”Hästmänniskor”

Ordet hästmänniskor är ett begrepp som jag tror att många av oss hästmänniskor (hehe) har diverse åsikter om. Begreppet används ju ofta när man inte kommer överens med någon annan som sysslar med hästar, och man säger då att denna person är en ”typisk hästmänniska”. Ganska knäppt att generalisera så egentligen, eller vad säger ni?

Ja, visst finns det jäkligt många hästmänniskor som är irriterande på sitt vis, men det finns ju ännu fler ”vanliga människor” som också är irriterande. Anledningen till att vi inte kan komma överens med alla hästmänniskor är ju för att alla ryttare/hästägare har sina egna åsikter om vad som är bra hästhantering och ridning, och många personer kanske vill lägga sig i hur andra gör. MEN detta fenomen återspeglas ju i många andra ”intressen” som anses känsliga. Det är bara att gå in på vilken mamma-, feminism-, eller politikblogg som helst. Där flödar åsikterna i kommentarsfältet och bloggaren blir uppmanad av sina besserwisserläsare att göra si eller så. Alltså, detta är inte typiskt hästmänniskor, utan snarare typiskt VISSA människor.

Jag känner många som sysslar med hästar som är helt underbara, och några som jag verkligen inte gillar. MEN grejen är att jag skulle ju inte gilla dessa personer ”utanför hästeriet” heller. Antagligen skulle jag inte ens veta vilka de var utanför hästeriet. Av just denna anledning tycker jag inte att det finns något som heter ”typiska hästmänniskor”. Alla människor har olika personligheter och olika åsikter. Det gäller helt enkelt att försöka umgås med de personer som man trivs med!

Dunderklumpen i farten, hehe.
7

Vad säger ni, tänker ni på något speciellt när ni hör ordet hästmänniskor?

/ Emma