Gårdagens övning

Den här övningen tycker jag kan kallas gymnastikhoppningens variant av hoppövningen ”Huset”. En väldigt bra övning som både gymnastiserar hästen, samtidigt som man måste träna lydnad då hindren kommer väldigt snabbt (i alla fall i ett så litet ridhus som vårat, hehe). En långsida består av studs och den andra av ett mindre hinder (eller i vårt fall en pyramid av bommar). Sedan har man två räcken snett igenom med hjälpbommar före och efter hindren. Dessa hinder kan man sedan lägga ihop till diverse banor. Ni kommer få se exempel på detta i eftermiddag när jag lägger upp film från när jag hoppade :)

Ett försök till att få med alla hinder på banan.
övning

Studsövningen. Studs – 1 galoppsprång – studs. Här har vi storhästavstånd emellan hindren såklart.
övning1

Hindren snett igenom. Kan ridas an både med lång och kort anridning. Även här har bommarna framför/bakom hindren storhästavstånd.
övning2

Och till sist: Le pyramid
övning3

En övning jag varmt kan rekommendera till er alla :)

/ Emma