Gilla & Ogilla

Gillaa
Respektfulla medtrafikanter. Nu när jag rider Birdie så innebär det att jag behöver åka på E20 mellan Vara och Fåglum betydligt oftare än förut. Den vägsträckan är hemsk och det går knappt att köra om ifall bilarna/lastbilarna inte ligger i vägrenen. Därför ger jag tummen upp för alla trafikanter som går ut i vägrenen/visar respekt på annat vis så jag kan köra om och slippa köra i snigelfart hela vägen.

Ridhjälmar. En väldigt billig livsförsäkring, och dessutom är de flesta hjälmar idag väldigt snygga.

Det milda novembervädret. Jag är verkligen inget fan av vintern och kylan, och därför är jag lycklig över att vintern inte har kommit hit än. Temperaturen ligger på ungefär 10 grader, vilket är perfekt att rida i tycker jag.

Swefilmer.com. Som student så har jag blivit beroende av x antal serier och därför är det perfekt med swefilmer som lägger upp alla nya avsnitt med svensk sub. Så gött att ha alla serier samlade på ett ställe och kunna streama dem gratis. Förutom serier finns det massor av bra filmer att se. Jag & Anna såg senast Min låtsasfru med Jennifer Aniston och Adam Sandler, och den var sjukt bra!

Ogilla

• Passform på ridkläder. Jag tycker det är tråkigt att nästan alla ridkläder är sydda efter en och samma mall. Varför finns det inte olika ”modeller” bland de olika märkena? Tex ridbyxor med antingen korta, normala och långa ben, eller kavajer för små eller stora tuttar? På så vis hade alla ryttare kunnat hitta kläder som passat dem perfekt.

Lera. Vi var skonade från leran en bra bit in på hösten, men efter oktobers mitt så kom regnet och nu badar vi i lera igen. När vi flyttar våra hästar till vår gård ska vi se till att bygga ordentliga höst/vinterhagar med grus så vi slipper den förbannade leran!

Mörker. Seriöst, det suger att det är kolsvart redan vid femtiden på eftermiddagen nu. Mörker kan vara den största motivationsdödaren evah.

Mörbultade jag. Just nu är min kropp rejält mörbultad och stel. Förutom min onda svanskota så har jag lyckats få en rejäl lårkaka på utsidan av vänstra låret, så just nu gör det ont att sitta, gå och ligga ner på vänstersidan. Det får bli ridvila för mig idag helt enkelt!

/ Emma