Boppens styrkor och svagheter i dressyrarbetet

Styrkor:
- Otroligt ambitiös.
– Lydig. Gör ryttaren rätt gör han rätt.
– Har tre taktmässiga och fina gångarter. Inget superflashigt, men de är trevliga med tanke på att han egentligen är hoppehäst.
– Känslig för hjälperna.
– Välriden och välutbildad.
– Reglerbar och har lätt för samling.

Svagheter:
- Väldigt nervig vilket gör det svårt att få honom avslappnad, koncentrerad och helt lösgjord.
– Kan kännas tung och lång att rida ibland.
–  Pga hans storlek (och även ålder) tar det sådan tid att bygga upp honom igen efter skador. Med tanke på att han har skadat sig så mycket det senaste har vi fått ”börja om från början” såpass många gånger och det är frustrerande att vi aldrig har fått se riktigt hur fin han faktiskt kan bli i dressyren.
– Han är ganska svår att hålla ”inom ramen”. Han vill gärna glida ut lite här och där med baken samt öka/minska tempot när jag själv inte vill det.
– När man väl rider honom inom ramen och utanför komfortzonen blir det svårare att få till en korrekt form på honom eftersom han tycker det är jobbigt. Om han får jogga på ”som han själv vill” i sin komfortzon har han dock en väldigt stabil mellanform.

6

Överlag tycker jag att Boppen har ”starkare” styrkor än svagheter när det kommer till ridning. Han och jag klickar så bra, vi trivs tillsammans och jag känner honom bra. Hans svagheter kan jag dessutom oftast lösa varje ridpass, och de minskar ju längre han har varit igång. Om jag ska vara helt ärlig så har jag hittills inte suttit på en finare häst än Boppis. Alla borde få chansen att rida en häst som honom ♥

/ Emma