Mentalitet på hästryggen och i vardagslivet

Jag har fått förfrågan om att skriva lite om mentalitet här på bloggen, så det tänkte jag ta och göra i det här inlägget. Eftersom jag tycker att min mentalitet skiljer sig rätt mycket på och ”av” hästryggen så tänkte jag ta upp båda delarna.

Tyvärr så har jag mycket bättre mentalitet i vardagslivet än på hästryggen, och det är någonting som jag gärna vill arbeta på i framtiden. I mitt vardagsliv så skulle jag säga att jag både har väldigt bra självkänsla och självförtroende. Jag bryr mig liksom inte om vad folk tycker om mig (såvida de inte tycker något bra) och jag vet att jag är bra på många saker. Dessutom är jag ganska bra på att motivera mig själv till tråkiga saker. Till exempel: denna redovisningstenta som jag precis gjorde. Jag tycker egentligen att bokföring (bokslutet) är så fruktansvärt svårt och tråkigt, men den här gången så lyckades jag intala mig själv att det är rätt kul ändå. Kom igen Emma, om du ska bli egenföretagare i framtiden så måste du kunna det här. Du fattar ju, det är inte ens svårt! Kort och gott: Om jag intalar mig själv att jag kan något så utför jag det också på ett bra sätt.

På hästryggen har jag desto sämre mentalitet och självförtroende. I alla fall i hoppningen, där hinderhöjder och avstånd är min akilleshäl. Problemet med mig i ridningen (hoppning) är att jag måste ha 100% koll på varje galoppsprång, annars ballar jag ur. Visst, det är klart att det är bra att ha kontroll, men man måste bannemej våga släppa kontrollen ibland också och lita på att hästen reder ut situationen. Jag har dock märkt en sak, och de gångerna som jag har ridit absolut bäst på mina hoppträningar är de gångerna som jag har varit koncentrerad på min uppgift, haft ett bra självförtoende och sagt till mig själv i huvudet: Nu ska jag bara rida så jävla bra! 

9

Mental träning är helt klart någonting som jag behöver bli bättre på, och jag skulle gärna gå på någon föreläsning i ämnet. Hur är er mentalitet på hästryggen och i vardagslivet? Har ni några tips på hur man kan förbättra sin mentalitet på hästryggen? Hur tänker ni?

/ Emma