Bopps idag

Idag fick Bopps gå ett joggingpass i ridhuset, och jag red lite längre än vad vi gjort förut, dock inte speciellt intensivt. Han kändes ganska fin idag, men var lite lång och loj. Det är ändå ok nu när han bara rids igång och bygger upp musklerna igen. I slutet kändes han dock jättefin! Stadig i formen och när jag travade av honom gick han i den perfekt långa/låga formen och höjde ryggen. Fin grabb! Nu i veckan så har vi tänkt klippa honom. Han ser ut som en lurvbjörn just nu, och om pälsen försvinner blir han nog både snyggare och piggare till arbete.

Jag tycker det är lite svårt att veta hur vi ska utöka träningen nu, då jag är så rädd att han ska få upp skadan igen. Detta kommer han säkert inte göra, för han har ju varit friskförklarad i ett par månader nu, men jag är paranoid as always. Han har ridits i 1,5 månad nu, varav joggats (alltså även fått trava och galoppera) i 1 månad. Vi har nog tänkt som så att nästa vecka kan vi börja trava och galoppera över lite bommar och i början av december kan vi börja skutta lite smått igen. Sedan får vi såklart kräva mer av honom i dressyren också så småningom, men han behöver nog bli lite starkare i kroppen innan det.

10

/ Emma