. Ett annat tips är också att laga till sig en smoothie som kvällstilltugg när man känner sig sötsugen men inte vill trycka i sig glass eller godis.

I min smoothie så brukar jag ha:
– Frysta bär
. Oftast jordgubbar, hallon och blåbär
- Yoghurt
– Proteinpulver
– 1 äggvita
– En skvätt äppeljuice

 

Och såhär kan en av mina smoothies se ut. Observera att glaset är lika stort som en liten vas, det är därför som det ut som att jag har så lite smoothie i glaset.
20130315_143512

Gillar ni smoothie? Har ni något annat tips på mellanmål som passar innan ett stallbesök?

/ Emma