Det här med dialekter

Jag måste medge att det är rätt intressant att vara nere i Falsterbo under hästveckan eftersom man träffar folk från hela landet och alla har olika dialekter. Folk är dock väldigt dåliga på att gissa vart vi kommer ifrån. Antagligen pga att västgötska kanske inte är den ”kändaste” dialekten.  Följande dialekter har folk gissat på oss hittills:

Norrländska
Dalmål
Småländska
Värmländska
Stockholmska (!!!)
Göteborska (!!)

Det vill säga de flesta dialekter som finns i vårt land förutom dr mest uppenbara. Dock måste personerna som tror att vi är från götet eller hufvudstaden vara födda i farstun för vem fan blandar ihop västgötska med de dialekterna? Så olikt som det bara kan bli ;) nej det är inte lätt att ha en svårgissad dialekt men vi gillar den ändå. Tydligen tycker ju andra personer att den är ”gullig” också…

image

Ja ett lite random inlägg kanske men jag tycker det är kul och charmigt med svenska dialekter även om jag tycker vissa är sjukt fula (göteborgare känn er träffade ;)

Brukar folk gissa rätt var ni kommer ifrån?

/emma