Recept – spaghetti bolognese

Här kommer ett recept på en såå galet god bolognese/köttfärssås! Det blir ju dock allra bäst om man provar sig fram, eller som vi brukar säga, freewheelar lite. Men såhär har vi gjort när vi lagat mat till cirka 8 portioner:

U need this:

• Blandfärs(eller quornfärs för all del ;)) 600-800gr(vi hade 800gr)
• En stor paprika
• En gul lök
• En stor riven morot
• Cirka 10-15 ganska stora färska champinjoner
• Två klyftor vitlök
• Ett paket krossade tomater(390 gr var det i det paketet vi använde och vi använde märket Delizie)
• Ett paket passerade tomater(390 gr även här från samma märke)
• 2dl matlagningsgrädde
• Kryddor: salt, svartpeppar, paprikakrydda, oregano och vitlökskrydda

Sen är det bara att bryna löken och köttfärsen tills det fått färg, ha i grönsakerna och sen ha i grädden, de passerade tomaterna och de krossade tomaterna. Sen smaksätter man med kryddorna och så får man låta det koka ihop lite. Det viktiga är att smaka av hela tiden när man kryddar så det blir precis så som man vill ha det :) Jättesimpelt och jättegott! Serveras såklart med spaghetti. Gärna med riven parmesanost på, mmh ;)

köttfars

/ Anna