Enligt mina beräkningar…

Ska det bli en mild vinter iår! De senaste åren har jag nämligen fört lite ”statistik” och kommit fram till att vintrarna här i södra Sverige verkligen antingen har varit svinkalla/snöiga eller jättemilda. Let´s take a look:

2010/2011: Kall & jävlig. Dock inte lika mycket snö som året innan då vi var oroliga för att de stora snöhögarna inte skulle hinna smälta bort innan vi tog studenten, haha.
2011/2012: Mildaste vintern evah? Det kom knappt någon snö öht och det var plusgrader nästan hela vintern vad jag minns. Den här bilden är liksom Tagen 30 december:
11

2012/2013: Längsta vintern evah? Förra året attackerade vintern oss utan någon som helst förvarning med massor av snö och nästan 20 minus direkt i början av december. Sedan höll sig detta kalla vädret ända fram till… april. Seriöst, vintern tog verkligen aldrig slut. Inte fick vi någon vår heller utan vintern hoppade direkt till (en visserligen otroligt fin) sommar. Bilden nedan är från 2 december. Det är inte ofta vi har så mycket snö & kyla så tidigt på vintern.
9

Så därför hoppas jag att den här vintern blir riktigt mild och skön. Jag vet att vi hästmänniskor ofta har delade meningar om detta. Vissa älskar snön och tycker den är mysig, medan andra (jag) bara tycker att den är jobbig. Sen är jag så jävla frösen (som vi säger här) + blåskatarrbenägen också så därför hoppas jag på milt väder!

Vad hoppas ni på för vinter? Kall & Snöig eller Mild & Grön?

/ Emma