5 års trogenhet

Jag tror att de flesta av er har hört den lilla ”regeln” att ens hjälm bör bytas ut om ryttaren har åkt i backen. Vi kan säga som så att jag & Anna håller oss inte speciellt bra till den regeln. Vi har nämligen haft våra JW-hjälmar i 5 år. Plus att jag inte har någon aning om hur många gånger jag har åkt av med min. Minst 20-30 gånger i alla fall, varav två av dessa gånger har jag ramlat av rätt på huvudet (alltså så mycket på hövvet att det först blev svart och sen såg jag stjärnor). Trots dessa eventuella varningssignaler är vi våra kära gamla JW-hjälmar trogna, även om vi nog borde köpa nya. Men på något vis så känns JW-hjälmarna så mycket tryggare än till exempel GPA. JW är ju ”tjockare” och mer rejäla, så jag upplever att de borde skydda huvudet mer än GPA, och inte gå sönder lika lätt. Nu behöver det ju inte vara så, men min hjärna har intalat mig det i alla fall.

Bästa JW-hjälm ♥ U protect my precious head so well
2

Följer ni denna regel eller har ni också haft era hjälmar ett bra tag?

/ Emma